ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ

 
Το 1917 η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε από την επαναστατική κυβέρνηση της ΕΣΣΔ, ενώ έγινε αποδεκτός και ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων.  Ο έρωτας θεωρήθηκε αυστηρά προσωπική υπόθεση. 
  Η Αλεξάντρα Κολλοντάι έγραφε: 
  «Η ιστορία ποτέ δεν ξαναείδε τέτοια ποικιλία διαπροσωπικών σχέσεων - ακατάλυτος γάμος και “σταθερή οικογένεια”, “ελεύθερες ενώσεις”, μυστική μοιχεία, ένα κορίτσι που ζει ανοιχτά με την ερωμένη της σε αυτό που ονομάζεται άγριος γάμος, γάμος σε ζευγάρια, γάμος ανά τρεις ακόμα και ο περίπλοκος γάμος τεσσάρων ανθρώπων - χωρίς φυσικά να αναφέρομαι στις ποικίλες μορφές του εμπορευματοποιημένου σεξ.» (Alexandra Kollontai: “Sexual Relations and the Class Struggle”, 1921). 
  Η νομοθεσία εναντίον του σοδομισμού επανήλθε το 1934.
  Δικαιολογώντας την για λογαριασμό του Στάλιν, ο Μάξιμ Γκόρκι έγραφε στην Pravda, στις 23 Μαΐου 1934, ότι η ομοφυλοφιλία ήταν μια «μορφή αστικού εκφυλισμού» που συνδέεται με την εμφάνιση του φασισμού, αναφέροντας στη συνέχεια  το σύνθημα που κυκλοφορούσε τότε:
 
 «Εξαφανίστε τους ομοφυλόφιλους για να εξαφανιστεί και ο φασισμός».
 Εκείνη την περίοδο της σταλινικής αντεπανάστασης μυθοποιήθηκε η πυρηνική οικογένεια και επικράτησε πουριτανισμός ισάξιος με εκείνον της βικτωριανής εποχής.

Σημείωση ιστολογίου:
31 Μαρτίου 1872 - 9 Μαρτίου 1952
Η Αλεξάντρα Κολλοντάϊ υπήρξε εμβληματική μορφή της Οκτωβριανής Επανάστασης στην ΕΣΣΔ.
  Άσκησε πάντα σκληρή εσωκομματική κριτική στην σταλινική διακυβέρνηση, αλλά γλύτωσε τις εκκαθαρίσεις ίσως γιατί είχε σταλεί σε διπλωματικά πόστα, οπότε ήταν ακίνδυνη ουσιαστικά.
  Το 1923 διορίστηκε πρέσβυς στην Νορβηγία και έτσι υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρέσβυς παγκοσμίως!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: