ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Μικροπολιτική τύφλωση από τους δημάρχους του ΚΚΕ!Δεν θέλουν να δουν ότι οι μηχανισμοί της Δεξιάς απεργάζονται σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης και των κατακτήσεων των εργαζομένων και αντί να συμπαρασταθούν  ταυτίζονται με τους αντιδραστικούς μηχανισμούς της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με την ελπίδα να πάρουν κια αυτοί λίγα ψηφαλάκια, σαν έρθει η ώρα!

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:


Ανακοίνωση των   δημαρχών  
Ικαρίας, Καισαριανής, Πάτρας, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου 
για τους συμβασιούχους εργατοτεχνίτες στους Δήμους και την εκρηκτική κατάσταση που προκαλεί η απόφαση  της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η πολιτική  Κυβέρνησης  και ΝΔ

«Να λοιπόν που ο σκυλοκαβγάς Κυβέρνησης, πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ, ΝΔ πάνω στο δικαίωμα στην δουλειά εκατοντάδων συμβασιούχων στους Δήμους έφερε  το αποτέλεσμά του. Το Ελεγκτικό συνέδριο, στο όποιο  παρέπεμπε εργαζόμενους και δήμους   η κυβέρνηση,  για να δοθεί λύση , αποφάσισε χτες τα μεσάνυχτα, όπως πληροφορούμαστε,  ότι είναι παράνομη η ανανέωση των συμβάσεων  (που γίνεται από το τέλος του 2015), παράνομη και η πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που ήδη έχουν προσφέρει!

 Αιδώς Αργείοι!

 Η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ και η ΝΔ πιθανά, τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση γιατί δικαιωθήκαν στην αντάρα που έστησαν καιρό τώρα με το ζήτημα.

Η Κυβέρνηση από την άλλη μπορεί , για μια ακόμη φορά, να νίβει τα χέρια της ως Πόντιος Πιλάτος και να επικαλείται υποκριτικά ότι τάχα «ήθελε άλλα δεν μπόρεσε»!  . Χιλιοπαιγμένο αντιλαϊκό έργο που επαναλαμβάνεται με θύμα τις  ανάγκες , τις  αγωνίες και τα δικαιώματα του λαού μας.

Αυτή την φορά στο στόχαστρό τους  οι εκατοντάδες συμβασιούχοι  που θα βρεθούν απολυμένοι και απλήρωτοι. Οι αντίστοιχες υπηρεσίες των δήμων, σε νευραλγικούς τομείς όπως η καθαριότητα, θα βρεθούν σε αδιέξοδο! Και μάλιστα μέσα στο  κατακαλόκαιρο!!!

Οι Δήμοι που εκπροσωπούμε μας δίνουν μια τάξη μεγέθους του προβλήματος που δημιουργείται. Στο Δήμο Χαϊδαρίου, η καθαριότητα παύει να λειτουργεί , με τη μη ανανέωση των 45 συμβασιούχων.  Στο Δήμο Ικαρίας, δεν ανανεώνονται 18 συμβάσεις εργαζομένων. Ολόκληρο το νησί απομένει με ένα μόνο πρόγραμμα καθαριότητας, ενώ οι ιαματικές πηγές,  που θα ξεκινούσαν αύριο τη λειτουργία τους, θα παραμείνουν κλειστές. Στο Δήμο Πατρέων δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις 64 εργαζομένων, με ορατό τον κίνδυνο της διακοπή της  λειτουργίας των κοιμητηρίων, ενώ σοβαρότατες θα είναι οι συνέπειες στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό. Παραπλήσια αποτελέσματα θα επιφέρει η μη ανανέωση των συμβάσεων 17 εργαζομένων στο  Δήμο Καισαριανής και 8 στο δήμο Πετρούπολης.

Οι πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης είναι και πρόδηλες και ακέραιες . Από το 2016 είχαμε και πάλι προειδοποιήσει για τα αδιέξοδα που γεννά  και οξύνει η πολιτική τους. Απαιτούσαμε από τότε  την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την μονιμοποίηση των εργαζομένων, που δεν ήρθαν στους δήμους από κανένα παράθυρο, άλλα μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του  ΑΣΕΠ .  Ήρθαν ως συμβασιούχοι , γιατί η πολιτική  διαδοχικά των κυβερνήσεων και των  μνημονίων  απαγόρευσε  τις μόνιμες προσλήψεις  εργατοτεχνικού προσωπικού  στους Δήμους από το 20011. Αποτέλεσμα είναι  οι υπηρεσίες καθαριότητας  να αποδιαρθρώνονται,  προλειαίνοντας το έδαφος  για την πλήρη  ιδιωτικοποίηση τους. 

Καλούμε, έστω και τώρα, με βάση και αυτές τις απαράδεκτες εξελίξεις , την κυβέρνηση να αναλάβει   τις ευθύνες της . Να μην διανοηθεί να αφήσει τους δήμους   και τις υπηρεσίες καθαριότητας , κατακαλόκαιρο,  γυμνές  από προσωπικό. Με νομοθετική παρέμβαση να μονιμοποιήσει τώρα  το προσωπικό . Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ να μην διανοηθούν   να ποινικοποιήσουν το μεροκάματο των εργαζομένων. Το δούλεψαν και δεν το έκλεψαν από κανένα !

Με βάση και τα παραπάνω γεγονότα, επιβεβαιώνεται  για μια ακόμη φορά ότι το κύμα των αντιλαϊκών μέτρων Κυβέρνησης-Κεφαλαίου  δεν αφήνει κανέναν αλώβητο .Η  προετοιμασία και η επιτυχία της  απεργίας στις  17 του Μάη  είναι και δική μας ευθύνη

Οι Δήμαρχοι

 Ικαρίας  Σταμούλος  Στέλιος
Πετρούπολης  Σίμος Βαγγέλης
Πάτρας   Πελετίδης Κώστας
Χαϊδαρίου  Σελέκος Μιχάλης
Καισαριανής Σταμέλος Ηλίας 
Δημοσίευση σχολίου