ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Αρχίζει αύριο στην Πάτρα Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο


Παρών θα δώσει  στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου 2017, στον Πoλυχώρο Royal Theater στην Πάτρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στο Συνέδριο που θα διεξαχθεί παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.



 Συμμαχία για την Ανάπτυξη και την Επιχειρηματικότητα που οργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Αρχίζει αύριο Τετάρτη στην Πάτρα το τριήμερο Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο με τίτλο: «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα». 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και τη  Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνουν το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα», που θα διεξαχθεί  στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου 2017, στον Πoλυχώρο Royal Theater στην Πάτρα, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
 «Το τριήμερο Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο που οργανώνουμε στην Πάτρα, με άξονα την επιχειρηματικότητα, έρχεται ως  επιστέγασμα της βράβευσης μας από την Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Περιφερειών ως Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017» δήλωσε  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας  Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Σε αυτό το χρόνο που πέρασε πετύχαμε πολλά με άξονα την δημιουργία του δικτύου της Συμμαχίας για την ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα στην Δυτική Ελλάδα. Πάνω από 30 φορείς της επιχειρηματικότητας στοίχισαν τις δυνάμεις τους αυτή τη χρονιά δημιουργώντας ένα δίκτυο που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για δημιουργικές πρωτοβουλίες στον χώρο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας . Υλοποιήσαμε ή δρομολογήσαμε από κοινού με τους φορείς του δικτύου μια σειρά πρωτοβουλιών όπως την Ίδρυση γραφείου στήριξης ΜμΕ στην ΠΔΕ, την ενημέρωση για προγράμματα COSME, Horizon 2020, LIFE, Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, την ίδρυση Ειδικού Ταμείου μικροπιστώσεων, την παροχή δεξιοτήτων στον επιχειρηματικό κόσμο (σεμινάρια – κατάρτιση ) σχετικά με τη λογιστική, το μάρκετινγκ, τη λήψη αποφάσεων, την διεθνοποίηση των ΜμΕ, την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού με στοχευμένες παρεμβάσεις».
 
Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ  θα συμμετάσχουν σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής, της οικονομίας, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης από την ελληνική, την ευρωπαϊκή, αλλά και την παγκόσμια  σκηνή. 

Κατά  την 1η ημέρα των εργασιών  το λόγο έχουν τα ερευνητικά ιδρύματα και οι  φορείς συλλογικής επιχειρηματικότητας. Πρόκειται να παρουσιαστούν ερευνητικά ευρήματα για την επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα.  

Την δεύτερη ημέρα κορυφαίοι θεσμικοί εκπρόσωποι από Ελλάδα και εξωτερικό συζητούν για θέματα αιχμής με τα ίδια τα μέλη της Συμμαχίας για την ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα στην Δυτική Ελλάδα να κλείνουν την ημέρα.
 Την τρίτη ημέρα Ευρωπαϊκές και Ελληνικές περιφέρειες σε μια σπάνια – αν όχι μοναδική – στιγμή ανταλλάσσουν εμπειρίες για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.

«Διοργανώνουμε ένα διεθνές συνέδριο πολιτικό, επιστημονικό, επιχειρηματικό, αλλά και βιωματικό. Μεταξύ των προσκεκλημένων μας είναι διεθνείς προσωπικότητες, αλλά και αρκετές ευρωπαϊκές και ελληνικές Περιφέρειες οι οποίες πρόκειται να αναπτύξουν τις καλές ή κακές πρακτικές, τις θετικές ή αρνητικές εμπειρίες που είχαν όλα αυτά τα χρόνια σε σχέση με την επιχειρηματικότητα. Στόχος είναι να γίνει όσμωση και ανταλλαγή εμπειριών. Θέλουμε να είναι κορυφαία στιγμή για την περιοχή μας»  επεσήμανε από την πλευρά του ο Κώστας Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας.

Η ιστοσελίδα του Συνεδρίου

Στον επίσημο ιστότοπο της ΠΔΕ (www.pde.gov.gr)   υπάρχει ειδική ενότητα για το Συνέδριο Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα (www.pde.gov.gr/eer) με το πλήρες πρόγραμμα, ενημερωτικό υλικό και όλες τις πληροφορίες για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως «Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρειας 2017»Η ιστοσελίδα για την Επιχειρηματικότητα Δυτικής Ελλάδας

Εξάλλου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει δημιουργήσει  ιστοσελίδα για την Επιχειρηματικότητα Δυτικής Ελλάδας (www.pde.gov.gr/ependyseis) όπου αναρτώνται όλα τα προγράμματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Θα παρευρεθούν επίσης, μεταξύ άλλων:
-                     Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος Κυβέρνησης      
-                     Παναγιώτης Σκουρλέτης, Υπουργός Εσωτερικών
-                     Αλέξανδρος Χαρίτσης,  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης
-                     Κώστας Φωτάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας & Καινοτομίας
-                     Λόης  Λαμπριανίδης, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων
-                     Ευστράτιος Ζαφείρης,  Γενικός Γραμματέας  Βιομηχανίας
-                     Corina Cretu, Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Ε.Ε.
Markku Markkula, Αντιπρόεδρος Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε.
-                     Christian Buchmann , Μέλος Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε.(CoR)  πρώην Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής  (CoR ECON)
-                      Christian Buchmann, Μέλος Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε.(CoR)  πρώην Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής  (CoR ECON)
-                     Ulla Engelmann, Πρ/νη  Μονάδας Clusters, Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας , Γενική  Δ/νση Ανάπτυξης Ε.Ε.
-                     Κωνσταντίνος Αγοραστός, Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας
-                     Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας
-                     Κωνσταντίνο Μπακογιάννης Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
-                     Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής
-                     Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης  κ.α
Το πλήρες πρόγραμμα του τριήμερου Συνεδρίου έχει αναρτηθεί στο http://www.pde.gov.gr/eer/el/conference/program.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: