ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα γυρίσει στην βιώσιμης ανάπτυξη



Ο Γ.Ντάισελμπλουμ εκτίμησε ότι με την δέσμη μέτρων του Eurogroup  είναι πολύ πιθανό να βγει η Ελλάδα στις αγορές μέσα στην χρονιά ή μέχρι τις αρχές του 2018.



Επιτέλους ναι από

το Γιουρογκρούπ!

ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ



Από την επίτευξη συμφωνίας στέφθηκε η αποψινή σύγκλιση του Γουρογκρούπ, τόσο για τα πρωτογενή πλεονάσματα, όσο και για το reprofiling  του χρέους και την ρήτρα ανάπτυξης. Κι αυτά διαψεύδοντας τους φόβους από την αμφίρροπη στάση του Β. Σόιμπλε, ο οποίος επί διήμερο διασκέδαζε τους φόβους της ελληνικής πλευράς, την ώρα που όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες διαβεβαίωναν για το καλύτερο που έρχονταν!

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ η συμφωνία επιτρέπει καταρχήν την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ.ευρώ ενώ οι αποφάσεις για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα δημιουργούν συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης.

Για το χρέος το Eurogroup αποφάσισε παράταση των ωριμάνσεων έως και 15 χρόνια και ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων.

Την ίδια ώρα τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2022 θα πρέπει να διαμορφωθούν έως 2%  κατά πολύ μικρότερα από το 3,5% που ζητούσαν οι ακραίοι κύκλοι.

Το ΔΝΤ θα εισέλθει στο πρόγραμμα και χρηματοδοτικά επί της αρχής αλλά με την μορφή του "stand by", όταν δηλαδή θα κριθεί ότι είναι βιώσιμο.

Ταυτόχρονα δίνεται έμφαση στην αναπτυξιακή πολιτική με την δημιουργία Τράπεζα Ανάπτυξης γαι την Ελλάδα που θα επιτρέπει την προώθηση των επενδύσεων αλλά και των κοινοτικών κονδυλίων. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε πως υιοθετήθηκε ρήτρα ανάπτυξης καθώς "εάν υπάρχει περισσότερη ανάπτυξη τότε θα γίνεται ταχύτερη αποπληρωμή των δανείων και αντίστροφα". Τόνισε ότι συζητήθηκαν σενάρια και αποφασίστηκε ότι το eurogroup θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα σε περίπτωση αντίξοων συνθηκών.

Ο Ντάισελμπλουμ αφού ανέφερε πως πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα συνεχάρη για την επίτευξη της συμφωνίας τους θεσμούς, τις ελληνικές αρχές αλλά κυρίως τον ελληνικό λαό για τις θυσίες του.

Τέλος ο Γ.Ντάισελμπλουμ εκτίμησε ότι με την δέσμη μέτρων του Eurogroup  είναι πολύ πιθανό να βγει η Ελλάδα στις αγορές μέσα στην χρονιά ή μέχρι τις αρχές του 2018.

Αλ. Τσίπρας:  «Στο τέλος κερδίζουν οι καλοί»

«Στο τέλος κερδίζουν οι καλοί» είναι το μήνυμα αισιοδοξίας που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ελληνικό ζήτημα και τη συνεδρίαση του Eurogroup, την ώρα που αποχωρούσε από το συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της 3ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.
-Είστε αισιόδοξος, πως θα πάνε τα πράγματα, ρωτήθηκε λίγο πριν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο.
-Στο τέλος κερδίζουν οι καλοί, απάντησε, χωρίς να πει τίποτε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: