ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Για μια απόφαση του 2012 που ουδέποτε εφαρμόστηκε


«Οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται κατά παράβαση των νόμων, της λογικής, κατά λάθος, πάει στον ελεγκτικό μηχανισμό και δεν εγκρίνεται, γιατί μετά παραπέμπεται στο πειθαρχικό;», σχολιάζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.


Ο Α. Παναγιωτόπουλος μιλά για το παράνομο Λατομείο Αράξου και τον Δήμαρχο Δυτ. Αχαΐας που τέθηκε σε αργία!

Για μια απόφαση του 2012 για συμψηφισμό οφειλών της λατομικής εταιρείας προς το Δήμο με υλικά (χαλίκι) η οποία τελικά ουδέποτε εφαρμόστηκε, είναι ο λόγος για τον οποίο τίθεται σε αργία ενός μηνός ο σημερινός Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι. 
 
Όπως εξήγησε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο τότε Δήμαρχος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, το 2011 η πολιτεία έκανε μια νομοθετική ρύθμιση που προέβλεπε το οριστικό κλείσιμο των λατομείων του Αράξου και τα υλικά που θα εξορυχτούν μέχρι τότε να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση του ανάγλυφου του τοπίου και για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Λατομικής προς το Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

«Με αυτήν την νομοθετική ρύθμιση το Δημοτικό Συμβούλιο μαζεύει τις οφειλές τα βάζει σε μια συμφωνία και το ψηφίζει. Οι οφειλές χρονολογούνταν πλέον των 10 ετών στον πρώην Δήμο Λαρίσσου όπου είχαν γίνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, κλείδωμα ΑΦΜ κ.α., παρά ταύτα όμως η εταιρεία συνέχιζε την λατομική της δραστηριότητα καθώς το ελληνικό Δημόσιο έχει πάμπολλες  «τρύπες» που να μπορεί να δουλεύει. Εμείς μέναμε με τα χρέη και τα κλειδωμένα ΑΦΜ με κίνδυνο 31-12 να τα χάσουμε όλα. 
 
Γίνεται η νομοθετική ρύθμιση και προχωράμε στην τακτοποίηση των οφειλών αυτών, αφού γίνεται η ρύθμιση ειδικά για τις λατομικές δραστηριότητες του Αράξου. Και λέει (η Αποκεντρωμένη Διοίκηση) ότι ο συμψηφισμός δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν τηρήθηκαν όλοι οι νόμοι περί οφειλών που έχουν ψηφιστεί από το ελληνικό κράτος. Πάει  ουσιαστικά στις καλένδες η τελευταία νομοθετική ρύθμιση που έδινε το δικαίωμα στον Δήμο να υπερασπίσει τα συμφέροντά του», επισήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Όπως υποστήριξε ο κ. Παναγιωτόπουλος το αξιοπερίεργο είναι ότι η τωρινή απόφαση ελήφθη παρά το γεγονός ότι εκείνη την εποχή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ουδέποτε τελικά εκτελέστηκε.

«Ουσιαστικά παραπέμφθηκε ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο για μια απόφαση του 2012 για μια απόφαση που δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη και τελικά δεν εφαρμόστηκε. Τώρα τι εξήγηση και λογική έχει αυτό πέστε μου κι εσείς. Είναι το κακό θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι πολλαπλοί έλεγχοι που υφιστάμεθα, ο ένας πάνω στον άλλο. Εδώ μπαίνει μείζων ζήτημα έχει ο έλεγχος από την Αποκεντρωμένη για μια απόφαση που ελέγχθηκε και δεν εγκρίθηκε. 
 
Οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται κατά παράβαση των νόμων, της λογικής, κατά λάθος, πάει στον ελεγκτικό μηχανισμό και δεν εγκρίνεται, γιατί μετά παραπέμπεται στο πειθαρχικό;», σχολιάζει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: