ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Ο ευρωπαϊκός Τύπος εκτιμά τις χτεσινές αποφάσειςΣτο Λουξεμβούργο, οι 19 υπουργοί της Οικονομικών της ευρωζώνης και το ΔΝΤ συμφώνησαν να καταβάλουν στην Ελλάδα ένα νέο δάνειο. Με τον τρόπο αυτό αποτρέπουν το φάντασμα μιας νέας κρίσης, γράφει η Le Monde για την απόφαση του Eurogroup.


«Κανείς δεν είπε ότι ήταν η καλύτερη λύση», αλλά «αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη λύση», παραδέχθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ. «Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί κατ' αρχήν, αλλά η πληρωμή θα γίνει όταν η ελάφρυνση του χρέους θα έχει πλήρως επιτευχθεί», τόνισε, προσθέτοντας ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει με το ποσό των 2 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα αποκτά νέα χρήματα. Μετά τον νέο γύρο των διαπραγματεύσεων στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Οικονομικών του ευρώ συμφώνησαν να χορηγήσουν νέα δάνεια στην Αθήνα, γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt:.

Πρόκειται για ένα «πολύ σημαντικό βήμα» και μια «καλή είδηση για τη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup, σύμφωνα με την εφημερίδα Publicο.

Το BBC υπογραμμίζει πως «οι υπουργοί της ΕΕ ενέκριναν συμφωνία χρηματοδότησης της Ελλάδας».

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) χρειάζεται μεγαλύτερη σαφήνεια αναφορικά με την ελάφρυνση χρέους που θα λάβει η Ελλάδα από τους πιστωτές της, για να αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα στο πλαίσιο του προγράμματός της, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος στο Reuters.

«(Η απόφαση του χθεσινού Eurogroup) είναι ένα πολύ θετικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς το χρέος για να περιληφθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων», δήλωσε η πηγή. «Χρειαζόμαστε περισσότερη εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος», πρόσθεσε.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα για την Ελλάδα εξαρχής, ζητά εδώ και κάποιο διάστημα αλλαγή στρατηγικής και αυτή λέγεται ελάφρυνση του χρέους. Και πάλι είναι όμως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος κατάφερε να καθυστερήσει το ΔΝΤ και την Αθήνα τουλάχιστον μέχρι της γερμανικές εκλογές το Φθινόπωρο, τονίζει σε άρθρο της η έγκυρη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit».

«Αλλά γιατί αντιστέκεται τόσο σθεναρά η γερμανική κυβέρνηση σε μια τέτοια ελάφρυνση; Διότι καταρχάς κοστίζει χρήματα. Οι υπολογισμοί είναι αλληλοσυγκρουόμενοι. Σίγουρο είναι ότι η Γερμανία θα πρέπει να επωμισθεί ένα τριψήφιο ποσό εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Αντί όμως να πει ευθαρσώς αυτήν την δυσάρεστη αλήθεια στους ψηφοφόρους, μεταθέτει απλώς το πρόβλημα για το μέλλον. Ποιος ξέρει, ίσως μετά τις εκλογές να πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μια άλλη κυβέρνηση» εκτιμά η εφημερίδα του Αμβούργου.

«Μια ελάφρυνση των υπαρχόντων δανείων θα ενδυνάμωνε την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θα διευκόλυνε την Ελλάδα να βγει στις αγορές», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Η απόφαση του Eurogroup είναι «μια πολύ εποικοδομητική απόφαση που θα βοηθήσει την Ελλάδα, και στη διεθνή αγορά, να αποκτήσει σταδιακά μεγαλύτερη αξιοπιστία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμένια μετά τη χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. «Ο στόχος είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές τους επόμενους μήνες ή χρόνο», πρόσθεσε ο Γκραμένια. 
Δημοσίευση σχολίου