ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Συναντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Νίκο Βούτση και για τις συνομιλίες που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό, ενόψει και της δεύτερης Διάσκεψης της Γενεύης, με στόχο τη διαμόρφωση εθνικής στάσης.

Οριστική έξοδο
από τα μνημόνια

«ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ), ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΧΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ» ΕΙΠΕ Ο Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ


Με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Βουλής είπε πως έχει ενημερώσει ήδη τους πολιτικούς αρχηγούς για την αίσια κατάληξη αναφορικά με την απομείωση του χρέους και το τέλος των προγραμμάτων, ενώ έκανε λόγο για οριστικό τέλος των μνημονίων.

«Έχω ενημερώσει ήδη τους πολιτικούς αρχηγούς για την αίσια έκβαση της διαπραγμάτευσης αλλά και για την ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης που δίνει προοπτική εξόδου στις αγορές και ολοκλήρωσης των προγραμμάτων σε ένα χρόνο από τώρα και άρα της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Νίκο Βούτση και για τις συνομιλίες που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό, ενόψει και της δεύτερης Διάσκεψης της Γενεύης, με στόχο τη διαμόρφωση εθνικής στάσης.

Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι το θέμα της συμφωνίας είναι αυτονόητο, κάτι που γίνεται αντιληπτό και από τον κόσμο, και «πλέον είναι περισσότερο από ποτέ, τα τελευταία χρόνια, στα χέρια και του πολιτικού συστήματος, αλλά και των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων του τόπου, να διαμορφώσουν την πορεία από εδώ και πέρα μέχρι την οριστική έξοδο». Ο κ. Βούτσης διευκρίνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει πως είναι λυμένα τα θέματα, δεν σημαίνει πως άνοιξε διάπλατα ο δρόμος».

Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι και στη Βουλή, την επόμενη εβδομάδα, θα γίνει συζήτηση επί του θέματος, την οποία χαρακτήρισε «αναγκαία», ώστε -όπως σημείωσε- «να δούμε όχι μόνο τις λεπτομέρειες, αλλά και την προοπτική».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα, επαναλαμβάνοντας τη σταθερή άποψή του ότι «η μη λύση είναι η χειρότερη λύση, η οποία, δυστυχώς, επί σαράντα χρόνια συνεχίζει να υφίσταται κάθε φορά με διάφορα προσχήματα ή με βάση πραγματικές αδυναμίες και αντιθέσεις». Πρόσθεσε ότι «η Κύπρος, που είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εδώ και χρόνια, βγήκε στις αγορές για δεύτερη φορά και δίνει ένα πεδίο συνύπαρξης στη βάση μίας δίκαιης λύσης που μπορεί και πρέπει να βρεθεί».

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: