ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ξεκινά το Κέντρο Νεότητας στην Πάτρα




Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, επισκέφθηκαν σήμερα το «Κέντρο Κοινότητας» του Δήμου Πατρέων.

Το «Κέντρο Κοινότητας» που η λειτουργία του ξεκινά, στεγάζεται σε κτίριο του Δήμου στην οδό Ελ. Βενιζέλου 38 (πρώην ΑΔΕΠ) και είναι στελεχωμένο με 9 εργαζόμενους, αναλόγων ειδικοτήτων.
Θα παρέχει μεταξύ άλλων πληροφόρηση, ενημέρωση, θα έχει διασύνδεση με οικογένειες και δημότες μεμονωμένα, που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, αποτέλεσμα της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.
Συνομιλώντας με τους εργαζόμενους η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Εκ προοιμίου σας διαβεβαιώνουμε, ότι θα είμαστε δίπλα σας σε όποιο πρόβλημα υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αντιλαμβανόμαστε ότι το πρώτο που σας απασχολεί, είναι το ζήτημα της μόνιμης, σταθερής δουλειάς, με δικαιώματα. Όσο και αν υπάρχουν φωνές που μέμφονται τη στάση της Δημοτικής Αρχής, εμείς να ξέρετε ότι αυτή τη στάση θα την κρατάμε για όσο διάστημα έχουμε την ευθύνη του Δήμου. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων, να έχει μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Δεν είναι δυνατόν, εν έτη 2017, η δουλειά να είναι υπό αίρεση, υπό αμφισβήτηση και να εξαρτάται από ένα ΕΣΠΑ, από ένα voucher και άλλα συναφή.
Δεν είναι φυσιολογικό την ώρα που συγκεντρώνεται πλούτος και στη χώρα μας, οι εργαζόμενοι αυτό να το εισπράττουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με 8μηνα ή με 3ετή απασχόληση μέσω ΕΣΠΑ. Οι περισσότεροι από σας δούλευαν πριν μέσω ΑΜΚΕ, σε δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας και κάνετε αγώνα για τα δικαιώματά σας στη δουλειά. Σ’ αυτό τον αγώνα ως Δήμος και με αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με παραστάσεις στο Υπουργείο, σταθήκαμε αλληλέγγυοι.
Ξέρετε λοιπόν ότι ο αγώνας δεν πάει χαμένος. Είναι αναγκαίος, για να κερδίσετε εσείς οι νέοι όλα σας ανήκουν.
Η δουλειά που καλείστε να κάνετε είναι δυστυχώς απαραίτητη. Και λέμε δυστυχώς, γιατί δεν είναι φυσιολογικό να έχουμε στην Πάτρα, πάνω από 6.000 οικογένειες που είναι καταγεγραμμένες στο κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης. Είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθείται. Ο λαός μας πλήρωσε το τίμημα της καπιταλιστικής κρίσης, πληρώνει και την ανάκαμψη.
Η Ε.Ε. και οι αστικές κυβερνήσεις αποκαλούν «ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» τις οικογένειες που έχουν τσακίσει οι πολιτικές τους. Αυτές τις οικογένειες, θέλουμε εμείς ως Δήμος να τις στηρίξουμε. Αυτός ήταν ο λόγος, που ενταχθήκαμε στα Κέντρα Κοινότητας και θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την υποδομή μακριά από επιχειρηματικές δράσεις και ΚΟΙΝΣΕΠ, στην κατεύθυνση της ανακούφισης εργατικών, λαϊκών οικογενειών, που σήμερα δοκιμάζονται από την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική».
Ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Αυτό που θα κάνουμε με το Κέντρο Κοινότητας αφορά ένα από τα πιο ευαίσθητα κομμάτια της κοινωνίας μας. Θα προσφέρουμε κοινωνικές υπηρεσίες, βοήθεια, σε εξαθλιωμένους, άπορους, άστεγους, άνεργους, όλους όσοι έχουν την ανάγκη μας. Πρέπει να είμαστε κοντά τους και να τους βοηθήσουμε, αλλά και να τους στηρίξουμε στον αγώνα που πρέπει να κάνουν, για να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν. Σε όλη αυτή την προσπάθεια, σας θέλουμε κοντά μας, όχι για ένα συγκεκριμένο διάστημα μέσω του προγράμματος, αλλά με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Αυτό είναι άλλωστε για το οποίο αγωνίζεται η Δημοτική Αρχή και αφορά όλους τους εργαζόμενους του Δήμου».
Οι εργαζόμενοι ανέφεραν από την πλευρά τους, ότι θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, για να στηρίξουν τις φτωχές, λαϊκές οικογένειες. Θα αγωνιστούν για το δικαίωμά τους στη σταθερή δουλειά, δουλειά με δικαιώματα και μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: