ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Να προχωρήσει ο Δήμος και σε αγωνιστική κινητοποίηση


Φωτογραφία αρχείου.


Ζητούν οι παρατάξεις «ΡΑΠ» και «Αγωνιζόμενοι Πολίτες», αλλά τονίζουν την ανάγκη να μην είναι αρνητικός σε προτάσεις που θα μειώσουν την ανεργία

«Επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά ένας στείρος γενικόλογος καταγγελτικός   λόγος της δημοτικής αρχής Πελετίδη αποσιωπώντας τον δικό της ρόλο και την ευθύνη για την καταπολέμηση της εργασιακής ζούγκλας και της ανεργίας»... «Δυόμιση χρόνια τώρα η δημοτική αρχή δεν έχει εκπονήσει κανένα τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο δράσης» για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας! 


Με τα παραπάνω που περιλαμβάνονται σε κοινή ανακοίνωση των δημοτικών παρατάξεων Πατρέων, «ΡΑΠ» και «Αγωνιζομένων Πολιτών» ασκείται κριτική προς την δημοτική αρχή της Πάτρας και την καλεί να προχωρήσει  στη: 

1) Δημιουργία  διαδημοτικού φορέα για τη λειτουργία του φράγματος Πείρου - Παραπείρου.
2) Να συναινέσει στην κατασκευή-διέλευση του τρένου στην πόλη της Πάτρας και στην σύνδεση του με το λιμάνι, με τρόπο που δεν θα χωρίζει την πόλη από το θαλάσσιο μέτωπο, αλλά και δεν θα το στέλνουμε στα βουνά και τα λαγκάδια για να μη γίνει ποτέ και να κινδυνέψει η ύπαρξη και η επέκταση του Προαστιακού.
3) Να σταματήσει την εκ των προτέρων καταδίκη γενικά, αόριστα και ατεκμηρίωτα της όποιας επένδυσης όπως η εγκατάσταση της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στο νέο λιμάνι».

Και έτσι να προχωρήσει η δημοτική αρχή στην κινητοποίηση της 25ης Ιουνίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δύο παρατάξεων αναφέρει τα παρακάτω:

«Η ανεργία είναι τεράστιο ζήτημα, παγκόσμια, που δοκιμάζει τις σύγχρονες κοινωνίες με το ερώτημα αν θα υπερισχύσουν οι στοιχειώδεις ουμανιστικές αρχές και η δημοκρατία ή θα κατρακυλήσουμε στον σκοταδισμό και τη βαρβαρότητα.

Οι 1.100.000 άνεργοι μαζί με τους εργαζόμενους των 300 ευρώ, τους μισοασφαλισμένους και τους ανασφάλιστους της μαύρης εργασίας, αποτελούν μια πνιγηρή κανονικότητα του νεοφιλελευθερισμού την οποία δεν μπορούμε απλά να ξορκίζουμε και να καταγγέλλουμε αλλά βήμα - βήμα να την αποδομούμε και να την ανατρέπουμε στις συνθήκες άγριας επιτροπείας που βιώνει η χώρα 7χρόνια τώρα .

Κατά συνέπεια, ενέργειες και νομοθετήματα αυτής της κυβέρνησης, όπως η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων και των ανασφάλιστων, ο επανασχεδιασμός των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και των ΕΣΠΑ (μακριά από το μεγάλο φαγοπότι της τελευταίας 20ετίας), η μετατροπή των 5μηνων της κοινωφελούς σε 8μηνα με στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, τα δωρεάν εισιτήρια στις δημόσιες συγκοινωνίες στους έχοντες κάρτα ανεργίας, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων που είναι σημαντικότατο μέτρο, ήταν αιτήματα του εργατικού κινήματος και δεν μπορεί να μην αναγνωρίζονται ως στοιχειώδη ασπίδα προστασίας του κόσμου της  εργασίας και επαναφορά της ίδιας της αξίας της εργασίας.

Επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά ένας στείρος γενικόλογος καταγγελτικός   λόγος της δημοτικής αρχής Πελετίδη αποσιωπώντας τον δικό της ρόλο και την ευθύνη για την καταπολέμηση της εργασιακής ζούγκλας και της ανεργίας.

Δυόμιση χρόνια τώρα η δημοτική αρχή δεν έχει εκπονήσει κανένα τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο δράσης σε συνεργασία με τους τοπικούς κοινωνικούς, επαγγελματικούς, επιστημονικοτεχνικούς φορείς, τα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ.

Καθυστερεί και αρνείται την  υλοποίηση έργων στη περιοχή μας που και σοβαρά προβλήματα θα λύσουν και νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν όπως για παράδειγμα: 

-         Η δημιουργία  διαδημοτικού φορέα για τη λειτουργία του φράγματος Πείρου - Παραπείρου.

-         Η  κατασκευή-διέλευση του τρένου στην πόλη μας και η σύνδεση του με το λιμάνι με τρόπο που δεν θα χωρίζει την πόλη από το θαλάσσιο μέτωπο, αλλά και δεν θα το στέλνουμε στα βουνά και τα λαγκάδια για να μη γίνει ποτέ και να κινδυνέψει η ύπαρξη και η επέκταση του Προαστιακού. 

-         Η εκ των προτέρων καταδίκη γενικά, αόριστα και ατεκμηρίωτα της όποιας επένδυσης όπως η εγκατάσταση της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στο νέο λιμάνι.

Τέλος, απαιτούμε από τη κυβέρνηση να συνεχίσει να παίρνει μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων και των οικονομικά αδύναμων αλλά, ταυτόχρονα, να προχωρήσει σε σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ικανό να φέρει ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα της ανεργίας, σχέδιο στο οποίο ο δήμος έχει χρέος να συμβάλει.

Στη κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει και σε αγωνιστική κινητοποίηση στις 25 Ιούνη».

ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη
ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: