ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ρ.Σβίγκου: Γυρίζουμε σελίδα και με μεγαλύτερη αισιοδοξία

«Θεωρώ ότι είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη, την οποία θα δούμε και το επόμενο διάστημα πώς θα συγκεκριμενοποιηθεί και μπορούμε να μιλήσουμε για μια σημαντική αλλαγή που επέρχεται στη χώρα μας» σημείωσε Ράνια Σβίγκου.

 

Στόχος η «ανάπτυξη και ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους που είναι και τα ζητήματα, που αφορούν περισσότερο τους πολίτες»


«Γυρίζουμε σελίδα και με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αποφασιστικότητα μπορούμε να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους που είναι και τα ζητήματα, που αφορούν περισσότερο τους πολίτες» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, για τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup.

«Έγινε χθες ένα σημαντικό βήμα, δόθηκε ένα ισχυρό σήμα και στους επενδυτές» ανάφερε η Ρ.Σβίγκου προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να παραβλέψουμε τη ρητή δέσμευση των δανειστών ότι θα στηρίξουν την Ελλάδα για την έξοδο στις αγορές. Η σαφήνεια στα ζητήματα χρέους, η έμφαση στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις με τη σύνδεση ανάπτυξης και χρέους, όπως και η δέσμευση ότι η Ελλάδα θα βγει άμεσα στις αγορές με τη στήριξη των δανειστών, είναι τρία στοιχεία που δεν τα είχαμε με βάση την προηγούμενη απόφαση του Eurogroup και δικαιώθηκε η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, που απέρριψαν την προηγούμενη πρόταση και παλέψαμε για μια λύση πολύ καλύτερη, όπως ήταν η χθεσινή».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, χαρακτήρισε «πολύ θετική» την αποδοχή του αιτήματος της κυβέρνησης για ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας. «Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup μας επιτρέπει με πολύ πιο γρήγορα βήματα και δίνοντας το σήμα σταθερότητας και άρσης της αβεβαιότητας να υπάρξει ένα πιο ισχυρό σήμα, τόσο προς τους επενδυτές, όσο και προς την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της» δήλωσε η ίδια.

Σε ό,τι αφορά τον διεθνή αντίκτυπο της συμφωνίας η Ράνια Σβίγκου παρατήρησε ότι «και το ΔΝΤ αξιολογεί θετικά πλέον τα βραχυπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, όπως και τον μηχανισμό για την ανάπτυξη, ενώ το ίδιο κάνουν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και με αυτόν τον τρόπο αποτιμάται η συμφωνία και στον διεθνή Τύπο».

Η ίδια υπογράμμισε δε ότι «η Ελλάδα κατάφερε να διεθνοποιήσει το ελληνικό πρόβλημα και έθεσε την Ευρώπη προ των ευθυνών της η ελληνική κυβέρνηση έδειξε ποια βήματα πρέπει να γίνουν για να μπορέσει η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα».

Παράλληλα, επισήμανε ακόμη -αναφερόμενη στη γαλλική πρόταση που έγινε αποδεκτή για τη σύνδεση της ανάπτυξης με το χρέος και τη δημιουργία σχετικού μηχανισμού- πως «αποτυπώθηκαν και συμμαχίες που έχει καταφέρει να συνάψει η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Θεωρώ ότι είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη, την οποία θα δούμε και το επόμενο διάστημα πώς θα συγκεκριμενοποιηθεί και μπορούμε να μιλήσουμε για μια σημαντική αλλαγή που επέρχεται στη χώρα μας» σημείωσε Ράνια Σβίγκου.

Κληθείσα να σχολιάσει τις ενστάσεις που διατύπωσε η ΝΔ για το αποτέλεσμα του Eurogroup ανέφερε: «Κανέναν δεν εκπλήσσει η στάση της ΝΔ. Η ΝΔ είχε ετοιμάσει τις ανακοινώσεις για το Eurogroup πολύ πριν αυτό συνεδριάσει, όπως επίσης έχει επιλέξει μια τακτική, η οποία κινείται πάντοτε στην καταστροφολογία. Μας κατηγορεί ότι περνάμε κάτω από τον πήχη, τη στιγμή που μόλις χθες κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι έχει θέσει το χρέος ως διαπραγματευτική προτεραιότητα, θεωρούσε δηλαδή ότι έκανε κακό στα ελληνικά συμφέροντα. Σήμερα που έχουμε μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς τα ζητήματα του χρέους μας κατηγορεί ότι δεν είναι αρκετά. Η ΝΔ έχει επιλέξει μία στρατηγική από την οποία χάνει καθημερινά».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: