ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ικανοποιητικές οι πρώτες αντιδράσεις για την απόφαση

Η αγωνία έτρωγε τους συντρόφους της Αριστεράς στην Πάτρα!


Η αγωνία έτρωγε τους συντρόφους της Αριστεράς, όσο διαρκούσε η συζήτηση στο Γιουρογκρούπ. Στην Πάτρα, όλοι περίμεναν να ακούσουν τα μαντάτα. Κυριαρχούμενοι από την συγκράτηση που έδειχνε ο ηγετικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής, δεν πίστευαν τα όσα είχαν διαρρεύσει για επικείμενο καλό αποτέλεσμα. 


Ωστόσο η ανακούφιση ήρθε και τα χαμόγελα άνθισαν στα στόματα. Η χώρα έκανε το πρώτο β'ημα για έξοδό της από την κρίση του χρέους που της επέβαλε το διεφθαρμένο παλαιό δικομματικό σύστημα. Η αντιπολίτευση, που πολλές φορές ανέκραζε το Vasta Soible, προσδοκώντας ναυάγιο για να επιβεβαιωθούν οι πόθοι της για κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Οικολογων ασχέτως εάν μαζί της θα κατέρρεε και η χώρα ολόκληρη,  διαψεύσθηκε παταγωδώς. Και τώρα ο μεν Κ. Μητσοτάκης πρέπει να απολογηθεί στην εωκομματική αντιπολίτευση, αλλάζοντας γραμμή, οι δε υπόλοιποι να συμμοεφωθούν με τη νέα ελπιδοφόρα περίοδο που ανοίγεται μπροστά στη χώρα.

Τώρα σε επίπεδο εξωτερικού,  «πρώτο βήμα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους» χαρακτήρισε η ΕΚΤ την αποψινή απόφαση. «Λαμβάνουμε υπόψη τη συζήτηση στο Eurogroup την οποία βλέπουμε ως πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της διασφάλισης της βιωσιμότητας του χρέους», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

Ακρως εντυπωσιακό το πλεόνασμα που πέτυχε η Ελλάδα το προηγούμενο έτος ανέφερε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ υπογραμμίζοντας πως οι δεσμεύσεις και τα προαπαιτούμενα τηρήθηκαν. Η εκταμίευση του πρώτου μέρους της δόσης θα γίνει στις 8 Ιουλίου για την αποπληρωμή του χρέους και τα υπόλοιπα για την αποπληρωμή των εθνικών καθυστερούμενων, ανέφερε.

«Λευκός καπνός» από το Eurogroup, με βελτίωση του πακέτου της 22/5. Τώρα δουλειά για ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και τέλος της επιτροπείας» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια: