ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Αυτολογοκριμένη μνήμη στο Δήμο Πατρέων


Οτάφος του αγωνιστή καθηγητή, στο κοιμητήριο Παναγ. Αλεξιώτισσας Πατρών.


Την τελευταία στιγμή απεσοβήθη αποκαθήλωση της μνήμης του Νίκου Τεμπονέρα, μετά από αντίδραση της εκπροσώπου της ΡΑΠ


Αυτολογοκριμένη μνήμη πλανάται στα ενδιαιτήματα της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής Πατρέων. Και από του ύψους της κραταιάς πλειοψηφίας στις επιτροπές της, ενεργεί ως γραφειοκρατικό όργανο που αποφασίζει συμφώνως προς τας... υποδείξεις του βαθέως συντηρητικού συστήματος, που ελλοχεύει στη δημόσια Διοίκηση, παρά την έλευση της Αριστεράς στην Μαιζώνος!

Και το θλιβερόν της υπόθεσης είναι πως με πλειοψηφία ενός οργάνου, που μετά βίας «αναστήθηκε» προώθησε τον αυτοχειριασμό της συλλογικής Μνήμης των τελευταίων 26 χρόνων της πόλης, μία δημοτική Αρχή, η οποία άλλα έδειχνε ότι θα υπερασπίζονταν.

Ως μη όφειλε, υποτάχτηκε στα κελεύσματα της συντήρησης και δεν τόλμησε το ρηξικέλευθο. Ένα τέταρτο αιώνος η Πάτρα εναγκαλίζεται την μνήμη του αγωνιστή δασκάλου, που έπεσε από το δολοφονικό χτύπημα της ακροδεξιάς, υπερασπιζόμενος την Δημοκρατία στα Σχολεία και αυτό το γεγονός αγνοήθηκε από την δημοτική πλειοψηφία Πελετίδη, που χωρίς να βάλει το χέρι στην καρδιά και να υπερασπιστεί βωμούς και εστίες της Δημοκρατίας μας, υπέκυψε ασμένως, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στο έγκλημα κατά της συλλογικής μνήμης!

Και ο αγωνιστής Νίκος Τεμπονέρας, λίγο ακόμη και θα αποκαθηλώνονταν από το συνεργείο της οδοσήμανσης και για δεύτερη φορά θα... δολοφονούνταν η μνήμη του. 

Οι ανιστόρητοι θα έμεναν ικανοποιημένοι που έκαναν το τυπικό καθήκον τους, ενώ κιόλας οι μυημένοι των τεκταινομένων της διάσπασης του ΚΚΕ την δεκαετία του '80 θα εύρισκαν ανακούφιση, που επιτέλους απηλλάγησαν από τις ερινύες! Και τους δόθηκε η τυπική αφορμή για να ξεκαθαρίσουν και σε επίπεδο μνήμης τις διαφορές τους, που αναφύηκαν τότε!

Λίγο ακόμη, εάν δεν εύρισκαν μπροστά τους αυτούς που χρόνια τώρα συντηρούν το άσβεστο καντήλι της ιστορικής μνήμης, των όσων προσέφερε ο αγωνιστής καθηγητής.

Η δημοτική αρχή, χωρίς ενδοιασμούς, το έφερε ως θέμα για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο της π. Παρασκευής και το ίδιο βράδυ το απέσυρε μαζί με την προσβολή κατά της μνήμης του αγωνιστή.

Νωρίτερα το πρωί της ίδιας ημέρας, η διαρροής της πομπής της, έγινε βούκινο στους ευαίσθητους πολίτες μετά την δήλωση της εκπροσώπου της ΡΑΠ Ουρανίας Μπίρμπα.

Μείναμε ενεοί! Ένα αποστεωμένο δημοτικό όργανο με την συμμετοχή δέκα ατόμων και με απέχοντες τους άλλους εννέα, αποφάσισε τον ακρωτηριασμό της Μνήμης μας. Στην συνέχεια, ο αντιδήμαρχος κ. Στάμος θέλησε να εκθέσει το αποτέλεσμα της Επιτροπής Ονοματοθεσίας μαζί με τα χειρουργικά εργαλεία, υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου!

Δυστυχώς, η σημερινή δημοτική Αρχή, αποδεικνύεται κατωτέρα των περιστάσεων σε ζητήματα Ιστορικής Μνήμης. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Εβδομήντα τρία χρόνια η πόλη, από τότε που βίωσε την φασιστική θηριωδία κατά πατριωτών της Αντίστασης, στο κτήμα Μουρτζούχου και εξήντα οκτώ χρόνια από τις εκτελέσεις μαχητών του ΔΣΠ στο Γηροκομειό και ακόμη αρνείται να προχωρήσει στο αυτονόητο. Στην αναγνώριση της θυσίας τους, με την αναγραφή των ονομάτων τους σε αναθηματική στήλη, επικαλούμενη διάφορες δικαιολογίες. Αντίστοιχο παράδειγμα και αυτό της μη αναγνώρισης της υπόθεσης Κάππου.

Κάπως έτσι κρύφτηκε πίσω από αίτημα πολίτη από το 2016 και στην περίπτωση του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα, αποφάσισε:

«Να απορρίψει το αίτημα της κας Γεωργίας Λαγού (σ.σ: είχε υποβληθεί το 2013) και να κάνει αποδεκτό το αίτημα του κ. Γ. Κακουλίδη καθώς η οδός ΒΥΡΩΝΟΣ ουδέποτε μετονομάστηκε σε οδό ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ενώ κατόπιν έγκρισης της παρούσας το αρμόδιο συνεργείο του Δήμου να επαναφέρει τις ταμπέλες της οδού στην πρότερη κατάσταση».

Αλλά ο Νίκος Τεμπονέρας, όπως αναφέρει η δημοτική σύμβουλος της ΡΑΠ:

«...Πέρασε πρώτος τη πόρτα  του σχολείου σε εκείνο το δρόμο και με το αίμα του την ξαναέδωσε στους μαθητές και τη κοινωνία σαν παράθυρο Γνώσης, Δημοκρατίας και Κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ναι ήταν λάθος που δεν απέστειλε την δημοτική απόφαση περί μετονομασίας της Βύρωνος, στην αποκεντρωμένη Διοίκηση, η δημοτική αρχή Καράβολα, αλλά αυτό τι εμποδίζει την σημερινή δημοτική Αρχή να το κάνει; 

_____________
Σημείωση του Istologiou G. Mosxou: Όσους σμπίρους και να εξαπολύσει το ιερατείο της Μαιζώνος, για να ρυπάνουν το διαδίκτυο με τα νεοσταλινικά απόβλητα της Μοσχόμαγκας του εγκεφάλους τους, διασπείροντας φθηνές δικαιολογίες, δεν θα ξεπλύνουν την πράξη του. Μαζεύτε τους!
Δημοσίευση σχολίου