ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Με ευτράπελα Πετρόπουλου τα εγκαίνια στον Άγ. Ανδρέα


Αν και κατά την άφιξή του στο Γενικό  Νοσοκομείο ο ΓΓ του Υπ. Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος, (φωτογρ.) δήλωσε ότι μετά το τέλος των εγκαινίων θα συναντούσε το ΔΣ των εργαζομένων, ο πρόεδρός του Κ. Πετρόπουλος, έκανε ότι ήταν δυνατόν για να δυναμιτίσει το κλίμα!Για στάσου κύριε Διοικητή, παιδί της αλλαγής  είναι ο Κώστας, να μην ξεχάσει και κάτι;

Απεδείχθη τελικά ότι ο σεβασμιώτατος γνωρίζει καλά την σημασία των ντεσιμπέλ.

Ξέρεις τι είναι δύο χρόνια τώρα να μην βλέπεις εξουσία; Ξεχνάς και το χρώμα της, όχι μόνον τις 380 θέσεις που έμειναν κενές !Οι δύο Κώστηδες σε ένταση.


Από τρία σοβαρά ατοπήματα χαρακτηρίστηκε η διαμαρτυρία μερίδας συνδικαλιστών του «Ιπποκράτη». Κι αυτά λαμβανομένου υπόψιν ότι η διαμαρτυρία της διοίκησης του Σωματείου, θα συνεπικουρείτο από πλήθος δεκάδων σωματείων, ελεγχομένων από το ΠΑΜ, με επικεφαλής το κάποτε ισχυρό σωματείο Οικοδομικών και συναφών επαγγελμάτων!Με ... παρούσα την ΝΔ του πάλαι ποτέ.

Η πραγματικότητα όμως άλλα απέδειξε, κυρίως ότι ούτε τα ΔΣ αυτών των... επικουρικών δυνάμεων δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Οικοδόμων και του «Ιπποκράτη». Αλλιώς πως να εξηγηθεί, αφού από τους παρόντες προ του επταώροφου κτιρίου, όπου τελέστη η εορτή, οι μισοί ανήκαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο κι οπότε πόσοι απέμεναν για να καταλογιστούν υπέρ της αντιπολίτευσης ;


Αν αυτό όμως είναι το ένα στοιχείο, άξιο σχολιασμού των υπερφίαλων δηλώσεων που ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ένα δεύτερο στοιχείο είναι αυτό της έλλειψης σεβασμού, ακόμη και προς το θρησκευτικό πιστεύω του καθενός, που επεδείχθη από μικρή μερίδα διαμαρτυρομένων, όπως και η ιμιτασιόν... τραμπούκικη διάθεση, από την πλευρά συνασπισμένων συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, προς τους πολίτες που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του επταώροφου κτιρίου, ιδιοκτησίας του έλληνα πολίτη!  


Ένα ακόμη παραλειπόμενο.

Δείγμα αδυναμίας κι αυτό, που πάντως δεν εκδηλώνονταν στα χρόνια του υγιούς συνδικαλισμού, που στις τάξεις του προσέτρεχαν τα πιο προοδευτικά στοιχεία της εργατοϋπαλληλικής τάξης!

Αυτά κάποτε. Διότι σήμερα γίναμε μάρτυρες ενός δείγματος συνδικαλιστικού εκτραχηλισμού, δανεισμένου από το μακρινό παρελθόν, της μοσχόμαγκας του Κωλέτη, που τείνει να εκτίνεται και στο μέλλον!


Ενόχλησε η παρουσία μη υποτακτικών στο σύστημα Πετρόπουλου (αυτό κι αν δεν είναι ντροπή που το ανέχονται) και κάποιοι, με το δικαίωμα...  ιδιοκτησίας του νοσοκομείου, που τους παρείχε η επί δεκαετίες κομματική συνδικαλιστική συνδιοίκηση του Ιδρύματος, ζήτησαν να απαλλαγούν.


Και η υπενθύμιση προς τον Κώστα Πετρόπουλο, ότι εσύ καλά ήσουν με τον Άδωνι (Γεωργιάδη), που ήταν υπουργός και δεν διαμαρτυρήθηκες ποτέ για το νοσοκομείο, ήταν η σπίθα να εκδηλωθεί επιθετική διάθεση εκ μέρους αυτού και Νεοδημοκράτη συμπαραστάτη του που απειλούσε: «τι θες τώρα Αποστόλη, να σας αρχίσω στις κατακεφαλιές;». Κι αυτά τα ωραία, λάμβαναν χώρα παρουσία της ηγεσίας της ΝΔ στην Πάτρα, που τα επικρότησε κιόλας!


Το ξεσήκωμα των πολιτών, απέτρεψε τα πιο έκτροπα, που απειλούνταν, όταν απειλήθηκε και γυναίκα πολίτις.


Ακολούθησε η θρησκευτική τελετή εγκαινίων, χωρίς να αποφευχθούν τα... ευτράπελα εκ μέρους μικρής μερίδας διαμαρτυρομένων, πέντε, δέκα μέτρα πίσω από το περίγραμμα της τέντας  αντιηλιακής προστασίας των τιμωμένων θεσμικών προσώπων, από όλο το χώρο της Υγείας και μέρους της πολιτικής (διακρίναμε τον βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Ριζούλη).  


Κι έπειτα, έφυγαν οι... Μέλισσες!

Εξελισσομένης της τελετής, ανέβαιναν τα ντεσιμπέλ της ντουντούκας των διαμαρτυρομένων. Αργία δεν επιτρέπεται καθότι κατά το ιερόν ευαγγέλιον «Έξι ημέρες εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου, την δε εβδόμην Σάββατο Κυρίω τω Θεώ σου»! 


Κι επειδή δεν ήταν Σάββατο σήμερα, παρά μόνον μία απλή Τετάρτη, συνέχιζαν το έργο τους. Είδε κι απόειδε ο Σεβασμιώτατος και εν μέσω τελετής, έκανε νεύμα στον δικό του άνθρωπο να διαμηνύσει και να ανεβάσει τα ντεσιμπέλ ο ηχολήπτης, που κάλυπτε την εκδήλωση από ηχητικής άποψης! 


Συνέχιζαν οι διαμαρτυρόμενοι, αλλά πια ακούγονταν συγκεχυμένα, διότι όταν έχεις την ντουντούκα, τι να σου κάνει κι αυτή μπροστά στο καθαγιασμένο μικρόφωνο;


Ήρθε η ώρα των χαιρετισμών, των επισήμων και σαν έφθασε και του Διοικητή του ιδρύματος κ. Σερεμέτη, συνέβη το αναπάντεχο. 


Διότι κύριε εμείς είμαστε στο κουμάντο, στο «στρείδι και στο μύδι» τόσα χρόνια με υπουργούς από την αλαή (ΠΑΣΟΚ) την ΝΔ, την συγκυβέρνηση  Σαμαροβενιζέλων και κυρίως με υπουργό υγείας τον Άδωνι, που δεν είχαμε πρόβλημα κανένα, που ο Θεός να μας κόβει χρόνια και να δίνει ημέρες σε αυτό τον άγιο άνθρωπο των νοσοκομείων, τον Γεωργιάδη!


Οπότε εσύ μπορεί να είσαι Διοικητής σήμερα, εμείς είμαστε εδώ και σαράντα χρόνια! 


Και με κεκτημένη την ταχύτητα, λόγω χρόνων, μόλις εκλήθη να χαιρετήσει ο Διοικητής του νοσοκομείου, ορμάει ο παλιός ΠΑΣΟΚος των ένδοξων ημερών, αρπάζει το μικρόφωνο και αρχίζει να απαγγέλλει το... ποίημα που τόσες ημέρες πριν το είχε μάθει απ' έξω κι ανακατωτά! 


Να χτίσει η κυβέρνηση κι άλλη οικοδομή για στεγάσουμε με την ευκαιρία και τα γραφεία του «Ιπποκράτη», (σ.σ.: όχι του γιατρού), που την περνά κάθε νύχτα στο προκάτ. Να βάλετε χρυσά πόμολα, σαν αυτά της Πατούλαινας, στις πόρτες, να κρεμάσετε ασημένιες κουρτίνες, όπως αυτές στα ανατολίτικα χαρέμια κι άλλα απλά, που δεν κοστίζουν! 


Κάγκελο ο Διοικητής, διαμαρτυρία οι επίσημοι, κάτω από την τέντα με τον ήλιο να βαράει ανελέητα  και να πάλι οι διαμαρτυρίες από την αντίθετη πλευρά τώρα. 


Βρε ουστ, άσε το μικρόφωνο κάτω. Βρε ντροπή Πετρόπουλε, αυτό που κάνεις. Βρε δεν είναι εδώ Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ του Νοσοκομείου. Βρε ξεκουμπήσου από δω κι άντε να τα πείς με τους ΠΑΣΟΚους σου. 


Τίποτα αυτός δεν καταλάβαινε. Βρε άει στο καλό από δω. Δεν είναι συνέλευση του συμβουλίου του Σωματείου εδώ!


Κι από κάτω, απ' την πλατεία της... παράστασης, να χειροκροτεί ο Καλαβρυτινός διοικητής, ο Κώστας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Και να του φωνάζει κατ' επανάληψη: Ωραία τα είπες, έλα κατέβα τώρα!


Αλλά ο άλλος Κώστας, ο Πρόεδρος Πετρόπουλος, που να καταλάβει. Εκεί απτόητος. Κι ο Διοικητής του ΚΕΣΥ να επιμένει. Μέχρι που προκάλεσε επέμβαση ανώτερων δυνάμεων συμπαράστασης του Πετρόπουλου, από την πλευρά της ΝΟΔΕ Αχαΐας, της οποίας ο σημερινός Πρόεδρος επιτίμησε τον διοικητή του ΚΕΣΥ. 


Ελα τώρα, τι χειροκροτείς, αφού δεν χειροκροτεί κανένας άλλος !


(Τι ήθελε δηλαδή, ο... χριστιανός της ΝΟΔΕ, να χειροκροτήσει όλη η πλατεία; Σιγά δα, δεν ανέβηκε ο ΠΑΣΟΚος πρόεδρος «στο σχοινί» της Πρωτοψάλτης, για «να φανεί αν σταθεί, στο... χειροκρότημα»!   

Το πραγματικό χειροκρότημα όμως το πήρε η παλιά συνδικαλίστρια Ντίνα Πεταλά, που έβλεπε τον Πετρόπουλο και γύριζαν τα έντερά της, μέχρι  αναγούλας, όσο κρατούσε το μικρόφωνο!

Είναι ντροπή, είναι αίσχος αυτό που γίνεται. Επιτέλους να σταματήσει αυτή η μικροπρέπεια, είπε παίρνοντας αυτή το μικρόφωνο.


Και όταν επιτέλους ήρθε η ώρα του χαιρετισμού από τον διοικητή του Νοσοκομείου, του δόθηκε η ευκαιρία να υπενθυμίσει, πως ο Κ. Πετρόπουλος ξέχασε να πει ότι στα χρόνια της σαμαροβενιζελικής λαίλαπας των μνημονίων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, 380 θέσεις έμειναν κενές στο νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας. Και τώρα η σημερινή κυβέρνηση τις καλύπτει και θα γίνουν επιπλέον προσλήψεις.


Για στάσου κύριε Διοικητή, παιδί της αλλαγής  είναι ο Κώστας, να μην ξεχάσει και κάτι; Ξέρεις τι είναι δύο χρόνια τώρα να μην βλέπεις εξουσία; Ξεχνάς και το χρώμα της, όχι μόνον τις 380 θέσεις που έμειναν κενές !


Για την πλήρωση αυτών των θέσεων μίλησε ο ΓΓ του Υπουργείου, ο Πατρινός γιατρός Γιώργος Γιαννόπουλος, όπως και για την γενικότερη πολιτική ανάκαμψης της Υγείας, που ακολουθείται από το Υπουργείο.


Τέλος αυτό που έκανε εντύπωση είναι ότι όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι, με εύσχημο τρόπο καυτηρίασαν την αγενή στάση του Πετρόπουλου και στάθηκαν αρωγοί στο έργο του κ. Διοικητή του Νοσοκομείου και των προσπαθειών που καταβάλλονται από το υπουργείο Υγείας για την αξιοπρεπή παρουσία του νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας, που όπως είπε ένας εξ αυτών, είναι το πιο καινουργές νοσοκομείο της χώρας και αξίζει να χαιρόμαστε γι αυτό. Κι ας αφήσουμε την γκρίνια, όλα σιγά, σιγά θα γίνουν.


Η εκδήλωση έκλεισε με παροχή μικρού μπουφέ από γλυκίσματα, αναψυκτικά κ.α. Οι σμπίροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν συμμετείχαν.  Αρκετό φαρμάκι είχαν πιεί! Τα αναψυκτικά τους έλειπαν;


Και κάτι τελευταίο:


Το ΔΣ του  «Ιπποκράτη», προτάσσοντας το πάγιο αίτημά του για περαιτέρω κτιριακή επέκταση του νοσοκομείου αποφάσισε όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «να κάνουν εμφανή την παρουσία τους απέναντι στο κυβερνητικό κλιμάκιο, της φιέστας και του μετρ των εγκαινίων σε έργα ημιτελή και έργα που δεν τους ανήκουν, από την είσοδό του στο Νοσοκομείο μέχρι και την αποχώρησή του».

Τους έφαγε όμως, ο Παπαντωνίου ο Γιάννος, στη στροφή!


Δημοσίευση σχολίου