ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Κι έτσι παύει κάθε συζήτηση για τέταρτο μνημόνιο

Ήταν μία ακόμη μίνι προβοκάτσια που όμως δεν τελεσφόρησε. Διότι το μεν πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει υπέρ της χώρας μας, ενώ οι διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς έγιναν σοφότεροι. Διαπραγματεύονται το μέγιστο για να λάβουν το επιθυμητό!

Συνηθισμένη προβοκάτσια του Γερμανού Υπ. Οικονομικών Σόιμπλε απέβη άκαρπη!


Προσπάθεια άκαρπη κατεβλήθη από τον Β. Σόιμπλε στο χθεσινό γιουρογκρούπ, με την ο οποία ο Γερμανός Υπ. Οικονμικών μέχρι τέλους θέλησε να βάλει προσκόμματα στην επίτευξη συμφωνίας, άροντας παράλληλα την ευθύνη από τους ώμους του. Πλην όμως οι επικείμενες γερμανικές εκλογές, το ενδεχόμενο να φορτωθεί ήττα η Άνκ. Μέρκελ, που θα έπρεπε να διαχειριστεί την καυτή πατάτα του ελληνικού ζητήματος και κυρίως η αντιπαράθεση Σόιμπλε- Ντάισελμπλούμ, στρίμωξαν τον συνήθως χαλαρό Γερμανό.

Το λάθος του ήταν ότι ισχυρίστηκε πως από τριών εβδομάδων θα είχε βρεθεί λύση, αλλά, η ελληνική πλευρά για λόγους εσωτερικούς της δεν την επιδίωξε. Αυτός ο ισχυρισμός ξένισε τον Ντάισελμπλούμ, ο οποίος διέψευσε τους ισχυρισμούς του Γερμανού Υπ. Οικ., καθώς είναθ γνωστό ότι μόλις στο προηγούμενου Γιούρογκρούπ αντιδρούσε σε λύση του ελληνικού προβλήματος, σιγοντάροντας την ΝΔ στην Ελλάδα, που του ζητούσε να μπλοκάρει την αξιολόγηση.

Με δεδομένο όμως ότι η αξιολόγηση έπρεπε να προχωρήσει, αφού και το ΔΝΤ ήταν αμετακίνητο στη θέση του για μείωση του ελληνικοί χρέους ώστε να θεωρείται διαχειρίσιμο, ο Ολλανδός σοσιαλιστής, πρών Υπουργός, του υπενθύμισε πως αυτός ο ίδιος, ο Σόιμπλε, ήταν που υπέδειξε στους ομολόγους  του  «να κάνουν τα μαθήματά τους». Άλλωστε ο Σόιμπλε ήταν που είχε αναγνωρίσει πως δεν έβλεπε λύση, κατά το προηγούμενο Γιούρογκρουπ.

Ήταν μία ακόμη μίνι προβοκάτσια που όμως δεν τελεσφόρησε. Διότι το μεν πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει υπέρ της χώρας μας, ενώ οι διαραγματευτές της ελληνικής πλευράς έγιναν σοφότεροι. Διαπραγματεύονται το μέγιστο για να λάβουν το επιθυμητό!

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης για τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, εκτίμησε ότι «η απόφαση απέχει από αυτό που εμείς θα επιθυμούσαμε, ωστόσο είναι μία απόφαση με θετικά στοιχεία, τα οποία αναγνωρίζονται διεθνώς».

Ο ίδιος εξήγησε ότι «το ένα είναι ότι διευκολύνει εμάς ως κυβέρνηση να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για τη θεσμική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, διότι αυτό είναι το κύριο ζητούμενο. Η δημοσιονομική προσαρμογή έχει συντελεστεί. Το δεύτερο είναι ότι καθιστά πιο ορατή την πορεία προς τη διέξοδο από τα μνημόνια, παύει κάθε συζήτηση για 4ο μνημόνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: