ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Η ΓΓΙΦ σε εκδήλωση της Κοινωνίας Πολιτών Βριλησσίων


«Η εξομολόγησή της. Γυναίκα – Μετανάστρια – Αγωνίστρια. Το Χρονικό μιας βίαιης επίθεσης», ήταν το αντικείμενο εκδήλωσης, με τη συμμετοχή της ΓΓΙΦ Φωτεινής Κούβελας, στον Δήμο Βριλησσίων, με τιμώμενο πρόσωπο την ευρωβουλευτίνα Κωνστ. Κούνεβα.


Για τη βία κατά των γυναικών και την Κωνσταντίνα Κούνεβα


Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, συνεχίζοντας την ενεργό συμμετοχή της στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με αφορμή και τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών (στις 25 Νοεμβρίου), παρευρέθηκε στη σχετική  εκδήλωση που διοργάνωσε η Κοινωνία Πολιτών Βριλησσίων σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων, με τίτλο: «Η εξομολόγησή της. Γυναίκα – Μετανάστρια – Αγωνίστρια. Το Χρονικό μιας βίαιης επίθεσης» που πραγματοποιήθηκε στις 10/12/2017 στα γραφεία της Κοινωνίας, στα Βριλήσσια.

          Η  εκδήλωση, με αφορμή τη βιωματική  εμπειρία της Ευρωβουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ,  Κωνσταντίνας Κούνεβα, η οποία  παρευρέθηκε και μίλησε ως τιμώμενο πρόσωπο,  εστίασε τη θεματική της σε όλες εκείνες τις γυναίκες που υφίστανται καθημερινά έμφυλη βία, αναζητώντας δραστικές λύσεις για την καταπολέμηση του ειδεχθούς αυτού φαινομένου.

          Η Γενική Γραμματέας, αφού τόνισε την ανάγκη για διοργάνωση των περισσότερων  δυνατών δράσεων και εκδηλώσεων σχετικά με το επίμαχο θέμα, προκειμένου να ενημερώνεται η κοινή γνώμη, αναφέρθηκε σε όλες εκείνες τις πολιτικές της ΓΓΙΦ, οι οποίες στοχεύουν στην οριστική παύση των περιστατικών βίας σε βάρος των γυναικών, παράλληλα με τις υπηρεσίες υποστήριξης που παρέχει στις γυναίκες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων.

Επιπλέον, η Γενική Γραμματέας επεσήμανε για μια ακόμη φορά την αμέριστη στήριξή της στην προσωπική ιστορία της κας Κωνταντίνας  Κούνεβα, όπως, άλλωστε και προς κάθε γυναίκα που υφίσταται βία και πολλαπλές διακρίσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ενδεικτικά, η κα Κούβελα έκανε λόγο, για: την εξασφάλιση της συνέχισης της άρτιας λειτουργίας των δομών του δικτύου της ΓΓΙΦ για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 - Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας γυναικών σε Πανελλήνια κλίμακα), την Κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τον εφαρμοστικό νόμο που απορρέει από αυτή, την ολοκλήρωση του Νομοσχεδίου για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων της ΓΓΙΦ, το οποίο σύντομα θα ψηφιστεί, την θεματική της βίας ως άξονα προτεραιότητας στο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων» της περιόδου 2016-2020 της ΓΓΙΦ, τις συνεχείς δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε Πανελλαδική εμβέλεια για την ανάγκη εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών  κ.α.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι: «Με οδηγούς μας τις αρχές και τις αξίες της ισότητας, δεν παραιτούμαστε στιγμή από το στόχο μας, ο οποίος συνοψίζεται στη σύνθεση μιας κοινωνίας με ίσα δικαιώματα και ελευθερίες για όλους και όλες. Μιας κοινωνίας, που θα μειώνει προοδευτικά κάθε γυναικεία “εξομολόγηση” για βία και ανάρμοστες συμπεριφορές που καταστρατηγούν την ισότητα. Όχι όμως γιατί οι γυναίκες δε θα τολμούν να μιλήσουν ανοιχτά για τη βία, αλλά επειδή δε θα χρειάζεται πια να αναφέρονται σε αντίστοιχα περιστατικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: