ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για το Πολυνομοσχέδιο

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν «βροχή» από πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Άλλοι νεαροί εκσφενδόνισαν μολότοφ στη σκεπή του κουβουκλίου της προεδρικής φρουράς, με αποτέλεσμα αυτό να τυλιχτεί στις φλόγες.


«Πλατείες ξανά γεμάτες» βλέπει ο Λαφαζάνης! - Τσίπρας προς Μητσοτάκη: «Θα κρατήσω τις δηλώσεις σας ότι τα αντίμετρα είναι... αέρας κοπανιστός»


Επεισόδια συνέβησαν μπροστά στη Βουλή όταν ομάδα κουκουλοφόρων εισήλθε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και προσπάθησε να εισέλθει στο προαύλιο της Βουλής, πετώντας πέτρες και βόμβες μολότωφ. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. 

Νεαροί που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους προσπάθησαν να εισβάλουν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια που βρίσκονται δίπλα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν «βροχή» από πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Άλλοι νεαροί εκσφενδόνισαν μολότοφ στη σκεπή του κουβουκλίου της προεδρικής φρουράς, με αποτέλεσμα αυτό να τυλιχτεί στις φλόγες.

Νωρίτερα στο Σύνταγμα βρέθηκαν, εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικοί φορείς, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, διαμαρτυρόμενοι για το νέο πολυνομοσχέδιο που τίθεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων συγκεντρώθηκε στην Ερμού και πραγματοποίησε πορεία μέχρι τη Βουλή. «H χθεσινή απεργία και η σημερινή κινητοποίηση να είναι αρχή αγώνων διαρκείας μέχρι την κατάργηση των μνημονίων, την ανατροπή των πολιτικών τους εκφραστών, την έξοδο από το σφαγείο της Ε.Ε.» κάλεσαν τους εργαζομένους τα σωματεία.

Σε συγκέντρωση-συναυλία καλεί και η Λαϊκή Ενότητα, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης και επισημαίνοντας ότι το σημερινό συλλαλητήριο «θα είναι η αγωνιστική συνέχεια της σημερινής πανεργατικής απεργίας και μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο κύκλο νικηφόρων αγώνων για την ανατροπή όλων την μνημονίων νέων και παλιών».

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης. Λαφαζάνης, «η κυβέρνηση πραξικοπηματικά ψηφίζει το τέταρτο μνημόνιο στη Βουλή. Ένα τέταρτο μνημόνιο καταστροφικό που οδηγεί την Ελλάδα στον Καιάδα». Επιπλέον, ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι «είμαστε εδώ για να πούμε «όχι» στην κυβέρνηση των πραξικοπηματιών, στην κυβέρνηση του παρασυντάγματος, και του θεσμικού παρακράτους, για να πούμε «όχι» σε όλους τους μνημονιακούς της χώρας μας. Όλοι αυτοί πρέπει να φύγουν».

«Οι πλατείες είναι ξανά γεμάτες. Όπως βλέπετε, ενωμένος ο κόσμος θα μπει ξανά στο αγωνιστικό προσκήνιο και θα ανοίξει έναν καινούριο δρόμο ελπίδας και νίκης για την Ελλάδα για τη λαϊκή κυριαρχία. Για τον ελληνικό λαό, για τη νέα γενιά της πατρίδας μας» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.


«Θα κρατήσω τις δηλώσεις σας ότι τα αντίμετρα είναι... αέρας κοπανιστός»

Κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει «αυτοεγκλωβιστεί» σε μια αδιέξοδη στρατηγική του «ψευδοπροφήτη», άσκησε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα... προειδοποίησε τον κ. Μητσοτάκη ότι το 2019 θα έχει κλείσει 3,5 χρόνια που θα ζητά εκλογές και αυτές δεν θα έρχονται. «Θα είστε αρχηγός κόμματος που επί 3,5 χρόνια θα προβλέπετε καταστροφές και αυτές δεν θα έρχονται» είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα θα βγει από τα Μνημόνια το καλοκαίρι του 2018.

Στο σημείο αυτό είπε μάλιστα, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη: «Θα κρατήσω τις δηλώσεις σας ότι τα αντίμετρα είναι... αέρας κοπανιστός».

Τόνισε, δε, ότι η αναμέτρηση γίνεται στις κάλπες και όχι στις δημοσκοπήσεις και υπογράμμισε ότι η συμβολή μίας σοβαρής αντιπολίτευσης θα ήταν σημαντική.

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας: «Παρακολούθησα με κατανόηση την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να μας πείσει ότι ξανακαταστρέφουμε την χώρα. Διαλύουμε την χώρα, Βυθίζουμε στο τέλμα την οικονομία. Ότι παραλάβαμε τον παράδεισο και πήγαμε την χώρα στην κόλαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: