ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Τσίπρας προς τραπεζίτες: Ανοίχτε τις θυρίδες σας

Η κρίση ξεκίνησε από την αδυναμία των τραπεζών να παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία και θα τελειώσει με την άρση αυτής της αδυναμίας τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


Οφείλουμε να
συνεργαστούμε

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε διαδρόμους η ενημέρωση της ΝΔ για τη Συμφωνία!


Η αμηχανία της ΝΔ κάθε μέρα γίνεται και πιο έκδηλη. Σήμερα έφτασε στο σημείο ενώ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής μιλούσε ο αρμόδιος Τομεάρχης της, «κύκλοι» της να «ενημερώνουν» για τη συμφωνία στους διαδρόμους της Βουλής, σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Δεν μπαίνουμε καν σε συζήτηση για περικοπή συντάξεων

Αλλά και «δεν ωραιοποιούμε ούτε λέμε ότι τελειώνει η λιτότητα», αναφέρει κυβερνητικό στέλεχος

«Αν ξεπεράσουμε το 3,5% του ΑΕΠ τα θετικά μέτρα θα είναι περισσότερα, αν είμαστε ακριβώς στο 3,5% θα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά που θα νομοθετηθούν από τώρα, αν είναι κάτω από 3,5% του ΑΕΠ θα έχουμε επιπλέον μέτρα».

Τσακαλώτος: Καμία συμφωνία αν δεν δούμε όλο το πακέτο


Τα επόμενα βήματα των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει προχωρήσει σε καμία δέσμευση κι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία «αν δεν δω όλο το πακέτο».

Κ. Παπανάτσιου: Αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ

Επιτροπή επεξεργάζεται το νέο πλαίσιο για τα τέλη κυκλοφορίας, το οποίο θα περιλαμβάνει αλγόριθμους που θα συνεκτιμούν παλαιότητα, αξία, ρύπους, κυβικά, ώστε τελικά να υπάρχει αναλογικότερη επιβάρυνση στους ιδιοκτήτες και να επιστρέψουν στην κυκλοφορία ακινητοποιημένα οχήματα, είπε η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου Στο Κόκκινο. Το ταχύτερο δυνατό η ολοκλήρωση, ώστε να ξέρει και η αγορά τι θα ισχύσει, υπογράμμισε η ίδια.

Οι ΣΣΕ δεν πρέπει να τεθεούν υπό αμφισβήτηση

Την ελπίδα ότι «όλες οι πλευρές θα αποφύγουν τις δογματικές και κοντόφθαλμες θέσεις, ούτως ώστε να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) και να κλείσει η αξιολόγηση» εκφράζει σε συνέντευξη του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την άφιξη των εκπροσώπων των θεσμών στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής Ιταλός ευρωβουλευτής Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Ταυτόχρονη η νομοθέτηση μέτρων και αντίμετρων

 
Απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι, στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, τα θετικά δημοσιονομικά μέτρα δεν θα εφαρμοστούν, ο Γ. Χουλιαράκης υπογράμμισε ότι αυτό δεν ισχύει διευκρινίζοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση «τα θετικά δημοσιονομικά μέτρα θα μειωθούν μόνο κατ’ αναλογία».

Η ΝΔ στήνει τα περί διαφωνίας Τσίπρα-Τσακαλώτου

«Οι ειδήσεις περί δήθεν διαφωνίας Τσίπρα-Τσακαλώτου είναι τόσο αξιόπιστες όσο και εκείνοι που τις διαδίδουν», σημειώνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στο Twitter.

Βάλλοντας κατά της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει με επόμενη ανάρτησή του σημειώνει πως «Η Νέα Δημοκρατία στήνει δημοσιεύματα και στη συνέχεια σπεύδει να σχολιάσει: Συμφωνία Αλήθειας!».

Μέχρι 3 Μαρτίου η Β' ευκαιρία ρύθμισης για τη ΔΕΗ

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου η προθεσμία, η οποία έληγε σήμερα, για την υπαγωγή στο πρόγραμμα παροχής «δεύτερης ευκαιρίας» για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τη ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα η επιχείρηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΔΕΗ, όσοι πελάτες είχαν ρυθμίσει την οφειλή τους εντασσόμενοι στο πρόγραμμα των 36 δόσεων αλλά στην πορεία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν και η ρύθμιση διακόπηκε, θα έχουν ευκαιρία επανένταξης στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνοντας και το τρέχον ποσό της οφειλής τους, με σχετική αίτηση μέχρι και τις 3 Μαρτίου.

Τραμπ: Ζήτημα επικοινωνίας το μεταναστευτικό πογκρόμ!

Έφοδοι σε εκκλησίες, σχολεία και δικαστήρια για να εντοπίσουν παράτυπους μετανάστες


Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος βαθμολόγησε τον εαυτό του με ένα "C ή ένα C+" στην επικοινωνία σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή "Fox & Friends".

Με ονομαστική ψηφοφορία ο νέος Πρόεδρος Βουλής


Με φανερή ονομαστική ψηφοφορία θα εκλεγεί ο επόμενος πρόεδρος της Βουλής, ενώ στο μέλλον όλα τα κόμματα θα έχουν από τουλάχιστον μία θέση αντιπροέδρου. Αυτές οι βασικές θέσεις στις οποίες συμφώνησε η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής.

Θωμάς Λιακουνάκος και 10 υπηρεσιακοί του ΕΣ στο εδώλιο

Η δικογραφία για την υπόθεση σχηματίστηκε έπειτα από παραγγελία της εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που είχε ανατεθεί στους Αντώνιο Ελευθεριάνο και Πόπη Παπανδρέου.

Για κατάχραση δημοσίου χρήματος από την κύρια σύμβαση προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Απάτσι από την εταιρία Μπόινγκ

Ο Γ. Κιμούλης πρόεδρος του ΔΣ στο «Σταύρος Νιάρχος»



Ο Γιώργος Κιμούλης τοποθετήθηκε πρόεδρος στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.» με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ανώνυμης Εταιρείας.

Ο Μ. Σουλτς προκαλεί ρίγος στους Χριστιανοδημοκράτες

Όταν οι ερωτηθέντες πρέπει να επιλέξουν μεταξύ Μέρκελ και Σουλτς


Εξαιτίας των καλών αποτελεσμάτων του SPD και του Μάρτιν Σουλτς στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ολοένα περισσότερα στελέχη των δύο χριστιανικών κομμάτων πιέζουν την καγκελάριο για άμεση έναρξη του προεκλογικού αγώνα.

«Έχω μία κιβωτό που πιάνει τα εκατό» - Τώρα μόνον;

«Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία, το 60 με 70% των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, είναι ηλικίας 15- 29 ετών». Αυτό είναι ένα από τα πολλά συγκλονιστικά στοιχεία που αποκάλυψε ο γνωστός οδηγός αγώνων, Αναστάσιος Μαρκουίζος (Ιαβέρης), λίγες ώρες μετά το τραγικό τροχαίο της Ε. Ο. Αθηνών- Λαμίας.
 

Ιαβέρης: «Τα τροχαία ατυχήματα κοστίζουν 12 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Και μετά λέμε πώς να εξοικονομήσουμε λεφτά και βάζουμε ισοδύναμα. Το 40% του κόστους στην υγεία είναι από τροχαία» 

Πάτρα: Τους παίρνουν την μπουκιά από το πιάτο!


Εργοδότες βάζουν τα χρήματα στους λογαριασμούς εργαζομένων και μετά... τα ζητούν πίσω!

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησαν τα Σωματεία Μαγείρων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Εμποροϋπαλλήλων και Σερβιτόρων του Νομού Αχαΐας.

Σε εκκρεμότητα ο Φορέας του Φράγματος Πείρου


Για την στασιμότητα που παρατηρείται αναφορικά με τη δημιουργία του Φορεά που διαχειριστεί το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου καθώς και σε ποιο στάδιο βρίσκονται αυτή την περίοδο οι εργασίες ολοκλήρωσης του έργου, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός. 

Οι καρναβαλιστές «έσωσαν» τον θεσμό

Τρεις  καρναβαλιστές με πολυετή παρουσία στον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της πόλης μίλησαν Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7 και έκαναν τον δικό τους απολογισμό για τα θετικά και τα αρνητικά του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2017.

Ένα ακόμη σημείο στην Πάτρα για το ΚΕΑ






Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, ανακοινώνεται για τους ωφελούμενους του προγράμματος ΚΕΑ πως από αύριο Τετάρτη 1η Μαρτίου, θα μπορούν εξυπηρετούνται  και στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στην είσοδο του Βοηθητικού.

Πράσινο φως για τη σιδηροδρ. γραμμή Ψαθόπυργος-Ρίο

Το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ αποφάσισε να απορρίψει την προδικαστική προσφυγή της Ελληνικής εταιρείας ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ για το σιδηροδρομικό έργο που ήθελε να πάρει από τους Ιταλούς το σιδηροδρομικό έργο Ψαθόπυργος-Ρίο. Ετσι ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή του έργου που θα συμβεί τον Μάρτιο.

Avaaz - ΝΙΚΗ! Φαρμακευτική κάνναβη


Η Μάια και η μητέρα της: «Ευχαριστούμε»
«Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη προς τα μέλη του AVAΑZ που στήριξαν αυτόν τον αγώνα. Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" από εμένα, τη Μάια και όλους τους ασθενείς!»
 
Τζάκι Πόιτρας, μητέρα της Μάιας

Νικήσαμε! Το Υπουργείο Υγείας έδωσε το πράσινο φως για τη θεραπεία με φαρμακευτική κάνναβη!

Καμία περιοχή χωρίς την παρουσία του ΕΦΚΑ

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την συνάντηση του Υφυπουργού Εργασίας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Περιφέρειας Αττικής.



Διαβεβαίωση του Υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδη Μπαλτά, Νάσο Αθανασίου, Πάνο Σκουρολιάκο και Γιώργο Πάντζα

Ειδική συνεδρίαση για την εκλογή του νέου Προεδρείου



Από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας
Νέο προεδρείο καλείται να εκλέξει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας βάσει σχετικής νομοθεσίας, για το δεύτερο μισό της Περιφερειακής Περιόδου 2014-2019 (άρθρο 165 παρ.1.2 και 3 του Ν.3852/2010).

Let’s Do It Greece 2017 στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας




Στις 13 Μαρτίου η συντονιστική συνάντηση για την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία  

Συνάντηση Μπαλαμπάνη με εκπροσώπους ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ





Με εκπροσώπους της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης, προκειμένου να συζητήσουν περιβαλλοντικά θέματα του φορέα διαχείρισης της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών.

Πάρκινγκ το πάρκο της Ακτής Δυμαίων


 

Τα επικίνδυνα "χειρόφρενα" πάνω στο δρόμο, τα γκάζια δίπλα στους περιπατητές και η... ρέμβη σε 4 τροχούς δίπλα στη θάλασσα

Οι... Σαρακοστιανοί του Τάκη Τζελάτη


Μια ξένη αποστολή για το Θησαυρό...

Πάτρα, Καρναβάλι δεκαετία 1980: Πράγματι απο τότε ο ''Κρυμμένος Θησαυρός" χρειάζεται μια κάποια βοήθεια... Μπορεί να είμαστε... τρελοί εμείς οι Πατρινοί, όπως έλεγε ένα παλιό καρναβαλικό  σύνθημα, αλλά κάπου έχουμε χάσει το ρότα... Ας την ξαναβρούμε δίχως γκρίνια! Πηγή:



Πατρινό Καρναβάλι 2017: Δείτε φωτογραφίες


Κέφι και φαντασία στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής

Ψαθόπυργος: Προσωρινή διακοπή ύδατος




Από την ΔΕΥΑ Πάτρας ανακοινώνεται ότι:

«Αύριο Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017 λόγω των έργων κατασκευής της σιδηροδρομικής γραμμής που εκτελούνται από την εταιρεία J&P AVAX απαιτείται μετατόπιση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης λόγω παρεμπόδισης.

Συνεχίζεται το Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Εργαζομένων



Με μεγάλο ενδιαφέρον και χωρίς προβλήματα συνεχίζεται   το Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Εργαζομένων  με την επωνυμία “ΚΩΣΤΑΣ  ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ” που διεξάγεται στα αθλητικά κέντρο “DA LUZ” και ‘’Νίκης Προαστείου’’.

Τα  αποτελέσματα για την 4η αγωνιστική και οι  βαθμολογίες είναι τα εξής:

H Κόκα Κόλα και το δικαίωμα επιλογής του καταναλωτή



Του ομηρου Ταχμαζίδη

Οι στατιστικές των πωλήσεων και των μεριδίων αγοράς των εταιρειών είναι μια εξαιρετικά σκοτεινή υπόθεση. Δεν υπονοώ ότι αποκρύπτονται ή πλαστογραφούνται στοιχεία, αλλά ότι αυτά αναφέρονται και “τοποθετούνται στα ράφια της δημοσιότητας” με συγκεκριμένο τρόπο για να διαβαστούν από τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. 

Καλησπέρα από τον ΚΥΡ, στους φίλους του Istologiou


Ο Τραμπ εναντίον του πλανήτη Γη


 Έχουμε σχεδόν συγκεντρώσει το ποσό για να θέσουμε σε εφαρμογή το μεγάλο σχέδιο για το κλίμα! Αν λίγοι ακόμη από εμάς τσοντάρουμε, μπορούμε να ξεκινήσουμε αμέσως.

Παρουσίαση της Β΄ έκδοσης του Μουσαφεράτ




 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3.3.2017, ΩΡΑ 20.00

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ 
Φιλοποίμενος 24, 3ος όροφος

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:  

*   ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
*   ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΙΩΤΗΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Ανοικτή πρόσκληση από το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής





«Το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανασυγκρότησή του    οργανώνει τη συνέλευσή του, σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού του κόμματος, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, την Κυριακή 19/03/2017, και ώρα 11:00 πμ.

Γκάλοπ Bridging Europe : 6 στους 10 δεν θέλουν ΝΔ

 

Λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έφερνε χειρότερη συμφωνία

Αμόλα Καλούμπα από τον ΚΥΡ


Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Πατρινό Καρναβάλι 2017 - Δικαίωμα στη χαρά επί 3ήμερο

 

Ο διαχειριστής του Istologiou G. Mosxou
κάνοντας χρήση του γνωστού δικαιώματος στην τεμπελιά

σας εύχεται

Χαρούμενο καρναβαλικό τριήμερο

και ευχάριστη

Καθαρή Δευτέρα


Από την ερχόμενη Τρίτη και πάλι μαζί