ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Αντίθετος ο Χρ. Πατούχας στην αντιδρόμηση Κορίνθου, Κανακάρη
ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ  ΕΡΓΩΝ
(Διά της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου)Πάτρα 15/5/2017


Κύριε Δήμαρχε


Βρισκόμαστε λίγο πριν την ολοκλήρωση δύο σημαντικών, και πολύ ταλαιπωρημένων, τεχνικών έργων, της ολοκλήρωσης της Μικρής Περιμετρικής και της διάνοιξης της Κανακάρη. Ο στόχος είναι με την χρήση των έργων αυτών, να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών και αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση του κυκλοφοριακού φόρτου στο κέντρο της πόλης.


Εκτιμούμε, ότι με την λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής, όλη η κίνηση των Ανατολικών και Νότιων Συνοικιών προς Αθήνα, Πανεπιστήμιο, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, θα διοχετευτεί εκεί δημιουργώντας αποφόρτιση των οδών Γούναρη και Γερμανού, σημαντική αποφόρτιση της διέλευσης από το Ιστορικό κέντρο.


Η πλήρης διάνοιξη της Κανακάρη, αίτημα χρόνιο της πόλης εδώ και δεκαετίες, ολοκληρώνει σε σημαντικό βαθμό τους παράλληλους με το παραλιακό μέτωπο οδικούς άξονες και η χρήση της, θα συμβάλλει σημαντικά στις κυκλοφοριακές ανάγκες.


Αυτό, για το οποίο κύριε Δήμαρχε, έχουμε ισχυρές επιφυλάξεις, είναι η ορθότητα της αντιδρόμησης της Κορίνθου και της Κανακάρη. Και δεν αναφερόμαστε στην αρχική φυσιολογική αναστάτωση. Αυτή με την πληροφόρηση και την πίστωση χρόνου, θα ξεπεραστεί. Αναφερόμαστε στην ουσία του μέτρου.
Η οδός Κορίνθου, (η παράταξη μας, στην Δημοτική θητεία του κ. Δημαρά, έχει καταθέσει πρόταση για την μετονομασία της σε Κωστή Παλαμά και εξακολουθούμε να συνηγορούμε ένθερμα στην μετονομασία αυτή), είναι πλατύτερος δρόμος και μάλιστα σε όλο της το μήκος από την οδό Κανακάρη. 


Ιδιαίτερα, στις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής, εκτιμούμε ότι τα ρεύματα εξόδου είναι πολύ μεγαλύτερα από τα ρεύματα εισόδου. Δεν γνωρίζουμε τα τεχνικά στοιχεία, τις μετρήσεις και την φιλοσοφία αυτής της αλλαγής. Εκτιμούμε, ότι ο Πατραϊκός λαός επίσης δεν γνωρίζει καν στην συντριπτική του πλειοψηφία, τις επικείμενες αλλαγές. Είναι επομένως περιττό να αξιολογήσουμε, αν συναινεί στις αλλαγές αυτές. Επιπλέον, θα εξοικονομούσαμε σημαντική δαπάνη, που θα απαιτηθεί για την αλλαγή της σήμανσης, των φωτεινών σηματοδοτών κλπ.

Κύριε Δήμαρχε, στην παρούσα φάση, αν οι ισχυρισμοί μας είναι βάσιμοι, μπορούμε με ελάχιστο κόστος να αλλάξουμε τα πράγματα. Αν κάνουμε λάθος, τότε το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο.
Εννοείται, η θέση μας αυτή, δεν εμποδίζει την πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος.
 

Με κάθε τιμή
Για την Ανυπότακτη Πολιτεία, Χρήστος Πατούχας, Δημοτικός Σύμβουλος
Δημοσίευση σχολίου