ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Παν. Σκουρλέτης: Μπορούμε να μιλάμε για σταθεροποίηση


Η απόφαση του Eurogroup επιτρέπει να μιλάμε για όρους σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και ανάδειξης μια αναπτυξιακής πορείας που προϋπήρχε τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι υπάρχει μία μετατόπιση προς το καλύτερο από αυτό που είχαμε στις 22 Μαϊου. 

Υπάρχουν καλύτεροι όροι για να βγούμε στις αγορές υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών το πρωί στο ΣΚΑΙ ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη χθεσινή δήλωση του κ. Ντάισελμπλουμ που μίλησε για στήριξη της Ελλάδας, ώστε να μπορέσει να βγει στις αγορές. «Αυτό δεν είχε γίνει με τέτοια ευθύτητα» ως τώρα.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι «η δήλωση της ΕΚΤ ήταν ότι είναι ένα βήμα στην κατεύθυνση της ρύθμισης του χρέους, ενώ ακόμα και το ΔΝΤ εμφανίστηκε πιο ικανοποιημένο σε σχέση με αυτό που ζητούσε».
Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι «είχαμε την πιο λογική κατάληξη που μας φέρνει πιο κοντά στον επιδιωκόμενο στόχο, είναι αυτό που μπορούσε να υπάρξει με βάση την ισορροπία ανάμεσα στον γερμανικό παράγοντα και το ΔΝΤ».

«Ήττα για το λαό μας ήταν όταν κάναμε τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015 αλλά ήταν σαφώς προτιμότερη από την «εναλλακτική λύση» που ήταν μία τυφλή σύγκρουση που θα οδηγούσε σε μία απόλυτη ισοπέδωση και να αφήσουμε έρμαιο την κοινωνία στις νεοφιλελεύθερες απόψεις του κ. Σόιμπλε και των εκφραστών του».

Το μεγαλύτερο στήριγμα για την κυβέρνηση μας είναι «κρατάτε γιατί έρχεται ο Μητσοτάκης» σημείωσε μεταξύ άλλων ενώ σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις ανέφερε ότι δείχνουν  μια παγιωμένη συσπείρωση της Ν.Δ. που όμως έχει πιάσει ταβάνι.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι το θετικό που διαφαίνεται και θα φανεί στην καθημερινότητα του πολίτη είναι η αλλαγή πορείας της χώρας προς την ανάπτυξη σημειώνοντας ότι μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «με αύξηση του ΑΕΠ των εισοδημάτων και νέες δουλειές, η αναπτυξιακή δηλαδή πορεία μπορεί να μας δώσει άλλο αέρα στη διαπραγμάτευση». «Αν δηλαδή το 2017 και 2018 έχουμε ανάπτυξη μπορούμε να δούμε με διαφορετικό τρόπο και τις σημερινές δεσμεύσεις. Θα υπάρξει άλλη πολιτική δυναμική στα πράγματα».

Κατ. Μπρέγιαννη-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: