ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Χρ. Μαντάς: Σήμερα είναι μια καλή μέρα για τη χώραΣτην πρωινή τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή», συμμετείχε σήμερα, ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς. Απαντώντας σε ερωτήματα των δημοσιογράφων B. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου, σχετικά με τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, ο Χρ. Μαντάς μεταξύ άλλων ανέφερε:  


«Σήμερα είναι μια καλή μέρα για τη χώρα. Κλείνει μια εκκρεμότητα που αφορά στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και εκταμιεύεται ένα ποσό γύρω στα 8,6 δις. εκ των οποίων 1,6 δις. θα πάει για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών του ελληνικού δημοσίου. Επίσης είναι ένα ισχυρό σήμα προς όλες τις πλευρές, δηλαδή προς τις αγορές, προς την ελληνική κοινωνία και αλλά και προς την Ευρώπη, ότι αυτό είναι το τελευταίο πρόγραμμα προσαρμογής. 

Χθες συμφωνήθηκαν εξ άλλου δύο  πολύ σημαντικά θέματα: 1) Η ίδρυση  μηχανισμού που θα παρακολουθεί τα ζητήματα της ανάπτυξης και αναλόγως θα ρυθμίζει τα ζητήματα του χρέους και 2) Η δυνατότητα παράτασης της ωρίμανσης για 15 χρόνια και η εντατικοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, που ομαλοποιούν το θέμα των τοκοχρεολυσίων στο επίπεδο των 10 δις. ευρώ για τα επόμενα 30 περίπου χρόνια.  

Βεβαίως υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας για να αποσαφηνισθούν όλα τα ζητήματα, «όπως βεβαίως και η απόφαση για την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας».

Χαρακτήρισε ως θετικά από το χθεσινό Eurogroup τα παρακάτω: 

«α) Κατατέθηκε το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης για το Ελληνικό β) Η χώρα μας για τον Απρίλιο ήταν η 4η χώρα στον ρυθμό ανάπτυξης της απασχόλησης ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης  γ) Υπάρχει χθες ανακοίνωση από τον κ. Χαρίτση για νέο πρόγραμμα, μέσω ΕΣΠΑ, για την διαμόρφωση ελληνικού σήματος σε προϊόντα αγροδιατροφής. Όλες αυτές είναι ενδείξεις που δείχνουν το θετικό πρόσημο που παίρνει η πορεία της χώρας και της οικονομίας μας».
Δημοσίευση σχολίου