ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες ΝΔ

 

Προ ημερησίας διατάξεως ζητάει ο Κ. Μητσοτάκης


«Συγχαίρουμε τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔγια την αξιέπαινη προσπάθεια που κάνει να εμφανίσει το κόμμα του ως ουρανοκατέβατο. 

 
Για κακή του τύχη, ωστόσο, η ζοφερή πραγματικότητα που επέβαλλαν στον ελληνικό λαό κατά την περίοδο 2010-2014 δεν έχει ξεχαστεί από τον ελληνικό λαό» τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον εκπρόσωπο της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «όσο κι αν ο Β. Κικίλιας προσπαθεί, κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει ούτε τα μέτρα ύψους 65 δισ. ευρώ, ούτε την εκτόξευση της ανεργίας από το 9 στο 27%, ούτε το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά Ταμεία. Ούτε βεβαίως τα πιστοποιητικά βιωσιμότητας του χρέους που επιζητούσε η κυβέρνηση Σαμαρά, αφού το θεωρούσε βιώσιμο».

Ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «μόλις προχθές ο Ν.Δένδιας, ισχυριζόταν πως η ανάδειξη του ζητήματος του χρέους είναι “τεράστιο λάθος” ενώ, λίγες μέρες νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της ΝΔ ισχυριζόταν πως “το χρέος δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα».

«Επίσης, ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για μείωση των κρατικών δαπανών. Ας μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών: οι πάντες γνωρίζουν πως όταν η ΝΔ μιλά για περικοπές δαπανών, εννοεί τα κονδύλια που αφορούν το κράτος πρόνοιας. Η σταθερή τους επιδίωξη ήταν και παραμένει η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας και η παράδοση τους στα ιδιωτικά συμφέροντα».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμίζει σχετικά με τις αναφορές του Β.Κικίλια περί διορισμών «ημετέρων», ότι «ακόμα περιμένουμε την τοποθέτηση της ΝΔ για τα όσα έχει καταμαρτυρήσει ο Ανδρέας Μαρτίνης για το πώς γίνονταν οι προσλήψεις στο Ερρίκος Ντυνάν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup τόνισε πως ο «ο κ. Τσίπρας με την υπογραφή του χθες, δέσμευσε τη χώρα σε πρωτογενή πλεονάσματα, 3,5% για τα επόμενα 5 χρόνια, σε πλεονάσματα 2% μέχρι το 2060, ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει υπερταμείο για την περιουσία της χώρας, για άλλα 100 χρόνια».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο «πρωθυπουργός έφερε 4ο μνημόνιο με περικοπές, συντάξεων, με μείωση του αφορολόγητου, με υπερβολικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, δεν πήρε το QE και δεν πήρε και τη λύση που ήθελε για το χρέος».

Η ΝΔ ζητά προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή

Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία μετά τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση ζητά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο -όπως λένε στη ΝΔ- να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση, μία καθυστέρηση που, όπως λέει, προκάλεσε πολύ μεγάλο κόστος στους Έλληνες πολίτες και συνολικά στην οικονομία.

«Η Κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε πολυετή λιτότητα. Για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, ζητώ τη διενέργεια προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης με θέμα την Οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση» καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ΠΑΣΟΚ σχολίασε την απόφαση

Με αναλυτικό σημείωμα το ΠΑΣΟΚ σχολίασε την απόφαση του χθεσινού Eurogroup, υποστηρίζοντας ότι «ακυρώνει πλήρως το πιο πρόσφατο ιδεολόγημα του κ. Τσίπρα ότι αυτός θα μας βγάλει από την κρίση, για την οποία ευθύνονται άλλοι».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ τα επίμαχα θέματα του χθεσινού Eurogroup ήταν δύο, το χρέος και τα πλεονάσματα. Στα πλεονάσματα, αναφέρει το σημείωμα της Χαριλάου Τρικούπη, η οριστική συμφωνία για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για 5 χρόνια και για μεγαλύτερο ή ίσο του 2% για άλλα 38, είναι ο ορισμός της λιτότητας και του παραλογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: