ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ε&ΕΣΠ: Λήξη προθεσμίας εγκατάστασης συσκευών POS


Για να δείτε αναλυτικά τους ΚΑΔ για τους οποίους απαιτείται χρήση POS, κλικ εδώ: http://www.enikonomia.gr/my-money/149696,poioi-epangelmaties-prepei-na-echoun-ypochreotika-pos-ta-prostima.html



Υπενθύμιση, για την λήξη της προθεσμίας που είχε δώσει το Υπουργείο σχετικά με την υποχρέωση τοποθέτησης μηχανημάτων POS για τις συναλλαγές των εμπόρων με τους πελάτες τους, κάνει ο Ε&ΕΣ Πατρών με την παρακάτω ανακοίνωση:
«Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 45231/20-4-2017 Υπουργική Απόφαση, το σύνολο σχεδόν του λιανικού εμπορίου και όλοι οι συνάδελφοι έχουμε την υποχρέωση μέχρι 27 Ιουλίου 2017 να προμηθευτούμε και να εγκαταστήσουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα ανάλογα μηχανήματα POS για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Στους παραβάτες, που δεν θα συμμορφωθούν με την υποχρέωση και την έγκαιρη προμήθεια και λειτουργία του απαιτούμενου εξοπλισμού, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, το οποίο εισπράττεται σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.  Επειδή  η λήξη της ανωτέρω προθεσμία πλησιάζει (σε 21 ακριβώς ημέρες) και επειδή τα πρόστιμα είναι «τσουχτερά» για τους παραβάτες, συστήνουμε στους συναδέλφους μας να προβούν εγκαίρως στις αιτήσεις προμήθειας των POS και να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή ώστε το σύστημα να είναι πλήρως λειτουργικό την 27η Ιουλίου, γιατί δεν επιτρέπονται λάθη και επιβαρύνσεις, σε αυτές τις ούτως ή άλλως δύσκολες εποχές. 
Oι συνάδελφοι  που θα προβούν ή έχουν προβεί σε έναρξη δραστηριότητας από 17 Ιουνίου και μέχρι τις 27 Ιουλίου, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός 4 μηνών από τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης, δηλαδή έχουν ακόμη ένα μήνα παράταση, μέχρι 27 Αυγούστου.  Από εκεί και πέρα όλοι όσοι προβαίνουν σε έναρξη ή μεταβολή δραστηριότητας οφείλουν να συμμορφώνονται εντός μηνός από την έναρξη ή τη μεταβολή.
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι μετά τις παρεμβάσεις του Δ.Σ. του ΕΕΣΠ για εγκατάσταση μηχανημάτων POS με χαμηλή προμήθεια, έχουμε εξασφαλίσει τη συνεργασία  της ATTIKA BANK. Η ATTIKA BANK προσφέρει αποκλειστικά για τα Μέλη του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών μηχάνημα POS δωρεάν για ένα χρόνο με 0,80% προμήθεια. Αν οι συναλλαγές υπολείπονται των 10.000 ευρώ το έτος, το δεύτερο έτος θα καταβάλλεται το ποσό των πέντε (5) ευρώ το μήνα πλέον Φ.Π.Α.
Οι Συνάδελφοι, (μέλη ή μη μέλη) μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Συλλόγου (πλατεία Γεωργίου Α΄25, 1ος όροφος, τηλ. 2610273257) για να προμηθεύονται τα σχετικά έγγραφα ώστε να κάνουν χρήση της ανωτέρω υπηρεσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: