ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας του νέου λιμανιού Πάτρας

Ομιλία του  υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή στο 5ο Συνέδριο

Στους άξονες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του νέου λιμανιού της Πάτρας αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο 5ο αναπτυξιακό συνέδριο, που διοργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στην Πάτρα.


Όπως σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής, «οι άξονες ανταγωνιστικότητας του νέου λιμανιού προσδιορίζονται από τη θέση του στο εθνικό λιμενικό σύστημα, στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών, στην μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου, καθώς και από τον χαρακτήρα του ως διεθνούς σημασίας επιβατικό, εμπορικό και τουριστικό λιμάνι».

Ο υπουργός Ναυτιλίας εξήγησε ότι «η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών, αλλά και η ολοκλήρωση, το ταχύτερο δυνατόν, της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων, θα καταστήσουν το νέο λιμάνι της Πάτρας το μοναδικό λιμάνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αξιόπιστη σιδηροδρομική σύνδεση, όχι μόνο στο δυτικό λιμενικό σύστημα της χώρας, αλλά και κατά μήκος όλης της ανατολικής ακτής του θαλάσσιου διαδρόμου της Αδριατικής».

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, «το νέο λιμάνι θα αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς θα του δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθούν όλες οι ευκαιρίες για συνδυασμένες μεταφορές και να αυξηθούν οι μεταφορές, μέσω θαλάσσης και σιδηροδρόμων». Όμως, προϋπόθεση αποτελεί η κατασκευή του εμπορικού τμήματος, που, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, «ολοκληρώνει τον βασικό σχεδιασμό για το νέο λιμάνι και θα δημιουργήσει τις αναγκαίες υποδομές διακίνησης φορτίων και εμπορευμάτων».


Δεν υπάρχουν σχόλια: