ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Δήμος Πατρέων: Γονάτισαν στο βωμό των συμφερόντων


Κατά τ' άλλα είναι ικανότατοι για παρλαπίπες αντικυβερνητικές και μόνον!


Μοιραίοι κι άβουλοι οι επικεφαλής  των παρατάξεων ΚΚΕ, Πατούχα και ΝΔ δεν τόλμησαν να βάλουν τάξη στους πεζόδρομους! Κατάργησε και τη δική του Επιτροπή ο Κ. Πελετίδης!


Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα: «Έγκριση Κανονιστικής Απόφασης χρήσης πεζόδρομων και πλατειών, στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Έργων Υποδομής, Παύλο Στάμο, ο οποίος στάθηκε ανίκανος να αντιτάξει το συμφέρον των πολιτών πεζοπόρων, που σήμερα για να περάσουν από πεζόδρομο, πρέπει ελιχθούν ως ψάρι ανάμεσα σε καρέκλες και τραπεζοκαθίσματα. Κι ενώ οι πεζόδρομοι έχουν μετατραπεί σε... καφετεριόδρομοι, ο κ. Αντιδήμαρχος, με συναίνεση Πελετίδη, εμφανίζεται άτολμος ακόμη και  να ακουμπήσει το δακτυλάκι του στα συμφέροντα που λυμαίνονται τους χώρους.

Κατά τ' άλλα  είναι ικανότατοι για παρλαπίπες αντικυβερνητικές και μόνον!

Διαβάστε την εισήγησή Στάμου με πολλές περικοκλάδες, που έκανε προς το σώμα των δημοτικών συμβούλων και που πέρασε με την συνδρομή των παρατάξεων του ΚΚΕ, του Χρ. Πατούχα και της ΝΔ του κ. Χριστόπουλου. Ο κ. Ντρίνιας έκανε δική του πρόταση, οι υπόλοιποι στήριξαν την αρχική πρόταση της Επιτροπής που είχε συστήσει ο Δήμαρχος, αλλά στη συνέχεια απέρριψε δια της τροποποιήσεως όσα είχε προτείνει αυτή η καταργηθείσα Επιτροπή.

Έτσι μοιραίοι και άβουλη αντάμα, γονάτισαν στο βωμό των συμφερόντων διά της αποδόσεως παρατάσεων προκειμένου να εξετασθούν τα θέματα μετά από δύο ή και καθόλου χρόνια! 

Η Εισήγηση Αντιδημάρχου Παύλου Στάμου

 «Η πόλη μας και η χώρα μας γενικότερα λόγω του ευνοϊκού κλίματος προσφέρεται στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους όπως έχει καθιερωθεί από πολλά χρόνια πριν. Η απρόσκοπτη χρήση του κοινόχρηστου χώρου από όλους τους δημότες και ειδικότερα από τις ειδικές κατηγορίες (ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους, μητέρες με καρότσια) όπως και η απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης πρέπει να υπηρετούνται πάντοτε και σε κάθε περίπτωση. Η κανονιστική πράξη για την παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων στο Ιστορικό κέντρο της Πάτρας, θεσμοθετεί ορισμένους κανόνες για την ομαλή λειτουργία της πόλης στο χώρο αυτό.

Συνυπολογίζουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι  και μικροί επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό. Είναι η μείωση του τζίρου των καταστημάτων τους και η φοροληστεία των πενιχρών εισοδημάτων τους που ουσιαστικά οδηγούν στο κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανοίγοντας το δρόμο της διείσδυσης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αλυσίδων και σε αυτό τον κλάδο.
Με βάση όλα τα παραπάνω προτείνεται, η μεταβατική διάταξη της παραχώρησης, για δύο χρόνια ακόμη ό,τι παρεχωρείτο στους πεζόδρομους για χρόνια τώρα.

Επίσης προτείνεται στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου η παραχώρηση στις μη λειτουργικές ουσιαστικά στοές όσου χώρου περίπου παραχωρείται στο απέναντι πεζοδρόμιο, τηρώντας σε κάθε περίπτωση το απαραίτητο πλάτος διέλευσης του 1,50 μέτρου.

Τέλος η αντιμετώπιση του εξοπλισμού πιστεύουμε ότι αποτελεί αντικείμενο παραπέρα μελέτης επειδή έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα με τον ισχύοντα κανονισμό και υπάρχουν θέματα προς επίλυση (αντιανεμικά, θερμαντικά σώματα κλπ.).

 Προτείνεται η σύσταση μιας επιτροπής με σφιχτό χρονοδιάγραμμα (4 μηνών). Τα μέλη της επιτροπής να απαρτίζονται από τις συναρμόδιες διευθύνσεις του Δήμου, από τις Δημοτικές Παρατάξεις και από τους φορείς ΤΕΕ, ΕΕΤΕΜ, Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Σύλλογο Κατοίκων του Ιστορικού Κέντρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: