ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Από το Vasta Romel των μαυραγοριτών, στο Vasta Soible της ΝΔ!


Η αντίστοιχη κραυγή του Vasta Romel κατά το 1942, από τους μαυραγορίτες, σήμερα έχει μετατραπεί από την ΝΔ σε Vasta Soible, μέχρι να πέσει η κυβέρνηση.



Στην Ελλάδα του σήμερα ακόμη θεωρείται «μαγκιά» το να υποχρεώνεται να πληρώνει ο συμπολίτης τους φόρους μας!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Σε κάποια άλλη κανονική χώρα, εάν συνέβαιναν τα όσα συμβαίνουν με την υπόθεση της αδήλωτης περιουσίας του Θέμου Αναστασιάδη, που επί τετραετία σερνόταν στα σκοτεινά μονοπάτια της γραφειοκρατίας οι πολίτες θα είχαν διαμαρτυρηθεί και οι ενώσεις των δημοσιογράφων θα είχαν «σηκώσει» το θέμα. Κι αλλοίμονο, ποιος πολίτης θα ανέχονταν τη φορολογική ασυδοσία!

Στην Ελλάδα του σήμερα ακόμη θεωρείται «μαγκιά» το να υποχρεώνεται να πληρώνει ο συμπολίτης μας τους φόρους, που πρέπει να πληρώσουμε οι ίδιοι και που μας τους καταλογίζει το κράτος!

Σε διαφορετική περίπτωση, τα κόμματα θα το είχαν κάνει σημαία τους και οι αναγνώστες των εντύπων του κυρίου Θέμου θα είχαν αρνηθεί τον εμπαιγμό τους, διαβάζοντας τα περιχαρή, λάιφ στάιλ κείμενά τους. Κείμενα με τα οποία, από την πρώτη ημέρα ανάληψης της κυβέρνησης από την σημερινή συνεργασία των τριών κομμάτων, καταδολίευσε την έννοια της ενημέρωσης και την ανήγαγε σε σκοπό που αγιάζει τα μέσα, αφού νωρίτερα είχε «ξεπλύνει» τη ναζιστική ΧΑ.

Αν το συγκρότημα του ΔΟΛ βγήκε τις πρώτες ημέρες εκλογής της κυβέρνησης με κόκκινη την πρώτη σελίδα, ένδειξη υπόκλισης στους νέους ενοίκους του Μαξίμου, με την προσδοκία χαρίσματος των αλόγιστων τραπεζικών δανείων, που κόστισαν ακριβά, η εκδοτική εταιρία του Αναστασιάδη δεν χάρισε ούτε μέρα ανοχής, καθώς γνώριζε ότι τα εκατομμύρια, που κατά ύποπτο τρόπο απέκτησε, σε κάποια στιγμή, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα επιστραφούν στο δημόσιο ταμείο! 

Όμως δυστυχώς, τα μεγάλα Μέσα που διαμορφώνουν την Κοινή Γνώμη -καταχρεωμένα κι αυτά και χωρίς άδεια εκπομπής τα τηλεοπτικά-  αντί να συμβάλλουν στην εξομάλυνση του ανώμαλου καθεστώτος λειτουργίας τους,  πορεύτηκαν στον ίδιο δρόμο, που για λόγους ενίσχυσης του αριθμού του κοινού τους, προτίμησαν τον πόλεμο και την σκοπιμότητα της αντικυβερνητικής είδησης, για να απαλλαγούν από την κυβέρνηση που τους υποχρεώνει να πληρώσουν τους φόρους τους, όπως οι απλοί πολίτες. 

Και τούτο το ασκούν οι μιντιάρχες με την συνδρομή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει δύο χρόνια τώρα και καλλιεργεί την ουτοπία της πτώσης της κυβέρνησης, αλλά και με την συμβολή της ΕΣΗΕΑ, που έχει μετατραπεί σε κομματικό παραμάγαζο της ΝΔ!

Όνειρό τους είναι η ανατροπή της κυβέρνησης, παντί τρόπο και  τώρα βάζουν σε λειτουργία σενάρια τύπου Αργεντινής, όπου με νομικίστικους, μη δικανικούς τρόπους και επιδιώκοντας την εμπλοκή της Δικαιοσύνης βαυκαλίζονται ότι αφού δεν παρέσυραν τους πολίτες να μετάσχουν στην αποδοκιμασία τύπου Χιλής, με την ανατροπή του αριστερού προέδρου Αλιέντε, θα χρησιμοποιήσουν τους θεσμούς, στους οποίους ακόμη το κράτος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ζει και βασιλεύει, ελέω Σόιμπλε και δανειστών. 

Η αντίστοιχη κραυγή του Vasta Romel, από τους μαυραγορίτες της μεγάλης πείνας του 1942, που κάθε ημέρα ζητούσαν άμυνα μέχρι το βράδυ, από το Γερμανό στρατάρχη στο μέτωπο της Β. Αφρικής, για να προλάβουν να ξεπουλήσουν σε μαύρες τιμές τα εμπορεύματά τους, σήμερα έχει μετατραπεί από την ΝΔ σε Vasta Soible, μέχρι να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ!

Σε αυτό δεν υστερούν και τα υπόλοιπα κόμματα, που δεν ορρωδούν ούτε προ των εθνικών θεμάτων. Και το λυπηρό είναι ότι ακόμη και δυνάμεις του κομμουνιστικού χώρου συνδράμουν, όσο τους δίνεται η δυνατότητα.

Αλλά η Ιστορία μας παρέχει πολλά διδάγματα, εάν θέλουμε να τα κατανοήσουμε και να αφουγκραστούμε την επιθυμία των φορολογουμένων πολιτών.

Προσέξτε πριν το 2015  ποια ήταν η κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο των ΜΜΕ, αλλά και τον πολιτικό χάρτη. Κόμματα που συνεργάστηκαν στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου, Σαμαροβενιζέλων, με την αμέριστη υποστήριξη των μεγάλων ΜΜΕ σήμερα έχουν εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη ή έχουν μετατραπεί σε σκιά του εαυτού τους, που βλέποντάς την το μεσημέρι υπό τον ήλιο, να τα δείχνει ευμεγεθή, πιστεύουν ότι ακόμη είναι... γίγαντες κι απειλούν κιόλας ως «λιονταρήδες», την σημερινή κυβέρνηση.

Στον χώρο των ΜΜΕ έχουμε αποχωρήσεις εκδοτών που έπαιρναν δάνεια εκατομμυρίων με τον... αέρα που πουλούσαν!   Άλλους που τα έντυπά τους οδεύουν οδεύουν προς εκποίηση, ούτε καν προς το ενεχυροδανειστήριο! Κι άλλους που εύχονται την είσοδο νέων κεφαλαιούχων στην επιχείρησή τους για να διασωθούν.  Κυριολεκτικά παρά θιν΄ αλός!

Επιμύθιο: Δεν είναι σίγουρο, ότι πάντα η δύναμη των ΜΜΕ είναι αυτή που θα σώσει τους πολιτικούς και τα κόμματά τους, εάν οι ίδιοι δεν φροντίζουν να σωθούν. Ενίοτε ο μέσος πολίτης αγανακτεί με την απαξίωση που του προσφέρουν ως είδηση και αντιδρά απροσδιόριστα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: