ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Έφυγε στα 76 του χρόνια ο εκδότης της «Γνώμης»

Έφυγε σήμερα σε ηλικία 76 ετών ο εκδότης της εημερίδας «Γνώμη» Πατρών Χρήστος Χρηστόπουλος, υποκύπτοντας σε ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε. Η κηδεία του θα γίνει μεθαύριο  Πέμπτη, ώρα 2 από τον ΙΝ Αγ. Ανδρέα.

Η εφημερίδα που ίδρυσε πριν 46 χρόνια, αγγέλλοντας τον θάνατό του, αναφέρει μεταξύ άλλων τα παρακάτω: 

«Η ψυχή μας, ο ιδρυτής και εκδοτής της "Γνώμης" Χρήστος Ι. Χριστόπουλος "έφυγε" από τη ζωή σήμερα το πρωί. Το τελευταίο αντίο θα του απευθύνουμε την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα...».

»Ο Χρήστος Ι. Χριστόπουλος, ο αρχαιότερος ιδρυτής και εκδότης της Ελλάδας, έχασε τη σκληρή μάχη το πρωί της Τρίτης που έδινε τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" όπου νοσηλευόταν. Πάλεψε γενναία όλες αυτές τις ημέρες μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως έκανε και σε όλη τη διαδρομή της ζωής του».

»O Χρήστος Ι. Χριστόπουλος γεννήθηκε το 1942 στην Πάτρα. Ήταν παντρεμένος με τη Λιάνα Σκιαδαρέση-Χριστοπούλου με την οποία και απέκτησαν τρία παιδιά, τη Γεωργία, τον Γιάννη και την Εύη, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει και τέσσερα εγγόνια».



Ψήφισμα των ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ

Από την πλευρά τους τα ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗ και του ΤΕΑΣ σε ψήφισμά τους αναφέρουν:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών της ΕΣΗΕΠΗΝ, με θλίψη πληροφορήθηκαν το θάνατο του ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας «Γνώμη», Χρήστου Χριστόπουλου, και σε έκτακτη συνεδρίαση τους αποφάσισαν, να εκπροσωπηθούν τα ΔΣ στην κηδεία και να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.


Ο Χρήστος Χριστόπουλος ήταν παραδοσιακός εκδότης. Η εφημερίδα που ίδρυσε και διηύθυνε για  46 χρόνια, παρότι είχε σαφή προσανατολισμό, διέθετε πάντοτε χώρο για παρουσίαση και προβολή όλων των πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων. Η απώλειά του αφήνει κενό στο χώρο του Τύπου».

Ανακοινώσεις για το θάνατο  Χρ. Χριστόπουλου

Ανακοινώσεις για τον θάνατο του Χρήστου Χριστόπουλου εξέδωσαν και οι παρακάτω: 



Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας

Τα θερμά του συλλυπητήριά του για τον θάνατο του ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας «Η Γνώμη» της Πάτρας, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
«Ενας πραγματικός άνθρωπος του τύπου που έδωσε αγώνες για τη Δημοκρατία και την ελεύθερη πληροφόρηση, έφυγε αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό.
Ο Χρήστος Χριστόπουλος υπήρξε πάντα πρωτοπόρος στην εκδοτική του δραστηριότητα, στοχεύοντας στην πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.
Άνθρωπος με ανησυχίες και δημοκρατικό φρόνημα σε χρόνια σκοτεινά αντιστάθηκε κατά του ανελεύθερου καθεστώτος, ακόμη και με κίνδυνο της προσωπικής του ελευθερίας.
Εκφράζω τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.


Ο πολιτευτής Αχαΐας των ΑΝ.ΕΛ. Γιάννης Λαϊνιώτης 

«Η σημερινή είδηση για την απώλεια του αγαπητού Δημοσιογράφου – Εκδότη της εφημερίδας «Γνώμη», αλλά πάνω απ’ όλα, αγαπημένου Πατρινού φίλου Χρήστου Χριστόπουλου, μας γέμισε θλίψη!

Η τοπική Δημοσιογραφία σαφώς γίνεται φτωχότερη. Όμως φτωχότερη γίνεται και η ίδια η πόλη, διότι «έφυγε» ένας από τους μεγάλους οραματιστές που με τις απόψεις του για την Κοινωνία, την Πολιτική αλλά και την πόλη μας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, καθώς επίσης στους συντάκτες και το τεχνικό προσωπικό της «Γνώμης».

Καλό σου ταξίδι, Χρήστο!».


Ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του εκδότη της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ»  Χρήστου Χριστόπουλου.

Ο Δήμαρχος εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και στους οικείους του.


Ο πρώην Υφυπουργός, Γιώργος Μαυραγάνης

«Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος για την απώλεια του αγαπημένου μου φίλου Χρήστου Χριστόπουλου. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που τον γνώρισα και με τίμησε με τη φιλία του.

Η προσφορά του στην Αχαΐα, τη δημοσιογραφία και την παράταξή μας υπήρξε μοναδική και τεράστια. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι φίλε μου...».


Η δημοτική σύμβουλος Βίβιαν Σαμούρη

«Η θλίψη μας μεγάλη... οι ώρες για την Πάτρα δύσκολες... Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας ως ο Άνθρωπος, ο καλός φίλος, που κατόρθωσε να μεταφέρει το ήθος, τον αξιακό του κώδικα και στο δημιούργημά του, τη μεγάλη εφημερίδα της Πάτρας "Η ΓΝΩΜΗ", δίνοντας  βήμα σε όλες τις απόψεις, ακόμα κι αν ο ίδιος διαφωνούσε -ό,τι δηλαδή χαρακτηρίζει τη δημοσιογραφική δεοντολογία της ιστορικής εφημερίδας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη φυσική και την εκδοτική οικογένειά του, η οποία, είμαι βεβαία πως θα θα συνεχίσει στο δρόμο που ο ίδιος χάραξε.

Αντίο, φίλε».


Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Οικονομόπουλος

«Αγωνιστής της Δημοκρατίας, της Ενημέρωσης και της τοπικής κοινωνίας…

Αυτόν τον Χρήστο Χριστόπουλο γνωρίσαμε όλοι μας και η απουσία του είναι ήδη και θα είναι  για πάντα, έντονα αισθητή. Για εμένα προσωπικά, που πέρυσι τέτοια εποχή είχα την χαρά ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου «ΠΛΑΤΩΝ» να του απονέμω τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία, αλλά και για κάθε συμπολίτη.

Πέραν του ότι επρόκειτο για έναν υποδειγματικό οικογενειάρχη, ο Χρήστος Χριστόπουλος υπήρξε και ιδανικός καθοδηγητής και στήριγμα για κάθε έναν εξ ημών που κάποια στιγμή σκεφτήκαμε, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε πιο ενεργά με τα κοινά και να εμπλακούμε στον χώρο της Πολιτικής.
Το γραφείο του ήταν πάντα ανοικτό, για όλους, ώστε να δώσει τις κατάλληλες συμβουλές και γνώμες οι οποίες ήταν ο σωστός «οδηγός» διότι πάντοτε επαληθεύονταν στην πράξη.

Καλό σου… ταξίδι, αγαπημένε φίλε Χρήστο.
 
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αξιότιμη οικογένειά σου, αλλά και στον γιο σου, Γιάννη Χριστόπουλο, άξιο συνεχιστή της εφημερίδας που ίδρυσες και αγκάλιασαν άπαντες οι Πατρινοί».


Ο βουλευτής ΝΔ Ιάσωνας Φωτήλας 

Πιστός στα δημοκρατικά και φιλελεύθερα ιδεώδη του, ο Χρήστος Χριστόπουλος ήταν από τους ελάχιστους εκδότες πανελλαδικά που πήρε τη γενναία απόφαση να κλείσει προσωρινά την εφημερίδα του στους ζοφερούς καιρούς της χούντας, αντί της «εύκολης» λύσης να  δημοσιεύει τις ειδήσεις που θα του υπαγόρευαν οι συνταγματάρχες.

Ο γιος του, Γιάννης, άξια συνεχίζει σήμερα το μεγάλο έργο παρακαταθήκη του πατέρα του, σε δύσκολους καιρούς για την πατρίδα μας.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός

«Με λύπη μάθαμε ότι έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Χριστόπουλος, ένας από τους παραδοσιακούς και εμβληματικούς εκδότες περιφερειακών εφημερίδων, ένας δυναμικός άνθρωπος, μια χαρακτηριστική παρουσία στον τομέα της ενημέρωσης στην πόλη μας.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους οικείους και τους συνεργάτες του».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: