ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Επιστολή του ΕΕΣΠ προς τον Υφυπουργό Κοινωνικών ΑσφαλίσεωνΕπιστολή απεστάλη εκ μέρους του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών στον Υφυπουργό για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο και στον νέο Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξη Αθανάσιο. Το περιεχόμενο της επιστολής με την παρέμβασή μας για την κωλυσιεργία που επικρατεί όσον αφορά στην έκδοση των βασικών εγκυκλίων για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων, έχει ως εξής:

«Κύριε Υφυπουργέ,
Με το υπ’ αριθ. 3384/14-12-2016 έγγραφό μας, σας είχαμε επισημάνει ένα σοβαρότατο πρόβλημα που απασχολεί τους ασφαλισμένους που κατέθεσαν τον φάκελό τους για συνταξιοδότηση μετά την 12η.5.2016.
Παρότι έχουν παρέλθει 11 μήνες από την ψήφιση του νόμου, δεν έχουν εκδοθεί ακόμη βασικές εγκύκλιοι που αφορούν στις αναγνωρίσεις πλασματικών χρόνων, στην προαιρετική ασφάλιση, στον υπολογισμό του ποσού σύνταξης όταν υπάρχει παράλληλη ασφάλιση, στη διαδοχική ασφάλιση, στις αναπηρικές συντάξεις κ.λπ.  Είναι χαρακτηριστικό, ότι όταν η θεμελίωση του δικαιώματος απαιτεί αναγνώριση πλασματικών, δεν εκδίδεται ούτε προσωρινή σύνταξη, αφού δεν υπάρχουν σχετικές οδηγίες.
Αντιλαμβάνεστε ότι όταν το κράτος απαιτεί από τον πολίτη να ανταποκριθεί σε σωρεία υποχρεώσεων, πώς είναι δυνατόν ο πολίτης να ανταποκριθεί όταν το κράτος δεν είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του;
Παρακαλούμε όπως άμεσα δοθεί λύση στο επίμαχο θέμα».
Δημοσίευση σχολίου