ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ιερώνυμος: Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια


Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β΄κατά τη συνάντησή του στην Αρχιεπισκοπή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.


Ο πρωθυπουργός, που επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησε από τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας να συμβάλει ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διατύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ' ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης.
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, που φοβάται μειωμενη συμμετοχή κοινού στο συλλαλητήριο, δεν στηρίζει επίσημα τουλάχιστον τη διοργάνωση του συγκεκριμένου συλλαλητηρίου.  


Επιστροφή στην εθνοεξεγερτική παραζάλη που επικράτησε το 1992 για το λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα» επιδιώκουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Κυριακής, μπροστά από τον Λευκό Πύργο, ακροδεξιές και εθνικιστικές οργανώσεις, ενώ και τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ., πολλά από τα οποία έχτισαν την πολιτική τους καριέρα πάνω σε αυτό το θέμα, «χορεύουν» στον ρυθμό του συνθήματος «Ούτε όνομα ούτε παράγωγο της λέξης Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ, με έναν από τους βασικούς ομιλητές, όπως ανακοινώθηκε, να είναι ο γνωστός για τις ακραίες και εθνικιστικές θέσεις του στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγκούλης.

Η τοπική Ν.Δ. δεν έχει τοποθετηθεί για το συλλαλητήριο, όμως οι βουλευτές της φέρονται να ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τους ανάψει το πράσινο «φως» για τη συμμετοχή τους σε αυτό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνάντηση που είχαν μαζί του του έθεσαν το θέμα και εκείνος φέρεται να απάντησε ότι είναι υπόθεση του κάθε βουλευτή το τι θα πράξει.

Σαφείς αποστάσεις από το συλλαλητήριο της Κυριακής κρατά εξαρχής ο Δήμος Θεσσαλονίκης. «Δώσαμε την άδεια που ζητήσανε για το συλλαλητήριο. Ας κάνουν τη συγκέντρωσή τους. Είμαι ξεκάθαρα εναντίον οποιασδήποτε τέτοιας εκδήλωσης εθνικοπατριωτικού χαρακτήρα» δήλωσε χθες στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης.

Με κοινή ανακοίνωσή τους χθες το ΕΕΘ, το ΕΒΕΘ και το ΒΕΘ τονίζουν ότι «ούτε οι φορείς αλλά ούτε και οι κοινωνίες διαπραγματεύονται ή διαχειρίζονται τα διεθνή θέματα. Αρμόδια είναι πάντα η ελληνική κυβέρνηση, που έχει την υποστήριξη όλων μας προκειμένου να πετύχει μια συμφωνία που θα ανταποκρίνεται στα δίκαια του ελληνισμού».

Οι ΑΝ.ΕΛΛ. Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή τους δηλώνουν «αμετακίνητοι στη στάση τους περί μη χρήσης του ονόματος Μακεδονία ή παραγώγου της, είτε στην ελληνική είστε σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα», χαιρετίζουν τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου και καλούν σε μαζική συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: