ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Άρχισαν να ανθίζουν οι ΤοΜΥ, εν μέσω μνημονιακής βαρυχειμωνιάς



Μέσα στη μνημονιακή βαρυχειμωνιά για το σύστημα υγείας, από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις εργατικές δυτικές συνοικίες άρχισαν να «ανθίζουν» κυριολεκτικά οι πρώτες Τοπικές Μονάδες Υγείας, οι ΤΟΜΥ.
Εδώ και τρεις μέρες στους Δήμους Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Κορδελιού-Ευόσμου λειτουργούν πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες οι πρώτες τρεις επίσημες ΤΟΜΥ της χώρας.

Η λειτουργία των ΤΟΜΥ είναι ήδη μια επιτυχία, αφού γίνεται πράξη κόντρα στον κρυφό ή φανερό, αλλά σίγουρα αδίστακτο πόλεμο που δέχτηκαν από την ανακοίνωση κιόλας της ιδέας.
«Το καλό και “κακό” ταυτοχρόνως είναι ότι το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο, οπότε πρέπει να τηρούνται διαδικασίες που πολλές φορές δημιουργούν χρονοτριβή, αλλά βρήκαμε τρόπο και τώρα πάμε γρηγορότερα. Το ευχάριστο που προέκυψε είναι πως έχουμε ήδη στη σύνθεση των ΤΟΜΥ και γιατρούς που είχαν φύγει από την Ελλάδα και τώρα επέστρεψαν. Οπως μου έλεγε συνάδελφος που επέστρεψε μετά από έναν χρόνο στη Σουηδία, “άλλα περιμέναμε και άλλα βρήκαμε εκεί”». 


Ενδεικτικό του πολέμου που δέχτηκαν και δέχονται οι ΤΟΜΥ είναι και η κατά βάση αρνητική θέση των κατά τόπους ιατρικών συλλόγων.


Και πώς άραγε να ερμηνευτεί το γεγονός ότι τη μέρα και ώρα που έχουν αναγγελθεί την επόμενη Τετάρτη τα επίσημα εγκαίνια των ΤΟΜΥ στη Θεσσαλονίκη, ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης έβγαλε ανακοίνωση με την οποία «καλούνται οι επικουρικοί ιατροί και οι συνάδελφοι που έχουν κάνει αίτηση για εργασία στις ΤΟΜΥ να προσέλθουν σε συνάντηση», χωρίς να αναφέρεται καν ο λόγος της πρόσκλησης;

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: