ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

«Επιστρέφουμε Ελλάδα, μετά από γεμάτο τετραήμερο»

Φωτογραφία από το σάιτ της εφημερίδας ΑΥΓΗ.

Ξαναμπαίνουμε
γερά στο παιχνίδι!

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΕΙΡΑΣ ΔΡΟΜΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΡΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥΣ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ TWITTER


«Μετά από πολλά χρόνια κρίσης και απουσίας, ξαναμπαίνουμε γερά στο παιχνίδι!» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μετά από τέσσερις μέρες αναχωρεί από το Πεκίνο.
«Επιστρέφουμε στην Ελλάδα, μετά από ένα γεμάτο τετραήμερο με συναντήσεις κορυφής, επαφές ουσίας, συμφωνίες μεγάλης αξίας Σημαντικές επενδύσεις δρομολογούνται άμεσα, ενώ αναβαθμίζεται αισθητά ο ρόλος της χώρας μας στη γεωπολιτική σκακιέρα. Μετά από πολλά χρόνια κρίσης και απουσίας, ξαναμπαίνουμε γερά στο παιχνίδι!» αναφέρει ο πρωθυπουργός με διαδοχικά μηνύματά του στο Twitter.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στον πυρήνα του σχεδιασμού σειράς δρόμων εμπορίου που ξεκινούν με σκοπό να διασυνδέσουν οικονομικά τρεις ηπείρους και να ενισχύσουν τους δεσμούς των λαών τους» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο twitter για τη συμμετοχή του, μαζί με αρχηγούς κυβερνήσεων συνολικά 28 χωρών, στην Πρωτοβουλία Belt and Road (Μια Ζώνη, Ενας Δρόμος) της Κίνας.

Σημειώνεται ότι το φόρουμ ολοκληρώθηκε σήμερα στο Πεκίνο.


Κάνει συμβιβασμούς, αλλά κι «ανοίγει κάποιους δρόμους»

Σε 7,6 δισ. ευρώ ανέρχονται τα θετικά μέτρα για την περίοδο 2018-2021 την ώρα που τα αρνητικά μέτρα ανέρχονται στα 4,9 δισ. ευρώ, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, κατά την εισήγησή του στην συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ο Ευ. Τσακαλώτος σχολίασε ότι το νομοσχέδιο για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης κάνει συμβιβασμούς, αλλά κι «ανοίγει κάποιους δρόμους», ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιμένει να θολώνει τα νερά σχετικά με το ενδεχόμενο μη ενεργοποίησης των θετικών μέτρων.

Ο Ευ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν μπαίνει στην λογική του success story, όπως έκανε η προηγούμενη, τόνισε όμως ότι υπάρχουν πράγματα στην συμφωνία με τα οποία «είμαστε ευχαριστημένοι», όπως η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι βάσεις για την οικοδόμηση σύγχρονου κοινωνικού κράτους και τα μέτρα για την προσέλκυση επενδύσεων. Ο Ευ. Τσακαλώτος, ενώ υπενθύμισε ότι αν η διαπραγμάτευση έκλεινε τον Δεκέμβρη όπως ζητούσε η αντιπολίτευση τότε το αποτέλεσμα θα ήταν μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ χωρίς τα αντίστοιχα αντίμετρα.

Σχετικά με την αναγκαιότητα των μέτρων, ο Ευ. Τσακαλώτος παρατήρησε επίσης ότι στο Μνημόνιο του καλοκαιριού του 2015 το οποίο ψήφισε κι η αντιπολίτευση, προβλεπόταν κι η συμμετοχή του ΔΝΤ. Ο Ευ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι η βασική μάχη είναι η μάχη της επιτροπείας, την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει.

«Συνειδητά ψέματα» εκ μέρους των μέσων ενημέρωσης της ΝΔ

Για «συνειδητά ψέματα» εκ μέρους των μέσων ενημέρωσης και της Νέας Δημοκρατίας που «προσπαθούν να πείσουν ότι το πολυνομοσχέδιο φέρνει μέτρα 4,9 δισ. ευρώ ως το 2021, χωρίς κανένα αντίμετρο», κάνουν λόγο πηγές της κυβέρνησης.

«Λένε συνειδητά ψέματα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, για να σημειώσουν ότι «στο μεσοπρόθεσμο είναι σαφέστατα καταγεγραμμένα τα θετικά μέτρα που έχουν, μάλιστα, συνολικό ύψος 7,559 δισ. ευρώ το 2021!».

«Ουσιαστικά δηλαδή», τονίζουν οι ίδιες πηγές, «με την πολιτική της κυβέρνησης δημιουργείται ένας επιπλέον δημοσιονομικός χώρος ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: