ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Στερνό «αντίο» στον εκδότη Χρήστο Χριστόπουλο



Ο μεγάλος εκλιπών Χρήστος Χριστόπουλος, τελευταίος παραδοσιακός ιδρυτής και εκδότης – ο δημιουργός της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ»  από το 1972 και τής «ΠΡΩΙΝΗ ΓΝΩΜΗ»  από το 2002 – που σφράγισε με την προσωπικότητά του την πορεία της πόλης μας τις τελευταίες δεκαετίες, σήμερα το μεσημέρι διέβη τον Αχέροντα της ζωής και πέρασε στην αιωνιότητα.


Στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, συγγενείς και φίλοι, πολιτικοί συνεργάτες και αντίπαλοι,  προσήλθαν σε πάνδημο προσκλητήριο για να του απευθύνουν το στερνό αντίο.

Προικισμένος με χαρίσματα και αρετές, έντιμος και δυναμικός, με τόλμη και εργατικότητα, με πίστη στην δημοκρατία και τον πλουραλισμό, συνέπεια και αξιοπρέπεια, με αφοσίωση στον ιδεολογικό του χώρο, αλλά και σεβασμό σε κάθε άποψη, που δεν δίσταζε να την φιλοξενήσει στις στήλες της εφημερίδας που δημιούργησε, ξεπέρασε από την αρχή τις δυσκολίες και έκτισε ένα λαμπρό ενημερωτικό οικοδόμημα, που πάνω από όλα στήριξε και ανέδειξε αυτήν την πόλη, τις δράσεις και τους ανθρώπους της.

Δεν τον εμπόδισαν ούτε οι διώξεις της δικτατορίας για τις πολιτικές του πεποιθήσεις ούτε αργότερα άλλες επιπτώσεις κάποιων επιλογών του.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος μαζί με τον Επίσκοπο Κερνίτσης, Χρύσανθο, ενώ επιστήθιοι φίλοι και συνεργάτες του τον αποχαιρέτησαν με λόγια συγκινητικά.

Επικηδείους εκφώνησαν οι:

Μαρίνος Γράψας, Βασίλης Κικίλιας, Σπύρος Σπυρίδωνας, Διονύσης Καραχάλιος, Ξενοφώντας Βεργίνης, Σπύρος Πνευματικός, Κώστας Γαλαριώτης, Γιάννης Μακρυγιάννης.



Συλλυπητήρια από τον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, για την απώλεια του ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας “ΓΝΩΜΗ” Χρήστου Χριστόπουλου, αναφέρει:



«Σήμερα η πατραϊκή γη υποδέχεται μια εμβληματική φυσιογνωμία της πόλης, τον ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας “ΓΝΩΜΗ” τον Χρήστο Χριστόπουλο. Ενας από τους πλέον σημαντικούς εκδότες των περιφερειακών εφημερίδων που με την παρουσία και την στάση του επηρέασε τα πολιτικά δρώμενα όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σε κεντρικό επίπεδο. Αποτελεί κομμάτι της πολιτικής ιστορίας του τόπου και ειδικά της Μεταπολίτευσης.


Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους συνεργάτες του».


Η δημοτική παράταξη "Τώρα για την Πάτρα": 

«Ο Χρήστος Χριστόπουλος, ιδρυτής και εκδότης της εφημερίδας «Γνώμη», είχε τις αρχές και τις αξίες, της παραδοσιακής γενιάς των εκδοτών. 

Σεβόταν την διαφορετική γνώμη, επεδίωκε να την ακούσει, αντάλλασε απόψεις και ασκούσε πάντα γόνιμη κριτική σεβόμενος τους αναγνώστες αλλά και τους συνεργάτες του.

Οι αγώνες και η διαχρονική του προσπάθεια για την υποστήριξη του Περιφερειακού Τύπου και την ανάδειξη της σημασίας του θα συνοδεύουν όλη την δημοσιογραφική κοινότητα αλλά και τους πολίτες της Πάτρας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: