ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Κ.Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα επιστρέφει σύντομα στις αγορές




Κρ. Λαγκάρντ: Μέχρι τις 27 Ιουλίου αναμένεται να εγκριθεί από το ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η δόση των 2 δισ.

Tην πεποίθηση ότι «εντός του έτους ή τον επόμενο χρόνο είναι πιθανό η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές αν το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων συνεχιστεί με επιτυχία, όπως έχει συμφωνηθεί» εξέφρασε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, επισημαίνοντας ότι «οι αγορές παρακολουθούν πολύ προσεχτικά τι συμβαίνει με την ιδιοκτησία του προγράμματος και το αν η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει όσα έχουν συμφωνηθεί με το Eurogroup και τον ESM».

Ο επικεφαλής του ESM σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ αναφροικά με τη συμφωνία στο Eurogroup, δήλωσε ικανοποιημένος λέγοντας «πιστεύω ότι ήταν ένα σημαντικό βήμα να καταλήξουμε σε αυτή τη συμφωνία με ομοφωνία από το Eurogroup γιατί μετά από τις εθνικές διαδικασίες σε ορισμένα κράτη-μέλη, θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε μια σημαντική εκταμίευση για την Ελλάδα, στις αρχές Ιουλίου. Έτσι η ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να εξυπηρετήσει την αποπληρωμή του χρέους στα τέλη Ιουλίου».

Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ του ΔΝΤ

Καταλήξαμε στο "επί της αρχής πρόγραμμα για την Ελλάδα" διότι οι Ευρωπαίοι δεν ήταν έτοιμοι να συζητήσουν το θέμα του χρέους, ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ενημερώνοντας τα μέλη του ΔΣ για τη συμμετοχή της στην πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup (Ευρωομάδα).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.mignatiou.com, μέχρι τις 27 Ιουλίου αναμένεται να εγκριθεί από το ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η «επί της αρχής» νέα δανειακή συμφωνία, διάρκειας 14 μηνών του Ταμείου για την Ελλάδα, που περιλαμβάνει χρηματοδότηση ύψους έως 2 δισ. ευρώ, τα οποία θα δοθούν μόνο αν υπάρξει ικανοποιητική εξέλιξη για την ελάφρυνση του χρέους.


Πηγές στην Ουάσιγκτον είπαν στην ιστοσελίδα ότι «δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο». Τόνισαν ότι «απλά έγινε μία προσθήκη» και θύμισαν ότι «εάν επρόκειτο για καινούργιο Μνημόνιο έπρεπε να το φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για ψήφιση». Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, είπαν οι ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: