ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Διαμαρτυρία για την καλοκαιρινή διακοπή στα σχολεία



Επιστολή στον ΟΑΕΔ με θέμα τη διακοπή της εργασιακής σχέσης, την καλοκαιρινή περίοδο, των εργαζομένων στο πρόγραμμα για την προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους, απέστειλε ο Αντιδήμαρχος  Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Ανδρέας Αθανασόπουλος, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή, «παντελώς απαράδεκτη και αψυχολόγητη».
Η επιστολή έχει ως εξής: 

«Σε απάντηση του αρ. πρωτ. 977/51429/24-04-2017 εγγράφου της Αντιδημαρχίας Παιδείας & Αθλητισμού προς ΟΑΕΔ  με θέμα: «Διευκρινήσεις σχετικά με τη δημόσια πρόσκληση Νο1/2017» που αφορά στο «πρόγραμμα για την προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους της χώρας» του Υπουργείου Εργασίας, ενημερωθήκαμε εγγράφως στις 10-05-2017 με e-mail a.tsirikou@oaed και θέμα: «Διευκρινήσεις για τις διακοπές στα σχολεία», ότι η εργασιακή σχέση των  ανέργων που προσλήφθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα ανασταλεί για χρονικό διάστημα παραπάνω από δύο μήνες από 30-6-2017 έως την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2016-2017.
    Με βάση την επίσημη πληροφόρηση, οι εργαζόμενοι του προγράμματος θα μείνουν δυστυχώς απλήρωτοι για το χρονικό αυτό διάστημα αφού δεν θα παρέχουν – χωρίς δική τους επιλογή και ευθύνη – εργασία.
Θα αναλάβουν εργασία με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και θα έχουν εκ νέου εισόδημα, αφού συμπληρώσουν  ένα μήνα εργασίας δηλαδή τον Οκτώβριο του 2017.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη συνιστά κατάφωρη αδικία, είναι παντελώς απαράδεκτη και αψυχολόγητη.
     Εκφράζει με πολύ βίαιο τρόπο την τακτική που ακολουθείται σε βάρος των ανέργων που έχουν σαν μοναδική επιλογή για να αποκτήσουν εισόδημα την “οκτάμηνη απασχόληση” μέσω των προγραμμάτων που δεν κάνουν τίποτα περισσότερο, από το να ανακυκλώνουν την ανεργία.
    Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας εκφράζει προς όλες τις κατευθύνσεις και με όλους τους τρόπους και τα μέσα που διαθέτει, την έντονη διαμαρτυρία της για την καθ’ όλα αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους. Εξέλιξη που δεν γνώριζαν έγκαιρα και που έχει τρομερά δυσάρεστες συνέπειες στην επιβίωση των οικογενειών τους.
    Υπογραμμίζει πως η Δημοτική Αρχή θεωρεί απαραίτητη και απόλυτα χρήσιμη την παρουσία τους την περίοδο του καλοκαιριού όχι μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους που αφορά την επιβίωση των εργαζομένων, αλλά και την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του Δήμου μας όπως επίσης και γενικότερων κοινωνικών λόγων.
Συγκεκριμένα την περίοδο που τα σχολεία παραμένουν κλειστά είναι προγραμματισμένες να εκτελεστούν σημαντικές επισκευαστικές εργασίες και εργασίες συντήρησης που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όταν είναι σε εξέλιξη η σχολική χρονιά. Ωστόσο τα σχολεία πρέπει να παραμένουν ανοικτά και την καλοκαιρινή περίοδο, αφού είναι κύτταρα αθλητισμού και απασχόλησης  των παιδιών, ιδιαίτερα σε γειτονιές που δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι για τις αντίστοιχες δραστηριότητες.
       Για τους παραπάνω λόγους, αυτή η απόφαση, μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και διεκδικούμε την τροποποίηση της.
      Προτείνουμε: Να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι χωρίς καλοκαιρινή διακοπή την εργασία τους εξυπηρετώντας τις ανάγκες επιβίωσης τους και ταυτόχρονα τις υπηρεσιακές ανάγκες του Δήμου μας την καλοκαιρινή περίοδο.
      Ως  Δημοτική Αρχή, διευκρινίζουμε επίσης, πως πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί η ικανοποίηση του επιτακτικού αναγκαίου αιτήματός μας, αυτό της κάλυψης των ελλείψεων και των αναγκών όλων των υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».


Δεν υπάρχουν σχόλια: