Προκάλυμμα των  φασιστοειδών

Ένα νέο ακροδεξιό φρούτο με τον τιτλο εθνικιστική  οργάνωση «Πατριωτική Πολιτοφυλακή», με χρήση του διαδικτύου προσπαθεί να «στρατολογήσει» μέλη μέσω του  facebook, και απλώνει τα πλοκάμια του και στην Πάτρα.


Το φαινόμενο είναι γνωστό και από τη δράση παράλληλων ακροδεξιών οργανώσεων στη Δυτική πρώτα και αργότερα στην Ανατολική Ευρώπη. Εκεί όπου κινδυνεύουν να βγουν εκτός νόμου, έχουν έτοιμο σχήμα για να αλλάξουν διεύθυνση και να συνεχίσουν το ρυπαρό αντικοινωνικό έργο τους. 

Και ενόψει της πιθανότητας να τεθεί εκτός νομου η ΧΑ αυτά τα παληκαράκια ετοιμάζουν φωλέα για τα φασιστοειδή της!

Κια για να μην μένει καμία αμφιβολία οι ίδιοι εξηγούν στη σελίδα τους: «Η Διοίκηση της Π.Π. σκοπό έχει, να Οργανώσει, να Εκπαιδεύσει και να Συντονίσει τούς Έλληνες σε ενδεχόμενο Φυσικών Καταστροφών, είτε από σεισμούς, είτε από πυρκαγιές, είτε από έκτατες συνθήκες φτώχειας, είτε από πολεμικές συράξεις, είτε από εσωτερικές ταραχές ώστε να είναι ικανοί να προστατέψουν την ζωή την δική τους, των οικογενειών τους και των συνανθρώπων τους...».

Αυτά λες και δεν υπάρχει κράτος με συντεταγμένες εξουσίες οργάνων. Θέλουν να είναι κάτι σαν τα Τάγματα Εφόδου στην χιτλερική Γερμανία!

Oι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η εκπαίδευση, σε αυτοάμυνα (για άνδρες και γυναίκες) πυγμαχία, προσανατολισμό με πυξίδα κ.α., είναι «διαρκής», δωρεάν για τα μέλη, πραγματοποιείται στο γυμναστήριο στα γραφεία της Οργάνωσης, αλλά και στα... βουνά της Αχαΐας. 

Όπως οι ίδιοι θέλουν να πιστεύουν,  απευθύνονται σε:

«ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ..ΠΟΛΙΤΕΣ....που ΘΕΛΟΥΝ να ειναι ΕΝΕΡΓΟΙ...κοντα στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ και στην ΠΑΤΡΙΔΑ....αναλαμβανοντας μετα απο εκπαιδευση ΕΝΕΡΓΟ ρολο ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΑ ..!!!ΕΛΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ....και μπες στην ΦΑΛΑΓΓΑ ΜΑΣ !!». 

 Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ σε παρελθόντα χρόνο του iefimerida.gr που την χαρακτηρίζει ως 

«μια ακραία εθνικιστική οργάνωση που δρα πανελλαδικά, αλλά η δράση της παραμένει σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό». Με βάση την ιδρυτική της ανακοίνωση, στοχεύει στο να δημιουργηθεί μια «εκπαιδευμένη, συντεταγμένη, πειθαρχημένη, ετοιμοπόλεμη, ισχυρή» ομάδα πολιτών - οπλιτών οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να επέμβουν όταν ξεσπάσει η κοινωνική αναταραχή.

Η εν λόγω οργάνωση πραγματοποιεί ασκήσεις εκπαίδευσης στρατιωτικού τύπου με στολές παραλλαγής αντίστοιχες με εκείνες του ελληνικού στρατού, με το εθνόσημο και το σήμα της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής και όπλα, όπως πολυβόλα και καραμπίνες, που, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, είναι τύπου airsoft νόμιμα και πωλούνται σε καταστήματα. Ακριβώς όπως έκανε και η «Χρυσή Αβγή» του Μιχαλολιάκου!