ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Πάαααλι με τους ηλεκτρονικά αμόρφωτους της Πάτρας!



«Πληροφορούμαστε ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια να μην αποτελεί, έστω και επικουρικό προσόν πρόσληψης, η γνώση χειρισμού Η/Υ ή η γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας» για την πρόσληψη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα υλοποιήσει ο Δήμος Πατρέων, λένε οι σύμβουλοί της ΡΑΠ. (Σκίτσο αρχείου του Γ. Καλαϊτζή).


Φήμες ότι θα τους "τρυπώσει" ο Δήμος Πατρέων σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, μόλις αρχίσει υλοποίησή του!

«Δεν χρειάζεται ανησυχία, οι διαδικασίες θα συνεχιστούν με τον ρυθμό που πρέπει»! Ρατ, ρατ και με το πάσο μας! Αυτή είναι η απάντηση στους συμβούλους της ΡΑΠ Ανθρώπινη Πόλη, που ερωτούν εάν έχει σκοπό και πότε με το καλό θα κινήσουν οι διαδικασίες, που εδ και ένα χρόνο καθυστερούν,  για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην Πάτρα, που φυσικά θα απασχολήσουν και κάποια εργατικά χέρια!
Αλλά είπαμε. Ρατ, ρατ και μης μας παρα-ζορίζετε για να μην κάνουμε καμιά... Πελετιδιά και στείλουμε το ΕΣΠΑ και τα λεφτά του και αρχίζουμε να... σκούζουμε σαν τις χήρες, «θέλουμε πορεία στην Αθήνα, στη Γέφυρα, στα Βραχνέικα και λεφτά να μας δώσει ο Τσίπρας»! Κι όποιον θέλουμε θα βάλουμε στο Πρόγραμμα, ξέρει δεν ξέρει από υπολογιστές! Άλλωστε τώρα τους εκπαιδεύουμε...
Αλλά ας σοβαρευτούμε κι ας ακούσουμε την καταγγελία των δημοτικών συμβούλων της ΡΑΠ, που είναι η παρακάτω:

Η καταγγελία των συμβούλων της ΡΑΠ  
«Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12.06.2017 οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΡΑΠ Κώστας Σπαρτινός, Ουρανία Μπίρμπα, Ηλίας Γρηγόρης και Ιωάννης Τσιμπούκης κατέθεσαν την ακόλουθη ερώτηση προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του ΚΟΔΗΠ.
«Ήδη από το τέλος Οκτωβρίου 2016 έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις ένταξης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 της δημιουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου-Κοινωνικού Φαρμακείου καθώς και των δομών Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο αστέγων Δήμου Πατρέων με συνολικό προϋπολογισμό 1.701.600 ευρώ και προβλεπόμενες θέσεις εργασίας 30 ατόμων.
Παρ΄ όλα αυτά, η έναρξη λειτουργίας αυτών των δομών καθυστερεί, κοντεύοντας να συμπληρώσει ήδη ένα χρόνο από την απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Εκτός των άλλων, παρατηρείται μια σημαντική απόκλιση από τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις του δικαιούχου υλοποίησης των προγραμμάτων, δηλαδή του ΚΟΔΗΠ, των απαραίτητων προσόντων του υπό πρόσληψη προσωπικού που θα στελεχώσει τις δομές αυτές.  
Ενώ, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι των δομών αυτών είναι υποχρεωμένοι να τηρούν ηλεκτρονικό αρχείο των ωφελούμενων, να ενημερώνουν το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα ΟΠΣ-ΕΣΠΑ, να λειτουργούν διαδικτυακό τόπο, να έρχονται σε επαφή με ευρωπαϊκές αρχές και οργανισμούς, πληροφορούμαστε ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια να μην αποτελεί, έστω και επικουρικό προσόν πρόσληψης, η γνώση χειρισμού Η/Υ ή η γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας!!!
Φαίνεται ότι τίποτα δεν διδαχτήκατε από την πρόσφατη παράνομη αναστολή της εγκεκριμένης από τον ΑΣΕΠ προκήρυξης που επιχειρήσατε να κάνετε για να αφαιρεθούν τα προσόντα ξένης γλώσσας και γνώσης Η/Υ και αποφεύχθηκε χάριν της αντίδρασης σύσσωμης της αντιπολίτευσης στον Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και στο Δ.Σ του ΚΟΔΗΠ.
Για αυτούς τους λόγους ερωτάται ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, κ. Τουλγαρίδης και ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης,
1.   Πότε εκτιμούν ότι θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία των δομών αυτών και πότε εκτιμούν ότι θα αρχίσουν την πλήρη λειτουργία τους;
2.   Θεωρούν απαραίτητο προσόν πρόσληψης των επιστημόνων που θα στελεχώνουν τις δομές αυτές τη γνώση χειρισμού Η/Υ και μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας;»
Η απάντηση του Δημάρχου μάλλον συσκότισε τα πράγματα παρά απάντησε στις ερωτήσεις μας αφού δεν υπήρξε καμία νύξη στο εάν θα συμπεριληφθούν τα επικουρικά προσόντα της γλώσσας ή του Η/Υ στις προσεχείς προκηρύξεις. Για τον χρόνο, δε, ολοκλήρωσης των προεργασιών και έναρξης λειτουργίας των δομών περιορίστηκε στο "δεν χρειάζεται ανησυχία, οι διαδικασίες θα συνεχιστούν με τον ρυθμό που πρέπει"!!!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: