ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Δ/ντές: Θα περάσουν κατευθείαν στο συμβούλιο επιλογής

Εν μέσω καταγγελιών της ΔΟΕ συνεδρίασαν χθες οι εκπαιδευτικοί για τους νέους διευθυντές στα σχολεία Α/βαθμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης στην Δυτική Ελλάδα, κάτι το οποίο, όμως, όπως τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο διευθυντής της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, δεν πρόκειται να επηρεάσει την διαδικασία.
 «Θα περάσουν χωρίς αυτή την γνώμη και την αποτίμηση των συναδέλφων τους, αλλά κατευθείαν στο συμβούλιο επιλογής, από την διαδικασία της συνέντευξης» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν είναι διαδικασία αξιολόγησης αυτό, που γίνεται, αναφερόμενος στην ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, υπογραμμίζοντας ότι «την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τους υποδιευθυντές των σχολικών μονάδων. Άρα δεν έχουμε κάτι καινούργιο εδώ σε σχέση με τους υποδιευθυντές, με τα ίδια ακριβώς κριτήρια, αποτιμώνται και οι ίδιοι οι διευθυντές».
 
Από τις 08:00 ως τις 20:00 συνεδρίασαν οι Σύλλογοι Διδασκόντων με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να συμπληρώσουν το φύλλο αποτίμησης για τους υποψήφιους διευθυντές των σχολείων, ώστε οι νέοι Διευθυντές να αναλάβουν καθήκοντα την 1η Αυγούστου και για τα επόμενα τρία χρόνια. Στη συγκεκριμένη διαδικασία αντιδρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία, η οποία καταγγέλλει «εκστρατεία παραπλάνησης και εκφοβισμού εκπαιδευτικών» με στόχο να συνεδριάσουν και να αξιολογήσουν τους υποψήφιους διευθυντές αγνοώντας την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ για απεργία – αποχή από τη συγκεκριμένη διαδικασία.
«Ουσιαστικά όσοι δεν συμμετάσχουν αδυνατίζουν την γνώμη, που έχουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί για τους υποψήφιους διευθυντές...Η ΔΟΕ καλεί τους συλλόγους εκπαιδευτικούς να μην συμμετάσχουν στην διαδικασία, δεν το λέει όμως το ίδιο για τους αιρετούς, που συμμετέχουν στα συμβούλια επιλογής.Εκεί τους αφήνει να αξιολογήσουν. Δεν είναι αντιφατικό;» διερωτάται ο κ. Γιαννόπουλος.
 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αντιδράσεις προέκυψαν ύστερα από την ακύρωση του νόμου 2015, από τον οποίο ο αποφασιστικός ρόλος ήταν στα χέρια των συλλόγων διδασκόντων, αλλά το ΣτΕ το ακύρωσε, με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας να σημειώνει ότι «εμείς αυτό δεν θέλουμε να το απολέσουμε. Δεν θέλουμε να χάσουμε το δικαίωμα των ίδιων των εκπαιδευτικών να έχουν γνώμη για αυτούς, που θα γίνουν διευθυντές στα σχολεία τους. Υποχωρώντας από αυτή την θέση, πάμε στην λογική να δίνουν οι σύλλογοι διδασκόντων την γνώμη τους για τον υποψήφιο διευθυντή, αλλά ταυτόχρονα τα συμβούλια επιλογής, που έχουν συγκροτηθεί για αυτή την διαδικασία, να δεσμευθούν ηθικά, πολιτικά και εκπαιδευτικά, ότι θα ακολουθήσουν τις γνώμες των ίδιων των συλλόγων των διδασκόντων.  Να μην υπάρχει ασυδοσία».
 
Ο κ. Γιαννόπουλος γυρίζοντας μερικά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα το 2015 όταν ο ίδιος και πολλοί άλλοι εκπαιδευτικοί αντιστάθηκαν, τόνισε ότι «εγώ δεν θυμάμαι κανέναν από αυτούς, που βγαίνουν τώρα με παντιέρα αξιολόγησης, ότι τότε φώναζαν.  Δεν συνιστά το ίδιο ακριβώς φαινόμενο, γιατί τότε είχαμε διαδικασίες στοχευμένες και κατηγοριοποιήσεις των εκπαιδευτικών, που οδηγούσαν μέχρι και στην απόλυση.  Αυτό το πράγμα δεν το δεχόμαστε, ούτε εγώ προσωπικά, και ούτε πρόκειται να το υποστηρίξω σε καμία διαδικασία» επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος, το όνομα του οποίου το τελευταίο διάστημα έχει αναφερθεί σε κάποιες ανακοινώσεις εκπαιδευτικών ότι παλιά άλλα έλεγε και τώρα άλλα.  
«Να ανατρέξουν λοιπόν στις δηλώσεις μου, κυρίως στο πλαίσιο, που γινόντουσαν τότε οι διαδικασίες και τι αφορούσαν και ποιο ήταν το διακύβευμα τότε, και ποιο είναι σήμερα. Σήμερα θέλουμε την γνώμη των εκπαιδευτικών να παίζει ρόλο; Εμείς λέμε ότι δεχτήκαμε  ένα χτύπημα από το ΣτΕ θεωρώντας αντισυνταγματική την συμμετοχή των εκπαιδευτικών, πιστεύουμε ότι αυτό δεν πρέπει να χαθεί και προβάλλουμε ως γραμμή άμυνας την γνώμη των ίδιων των συλλόγων των εκπαιδευτικών» υπογράμμισε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης.
 
Με το πέρας της σημερινής διαδικασίας το πρακτικό θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Επιλογής, το οποίο θα πάρει τη συνέντευξη από τους υποψηφίους διευθυντές. Από αύριο θα αρχίσουν να συντάσσονται οι κατάλογοι συνεντεύξεων και η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 27/6 και θα διαρκέσει έως τις 14/7. Στόχος είναι 1η Αυγούστου να είναι τοποθετημένοι οι νέοι διευθυντές στις σχολικές τους μονάδες, όπου θα παραμείνουν στην θέση τους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: