ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Συνάντηση Λε Μερ-Λαγκάρντ, με ευοίωνο τον Ντράγκι



Bελτιωμένες προοπτικές ανάπτυξης για την ευρωζώνη προβλέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), χωρίς ωστόσο να τίθεται θέμα περιορισμού του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).


Ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι, ανακοίνωσε ότι η τράπεζα αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ευρωζώνης για τα επόμενα δύο χρόνια. Αντιθέτως, η ΕΚΤ διαβλέπει υποχώρηση του πληθωρισμού, εξέλιξη η οποία την υποχρεώνει, σύμφωνα με τον κ. Ντράγκι, να επιμείνει με τα μη συμβατικά μέτρα πολιτικής και συγκεκριμένα το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, το ενδεχόμενο περιορισμού του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) δεν τέθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας που πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας. «Εάν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε το μέγεθος και τη διάρκεια του προγράμματος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είχα τη μεγάλη ευχαρίστηση να ξανασυναντήσω την Κριστίν Λαγκάρντ και να ανταλλάξω απόψεις για την διεθνή οικονομική κατάσταση, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Eurogroup της 15ης Ιουνίου» δήλωσε μέσω twitter ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λε Μερ.

Η συζήτηση έγινε με την ευκαιρία γεύματος εργασίας το οποίο παρέθεσε ο Γάλλος υπουργός στην επικεφαλής του ΔΝΤ. Με αυτή τη συνάντηση, ο Μπρούνο Λε Μερ έκλεισε το γύρο των επαφών του με τις πολιτικές προσωπικότητες από τις οποίες θέλησε να ενημερωθεί και να προετοιμασθεί για το ερχόμενο Eurogroup που αφορά στην Ελλάδα.  


Παράλληλα οι τροπολογίες για τα υπολειπόμενα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, κατατέθηκαν σήμερα κι η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει αύριο μετά τις 10 το πρωί. Στόχος είναι η συζήτηση να ολοκληρωθεί περίπου στις 5 το απόγευμα, ώστε ενδεχόμενη ονομαστική ψηφοφορία επί των τροπολογιών να πραγματοποιηθεί γύρω στις 6 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: