ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Αιτωλοακαρνανία: Και άλλος γύπας θύμα δηλητηριάσης!

Και άλλο νεκρό πτηνό, από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει στην Αιτωλοακαρνανία, βρέθηκε σήμερα νεκρό, στην περιοχή των Ακαρνανικών, όπου υπάρχει μια από τις δυο ολιγομελείς ομάδες των πτωματοφάγων όρνεων στο νομό, με την δεύτερη να βρίσκεται στο φαράγγι στης Κλεισουρας και από την οποία τρία μέλη της βρέθηκαν νεκρά μόλις πριν από μερικές εβδομάδες.


Αυτή τη φορά η ανακάλυψη νεκρού γύπα έγινε στα Ακαρνανικα, μετρώντας τις απώλειες συνολικά σε τέσσερις, γεγονός που προκαλεί πολύ μεγάλη ανησυχία για τα εναπομείναντα πτηνά, μιας και η αριθμητική τους ισορροπία έχει ήδη διαταραχθεί καίρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr το νεκρό όρνεο βρέθηκε κοντά σε δυο νεκρές αλεπούδες και μια νεκρή αγελάδα. Τα ζώα τάφηκαν ενώ το νεκρό όρνεο θα σταλεί σε κτηνιατρική υπηρεσία για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του. Στην περιοχή αναμένονται και φύλακες του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Λ/Θ Μεσολογγίου Αιτωλικού-εκβολών Αχελώου, αν και τα  Ακαρνανικά βρίσκονται εκτός των ορίων ευθύνης του.


Πιθανολογείται πάντως πως τα όρνεα τρώνε νεκρά ζώα που έχουν δηλητηριαστεί από αγρότες, που με αυτόν τον τρόπο θέλουν να απαλλαγούν από ζώα που προκαλούν ζημιές, χωρίς να υπολογίζουν όμως το μέγεθος της καταστροφής που προκαλούν στα εναπομείναντα ζευγάρια γυπών στην Αιτωλοακαρνανία.

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια: