ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Απέδωσαν φόρο τιμής οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Το δημοτικό σχολείο Καλαβρύτων, με την αιώνια κλειστή κεντρική πύλη, το οποίο στεγάζει το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.


Επισκέφθηκαν το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και τον Λόφο του Καπή, όπου εκτελέστηκε όλος ο ανδρικός πληθυσμός, ακόμη και παιδιά από 12 χρόνων, εκ μέρους των ναζί!



Βόμβα γερμανικού αεροπλάνου.
Στο μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στο Λόφο του Καπή, όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943 οι ναζί δολοφόνησαν όλον τον καλαβρυτινό ανδρικό πληθυσμό, βρέθηκε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για να αποδώσει φόρο τιμής στα θύματα του φασισμού.
Παράλληλα με την συμμετοχή αθλητών του ΑΣΕΑΔ των δρομέων νυγείας και του ΣΕΓΑΣ, εξελίσσονταν ο αγώνας του Δρόμου Θυσίας, με εκκίνηση και τερματισμό μπροστά στο δημοτικό σχολείο Καλαβρύτων, του οποίου  η κεντρική πύλη, από την οποία εισήλθαν οι ναζί για να κάνουν τον διαχωρισμό ανδρικού, γυναικείου και παιδικού πληθυσμού, παραμένει αιώνια κλειστή σε ανάμνηση της φρίκης του Ολοκαυτώματος που έλαβε χώρα εκεί την μοιραία ημέρα.  
Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ευκαιρία να βρεθούν προ εκθεμάτων που περιγράφουν την τελευταία στιγμή των θυμάτων και  αναπαριστούν με φοβερή γλαφυρότητα την φρίκη.
Βόμβα από τον βομβαρδισμό των χωριών πέριξ των Καλαβρύτων, ο οποίος έλαβε χώρα προ του Ολοκαυτώματος, ενθυμήματα του αντιστασιακού αγώνα, ταυτότητες, ρολόγια, χρήματα εποχής, αλλά και γερμανικά όπλα που έχουν σκορπίσει το θάνατο  μα κυρίως το πάνθεον των ηρώων με τις φωτογραφίες του, που κατά τους διαχειριστές του δημοτικού μουσείου έφθασαν του 720, αριθμός που όμως εδώ και 74 χρόνια για πολλούς λόγους δεν κατέστη δυνατόν να επικυρωθεί, είναι αυτά που εντυπωσίασαν τους νεολαίους της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Ένα ακόμη έκθεμα, που φυλάσσονταν επί δεκαετίες μακριά από επικίνδυνα βλέμματα, ήταν αυτό του χειροκίνητου πιεστηρίου προσφορά του αγωνιστή τυπογράφου Κανελλόπουλου, στο οποίο πιεστήριο τυπώνονταν σε μικρό σχήμα η αντιστασιακή εφημερίδα ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ.
Στη συνέχεια μετέβησαν στον λόφο του Καπή, για να αποδώσουν τιμές στους εκτελεσμένους, εκεί όπου την Κυριακή 10-12-2017 έδωσαν παρών πολλοί δημοκρατικοί πολίτες, μεταξύ αυτών και  αθλητές που συμμετείχαν στο δρόμο θυσίας  ερχόμενοι από τον Μαραθώνα και από άλλες περιοχές.     





















Προσκύνηση στο Λόφο του ΚΑΠΗ













Δεν υπάρχουν σχόλια: