ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Πρώτα αγκάθια στη συζήτηση για το όνομα της ΠΓΔΜ


Ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της χώρας, Βάσκο Ναουμόφσκι, δήλωσε  ότι οι προτάσεις που παρουσίασε  ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς «απέχουν πολύ από μία αξιοπρεπή λύση».


Σύμφωνα με τον ίδιο, επιμένοντας στο όνομα Μακεδονία, το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων στηρίζεται στο Ψήφισμα 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχετικά με την αναζήτηση λύσης στο θέμα του ονόματος.


Δήλωσε ότι από την πλευρά του διαμεσολαβητή (σ.σ. Μάθιου Νίμιτς) παρουσιάστηκαν κάποιες ιδέες που πιστεύω ότι αποκλίνουν από αυτό το πλαίσιο και απέχουν πολύ από μια αξιοπρεπή λύση. 

Ωστόσο θα μεταφέρω τις προτάσεις αυτές στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας και αυτή θα είναι που θα λάβει θέση στο θέμα αυτό» δήλωσε ο Β.Ναουμόφσκι σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του.

 Νίμιτς: Ελπίδα να βρεθεί μια λύση

Όπως ανέφερε ο Μ. Νίμιτς παρουσίασε τις προτάσεις του και στις δύο πλευρές για να τις μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους και να τις μελετήσουν με την ελπίδα να βρεθεί μια λύση.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για το γεγονός ότι η διαδικασία πηγαίνει προς μια θετική κατεύθυνση» ανέφερε ο Μ.Νίμιτς.

Τo ΝΑΤΟ θα προσκαλέσει την ΠΓΔΜ να ενταχθεί στους κόλπους του, εφόσον επιτευχθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος, ήταν το μήνυμα που έστειλε στη γείτονα χώρα ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Συνεδρίασε η Πολ. Γραμμ. του ΣΥΡΙΖΑ
 
Στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του  η εικόνα των διαπραγματεύσεων και το πού βρισκόμαστε. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τέθηκε από όλους πως είναι εξαιρετικά αναγκαίο να δημιουργηθεί μια ευρύτατη κοινωνική και πολιτική συναίνεση για την επίλυση του ζητήματος, να ηττηθούν οι εθνικιστικές θέσεις και την ίδια στιγμή να κατανοήσουν όλοι ότι έχουν τεράστια ευθύνη να τοποθετηθούν με σαφήνεια, «χωρίς να παίζουν κρυφτούλι», διότι πρόκειται για ένα εθνικό ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί, καθώς έχει ταλαιπωρήσει τη χώρα για παραπάνω από 25 χρόνια και είναι προς το συμφέρον της χώρας και της ευρύτερης περιοχής να επιλυθεί.

Στην κατεύθυνση της αναγκαιότητας να ενημερωθεί η κοινωνία για το ζήτημα και να δημιουργηθεί μια ευρύτατη κοινωνική και πολιτική συναίνεση για την επίλυση του ζητήματος, ο Αλ.Τσίπρας είπε ότι το κόμμα πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια και να αναλάβει πρωτοβουλίες, ενημερώνοντας για την πραγματική διαπραγματευτική διπλωματική ιστορία από το 1992 έως σήμερα.

Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι ο Π.Καμμένος έχει διαφορετική τοποθέτηση, αλλά έχει πει πως εφόσον υπάρξει ευρύτερη πολιτική συναίνεση δεν θα αποτελέσει εμπόδιο, και πως έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: