ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Περιμετρικές οδοί Πάτρας: Οι απάτες δεν έχουν τελειωμό

Οι τομές απέδειξαν την εγκληματική κακοτεχνία που έχει το έργο. Και αναπόδραστα ως λύση προτείνεται το γκρέμισμα και το ξαναφτιάσιμό του. Έργα και ημέρες του σαμαροβενιζελικού δικομματικού καθεστώτος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συνεργάτη των αδηφάγων εθνικών κατασκευαστών! Δύο εκατομμύρια ευρώ το... πανωπροίκι. Ποιος θα το πληρώσει; Έγινε ποτέ επίσκεψη και έλεγχος από μηχανικό της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, πριν φθάσουμε στην... αποκάλυψη; Ποιος εισαγγελέας θα αναλάβει;

  
Οι εντιμότατοι κύριοι της λωποδυσίας, (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) σήμερα... σκούζουν σαν τις χήρες στο κρεβάτι, που τους χάλασε την αέναη κομπίνα η νέα πολιτική αρχή!

Δεκέμβριος 2014. Ο αποκλεισμός Εβραιομνημάτων αρχίζει.
Αν υπήρχε μαθηματικός τύπος που να προσδιόριζε την επιχειρηματική νομιμότητα μίας κατασκευαστικής εταιρείας, που έχει αναλάβει την εκτέλεση των σοβαρών έργων της Πάτρας, τα οποία κατασκευάστηκαν ή κατασκευάζονται με την συμμετοχή ευρωπαϊκών πόρων, αυτός ο τύπος θα ήταν ο εξής: 

Απάτη μικρής Περιμετρικής συν Απάτη μεγάλης Περιμετρικής ίσον μία τεράστια Απάτη με την ανοχή της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας!

Απάτη που παράχθηκε στα χρόνια της βασιλείας του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, (τρομάρα να τους έρθει!) και αποκαλύφθηκε στα χρόνια της σημερινής κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των Συριζανέλ, όπως υποτιμητική αποκαλούν αυτήν την κυβέρνηση, οι απατεώνες με δίπλωμα, που αφού καταληστέψαμε το δημόσιο κορβανά και φορτώσαμε τις τσέπες τους με ευρώπουλα και τις πλάτες μας με χρέη, οι εντιμότατοι κύριοι της λωποδυσίας, σήμερα... σκούζουν σαν τις χήρες στο κρεβάτι, που τους χάλασε την αέναη κομπίνα η νέα πολιτική αρχή.

Μετά την αποκάλυψη της απάτης, που έγινε στη γέφυρα της μικρής Περιμετρικής, στη θέση φούρνος Ζωγράφου, στα Κρητικά, όπου φτιάσανε ένα έργο, χωρίς καμία επίβλεψη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που εάν το αφήσεις θα σκοτώσει ανθρώπους, καθώς θα πέσει και θα πλακώσει ότι περνάει από κάτω, ανακάλυψαν οι υπεύθυνοι της ΠΔΕ ότι έλειπαν μπετά, σίδερα από το σκυρόδεμα από το έργο και εντιμότητα από τον ιδιώτη εργολάβο.

Θα του καταλογίσουν λένε, δύο δισ. ευρώ που θα χρειαστούν για το γκρέμισμα και την ανακατασκευή του έργου. Σε ποιον; Σε αυτόν που δήλωσε πτώχευση; Μα δεν είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα, στα χρόνια του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έκαναν σύμπραξη κάποιες εταιρείες και δημιουργούσαν μία νέα εταιρεία υπό νέον τίτλο, με όριο ζωής την κατασκευή του δημόσιου έργου που αναλάμβαναν. Και μετά, καλό ή κακό το έργο, με κακοταχνίες ή όχι, το παρέδιδαν και λάκιζαν για να κουτουπώσουν το επόμενο δημόσιο έργο, με την ίδια μανιφακτούρα που είχαν στήσει!  

Στο μεταξύ καμία νύξη από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, για την υπόθεση. Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας (σ.σ.: και Πασών Ρωσσιών, μήπως;) Γρ. Αλεξόπουλος,  ούτε φωνή μήτε ακρόαση. Σαν να μην συμβαίνει τίποτε.  Κι αν ρωτήσει κανείς για το ενδιαφέρον του κόκκινου δημάρχου Πατρέων Πελετίδη, αφήστε τον αυτόν! Είναι αλλού, γι αλλού. Περιμένει άπραγος, να ξεσπάσει πρώτα και να ολοκληρωθεί η επανάσταση του προλεταριάτου και αφού επιβληθεί ο σοσιαλισμός, τότε να κινηθεί για την ουσιαστική καλυτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη. Α, όλα κιόλα, με αστικές πρακτικές δεν ασχολείται!

Και να μην αναφερθώ, στη φυλάκιση πολιτών δύο συνοικιών, της συνοικίας Εβραιομνήματα που την απέκλεισαν στο σημείο όπου τύφλωσαν την οδό Τισσαμένους, που οδηγεί στην Παντοκράτορος και από κει σε έξοδο στην Γερμανού. Να μην ξανά αναφερθώ στο ότι δεν ελήφθησαν υψομετρικά κατά την χάραξη του δρόμου της Περιμετρικής στο σημείο της Παπαδιαμαντοπούλου. Να μην μιλήσω πάλι για το κυκλοφοριακό κουμφούζιο που συντελείται πρωί-μεσημέρι από την Κουκουναριά της Αρόης μέχρι την διασταύρωση της οδό Γερμανού με την Αγ. Δημητρίου.  

Ακόμη σχεδίασαν πάνω στην τσόχα της μπαρμπουτιέρας, τον κόμβο της Παπαδιαμαντοπούλου. Κι έτσι κατάφεραν να αποκλείσουν του συνοίκους του συγκροτήματος Χελά. Έτσι που να μην έχουν έξοδο άμεση, δυτικά, προς την Δεξαμενή. 

Κι εδώ, ούτε φωνή, μήτε ακρόαση απο την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας. Παρά τακτικές επιβλέψεις του Περιφερειάρχη στο αμαρτωλό σημείο (φαίνεται θα έχει στα... άγραφα τον αντιπεριφεριάρχη Γρ. Αλεξόπουλο). Και ακριτομύθως έκκληση, «μην καταφύγετε σε ευρωπαϊκές αρχές διότι θα μας διακόψουν το έργο». Ενέργεια που δεν έκαναν οι κάτοικοι των Εβραιομνημάτων, όταν έγινε αντιληπτό ότι πάνε οι... φωστήρες να τους φυλακίσουν!  

Μία ανακοίνωση, έστω ένα συγγνώμη και δημόσια δέσμευση ότι θα σεβαστούν τους πολίτες, δεν έγιναν!

Αριστερά της οδού Ιθώμης, που φαίνεται δεξιά, τσιμενταρισμένη, για να μετατραπεί σε πεζόδρομο, είναι ανάγκη να ανοίξει δρόμος για να αποφυλακιστούν οι κάτοικοι των πολυκατοικιών Χελά.


Τώρα η είδηση ότι οι δύο γέφυρες του Χάραδρου στη μεγάλη Περιμετρική, είναι επικίνδυνες για κατάρρευση έφερε στην επικαιρότητα το μέγα πρόβλημα ελέγχου των κατασκευαστών. Έργο που κατασκευάστηκε το 2000 έναντι 10 εκ. ευρώ και τώρα φαντάζει με προβλήματα στατικότητας!         

«Προφανώς δεν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές, που προέβλεπε η μελέτη. Αυτή είναι η εκτίμησή μου και έχουν υπάρξει πολύ σοβαρές αστοχίες, και νομίζω ότι κάποια στιγμή το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να σοβαρέψει πολύ στο θέμα, που λέγεται "επίβλεψη". Δεν πρέπει να παραιτηθεί το κράτος στα δημόσια έργα από την ευθύνη της επίβλεψης, της σωστής υλοποίησης» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο πρόεδρος του συλλόγου πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Αχαΐας Πέτρος Μαντάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: