ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ελάφρυνση χρέους της χώρας, χωρίς αστερίσκους κ.α.π.

Ο Τσακαλώτος είχε προειδοποιήσει πως θα ήταν καλύτερη η απόφαση της 15-6-17!
 
Πολύ μεγάλη κουβέντα είχε γίνει το τελευταίο διάστημα για το αν θα υπήρχε στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup το περιβόητο “if needed” (αν χρειάζεται) σε σχέση με την εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους στο τέλος του προγράμματος. 


Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε προειδοποιήσει ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. από το βήμα της Βουλής την προηγούμενη Παρασκευή ότι η χθεσινή απόφαση θα ήταν καλύτερη από αυτήν που είχε “πέσει” στο τραπέζι την 22α Μαΐου και δεν θα εμπεριέχει τα “ήξεις αφήξεις” σχετικά με την εφαρμογή των μεσοπροθέσμων, όπως προέβλεπε η απόφαση του Eurogroup του Μαΐου 2016. Οι επίμαχες φράσεις των δύο αποφάσεων είναι:

Μάιος 2016

Σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο το Eurogroup αναμένει να εφαρμοστεί ένα πιθανό δεύτερο πακέτο μέτρων μετά την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος του ESM. Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν εάν η επικαιροποίηση της ανάλυσης βιωσιμότητας που εκπονήθηκε από τα θεσμικά όργανα στο τέλος του προγράμματος δείχνει ότι είναι απαραίτητα για την επίτευξη του συμφωνηθέντος δείκτη αναφοράς GFN (ετήσιες ακαθάριστες ανάγκες χρηματοδότησης), με την επιφύλαξη θετικής αξιολόγησης από τα θεσμικά όργανα και το Eurogroup σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος.

Ιούνιος 2017

Στο τέλος του προγράμματος, υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς εφαρμογής του και στο εύρος που είναι αναγκαίο, θα εφαρμοστεί αυτή η δεύτερη δέσμη μέτρων (σ.σ.: μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης χρέους). Η ακριβής ρύθμιση αυτών των μέτρων θα επιβεβαιωθεί στο τέλος του προγράμματος από το Eurogroup με βάση μια επικαιροποιημένη ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, προκειμένου να διασφαλιστούν η βιωσιμότητα του χρέους και η συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής.

Αυτή η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, αν και βασίζεται σε επιφυλακτικές υποθέσεις, θα λάβει επίσης υπόψη τον αντίκτυπο των μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη και των επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: