ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Αλ. Τσίπρας: Είναι πιθανό ένα καλό αποτέλεσμα




Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας  Guy Ryder

Αγκαζέ σε όλα πιάστηκαν οι Κυριάκος και Φώφη


Στο να φύγει ο Τσίπρας θα διαφωνούσαν;» ανέφερε με μήνυμά της στο Twitter η κυβερνητική εκπρόσωπος!

Με καυστικό τρόπο σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου τη «συμφωνία» Κ. Μητσοτάκη - Φ. Γεννηματά «να πέσει η κυβέρνηση».

Επίθεση τραμπούκων της ΧΑ κατά φοιτητή



Στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός με τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα βρίσκεται 24χρονος φοιτητής μετά από επίθεση χρυσαυγιτών στην περιοχή των Αμπελοκήπων την Παρασκευή στις 15:10 στην οδό Παπαδά.

Χαιρετισμός του Π. Ρήγα στο 10ο συνέδριο της «Κομμουνιστικής Επανίδρυσης»

Στο Σπολέτο Ιταλίας

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
φίλες και φίλοι,


θέλω να σας ευχηθώ ειλικρινά και ολόθερμα καλή επιτυχία στις εργασίες του 10ου Συνεδρίου σας.

Έξι μέρες «ζωής» απομένουν για το πρ. 409 ΣΝ

Πάτρα: Άρχισαν να τα μαζεύουν από το 409- Του απέμειναν μόλις έξι μέρες «ζωής» - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ  Το χρονοδιάγραμμα της μεταστέγασης
 
Έξι μέρες «ζωής» με την μορφή που το γνωρίζουν οι Πατρινοί και όχι μόνο απομένουν για το 409 πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης το οποίο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, στις 9 Απριλίου θα έχει μεταφερθεί πλήρως στο ανακαινισμένο πολυώροφο κτίριο του Αγίου Ανδρέα όπου και ανήκει διοικητικά. Ήδη στο 409 επικρατεί «οργασμός» προετοιμασιών καθώς το εγχείρημα της μεταφοράς των κλινικών ενός λειτουργούντος νοσοκομείου σε άλλο κτίριο δεν είναι καθόλου εύκολο. 

Πάτρα: Μπράβοι την... έπεσαν σε γυναίκα επιχειρηματία

Σε διαγωνισμό για τη μίσθωση καταστημάτων του Δήμου Πατρέων

Μπράβοι έκαναν στην εμφάνισή τους σε διαγωνισμό για τη μίσθωση καταστημάτων του Δήμου Πατρέων που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Πορεία ενάντια στην ομοφοβία, την τρανσοφοβία και τον σεξισμό

Στιγμιότυπο από την πορεία στυς δρόμους της Πάτρας.

«Παλεύουμε κάνοντας το επόμενο βήμα στο δρόμο της διεκδίκησης των ίσων δικαιωμάτων» αναφέρει μήνυμα του 2ου Patras Pride

Πατρών - Κορίνθου 1969: Τα εγκαίνια τότε...




Ήταν 1969, η κατασκευή του έργου είχε αρχίσει το 1960,  όταν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων Αχαίας και Κορινθίας, προσέρχονταν υποχρεωτικά, χούντα ήταν, στα διόδια του Ζευγωλατιού για να εγκαινιάσει κάποιος συνταγματάρχης του στρατιωτικού καθεστώτος το δρόμο. Από τότε αυτές τις μέρες κάτι γίνεται με τον ανακαινισμένο δρόμο που δίδεται στην κυκλοφορία.

Πηγή:





Το ΔΝΤ, του Τάκη Τζελάτη


Αντίθεση του Ε&ΕΣΠ στην έκθεση μικροπωλητών




Με επιστολή του ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Συλλόγος Πατρών την οποία απευθύνει στον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη και στο Β΄Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, διαμαρτύρεται σχετικά με τη λειτουργία έκθεσης μικροπωλητών – χειροτεχνών στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Όλγας) αλλά και για το μείζον θέμα της πάταξης του παραεμπορίου στην πόλη μας, που ανθεί τις ημέρες προ των γιορτών και ειδικά τώρα, του Πάσχα.

Απίθανος εργατοπατερισμός λημεριάζει στο ΕΚ Πάτρας



Φωτογραφία αρχείου της 2-11-2014. Οι Εμποροϋπάλληλοι Πάτρας στην πρώτη γραμμή στον αγώνα για ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.

Συνδικαλίστρια, μέλος της Διοίκησης και πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, κατά την Απολογιστική Συνέλευση, καταγγέλλει απίστευτες συνδικαλιστικές αθλιότητες!

«Φτασατε, καποιες Κυριακες που ειχαμε Απεργια για το " ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ " να ειναι κλειστο το Εργατικο Κεντρο και τα πανω του Συλλογου μας κλειδωμενα στα γραφεια!».

Πάτρα: Σε 24ωρη απεργία οι σχολικές καθαρίστριες



Οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας τους, απήργησαν σήμερα και στην Πάτρα, συμμετέχοντας στην 24ωρη κινητοποίηση ενάντια στο καθεστώς των συμβάσεων έργου, στους μισθούς - ψίχουλα και τις καθυστερήσεις στην πληρωμή τους.
Προ του κτιρίου Υπ. Εσωτερικών διαδήλωσαν την θέλησή τους, όπως αυτή εκφράζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

«Let’s do it Greece»: Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!



Πάνω από 150 δράσεις αυτή την Κυριακή στην Περιφέρεια ΔΕ
Για μία ακόμη χρονιά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχοντας θέσει υπό την αιγίδα της την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s do it Greece», κινείται στους ρυθμούς της μεγαλύτερης εθελοντικής περιβαλλοντικής δράσης που θα διεξαχθεί σε ολόκληρη τη χώρα μεθαύριο Κυριακή 2 Απριλίου.

Η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας συμμετέχει σε πασχαλινό παζάρι



Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, παράρτημα Πάτρας και τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) Ν. Αχαΐας «Φάρος», διοργανώνουν πασχαλινό παζάρι.
Το πασχαλινό παζάρι θα γίνει από τις 2 έως τις 4 Απριλίου 2017 στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» (Ρήγα Φεραίου 102), στην Πάτρα.
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 2 Απριλίου και ώρα 11.30 το πρωί.
Το bazaar θα λειτουργήσει την πρώτη ημέρα, την Κυριακή 10.30 το πρωί με 9 το βράδυ, ενώ Δευτέρα και Τρίτη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Μουσική παράσταση σχολείων με το Σύλλογο «Φλόγα»



Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ., το 26ο και το 64ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών διοργανώνουν σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μουσική παράσταση με τίτλο: «Ζωγραφίζοντας την ψυχή μας με την πένα της Μουσικής».

Δήμος Πατρέων: Συνέντευξη Τύπου για το Φ. Τσιμιγκάτο





Τιμώντας τη μνήμη του βαλκανιονίκη Πατρινού μαραθωνοδρόμου, Φάνη Τσιμιγκάτου, ο Δήμος σε συνεργασία με την Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση (της οποίας αθλητής ήταν ο Τσιμιγκάτος) και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου, διοργανώνουν την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων.

Πάρτο Αλλιώς


Του Ντίνου Βγενόπουλου
·        Μισό εκατομμύριο ευρώ για…φράουλες
·        Τόσο πληρώνει η χώρα γιατί έχει …φραουμπόυδες…
·        Τουλάχιστον άλλαξε κάτι;…
·        Κάτι;…
·        Υποθέτω ότι η πολιτεία θα διεκδικήσει τα λεφτά από τους… επιχειρηματίες…

Καλησπέρα από τον ΚΥΡ, στους φίλους του Istologiou


Μπορεί να εντοπίζονται πλέον τα αδήλωτα εισοδήματα


Νέο αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικών διασταυρώσεων των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογουμένων και των φορολογικών τους δηλώσεων το οποίο μπορεί να εντοπίζει αδήλωτα εισοδήματα με διαδικασίες εξπρές - μέσα σε μία μόλις εβδομάδα - θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών ενισχύοντας σημαντικά το οπλοστάσιο του στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Εκκαθάριση συντάξεων μέχρι τον Οκτώβριο του 2017



Εφικτή είναι η εκκαθάριση όλων των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, όπως τονίζει σε  ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας.

ETUC: «Απαράδεκτη επίθεση» ΔΝΤ κατά εργαζομένων



Για «απαράδεκτη επίθεση» του ΔΝΤ στα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC).

ΑΝΕΛ: Αγκάθι παραμένει η ΔΕΗ για τη συμφωνία


Έως την Παρασκευή θα έχει κλείσει το staff level agreement που θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σύμφωνα με πληροφορίες από τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Εξωδικαστικός συμβιβασμός κι αν το θέλει μόνον το 50%

Όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ‬ανεξαρτήτως μεγέθους, περιλαμβανομένων και των ατομικών, με συνολικές οφειλές σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές και τράπεζες, έως 31/12/16, από‭‬ 20.000‭ ‬ευρώ‭ ‬και‭ ‬άνω‭. Όμως, η ‬διαδικασία‭ ‭‬μπορεί‭‬ να‭‭ ‬ξεκινήσει‭ ‬ ‭ ‬ακόμα‭‭ ‬και ‬εάν εκδηλώσει ενδιαφέρον το 50% των πιστωτών της επιχείρησης.

Ανίκα Μπράιντχαρτ: Έχει σημειωθεί «πρόοδος», αλλά...



Πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών αναγνωρίζουν ευρωπαϊκές πηγές, σημειώνοντας ωστόσο πως παραμένουν κάποια «αγκάθια» για την επίτευξη της συμφωνίας, που θα ανοίξει το δρόμο για τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement).

Υπουργός Κοντονής προς Δικαστές: Αφήστε τη ρητορική!

Ο Στ.  Κοντονής σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει από τότε την επονείδιστη κατάσταση και τις επερχόμενες καταδίκες της χώρας και είχε ζητήσει να αρθεί το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας και διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών».

Αποφάσεις της Δικαιοσύνης  εγείρουν σοβαρές αντιδράσεις της κοινωνίας σε υποθέσεις που άπτονται του σκληρού πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

«Απόφαση-σταθμός» για την καταναγκαστική εργασία

Στα φραουλοτόπια της Νέας Μανωλάδας.


Τονίζουν οι νομικοί των οργανώσεων «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες» και «Open Society Justice Initiative» που εκπροσώπησαν τους εργάτες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Ράπισμα στις «ματωμένες φράουλες» της Ν. Μανωλάδας

Φωτογραφία αρχείου της 29-7-2014. όταν έξω από το δικαστικό Μέγαρο Πάτρας, οι κολασμένοι της Αμαλιάδας διαμαρτύρονταν για τις άθλιες συνθήκες στα φραουλοτόπια της Αμαλιάδας!


Καταναγκασμός 

στις φράουλες


«Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ  ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ», ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΕΔΔΑ) ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 2013 ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ ΗΛΕΙΑΣ