ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας
«Η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα» υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ σε διάγγελμά του για την επίθεση με 59 πυραύλους «Τόμαχοκ»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στόχευσαν συριακά μαχητικά, έναν αεροδιάδρομο και σταθμούς ανεφοδιασμού στην επίθεση με πυραύλους που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες απόψε σε συριακή αεροπορική βάση, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος χθες.

Η επίθεση ήταν η απάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση με τοξικό αέριο στη Συρία που η Ουάσιγκτον αποδίδει στον Σύρο πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Άσαντ.


Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν πάνω από 59 πυραύλους "Τόμαχοκ". "Οι πύραυλοι αυτοί έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ" ανέφερε.Ντ. Τραμπ: Διέταξα στοχευμένο πλήγμα κατά της βάσης από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά


Σε γραπτή ανακοίνωση που διάβασε απευθυνόμενος στους Αμερικανούς πολίτες για την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε:


«Την Τρίτη, ο δικτάτορας της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσε μία αποτρόπαιη επίθεση με χημικά όπλα κατά αθώων πολιτών. Χρησιμοποιήθηκε ένας θανατηφόρος νευροπαραλυτικός παράγοντας κι ο Άσαντ αφαίρεσε τη ζωή αβοήθητων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Ήταν ένας αργός και βασανιστικός θάνατος για πολλούς ανθρώπους. Ακόμη κι όμορφα βρέφη δολοφονήθηκαν αποτρόπαια, από αυτή τη βαρβαρική επίθεση. Κανένα παιδί του Θεού δεν πρέπει να βιώσει ποτέ αυτόν τον τρόμο.


Σήμερα το βράδυ, διέταξα ένα στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα. Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της έναντι της Συμφωνίας για τα Χημικά Όπλα, ενώ αγνόησε επιδεικτικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Οι προσπάθειες των προηγούμενων ετών για την αλλαγή της συμπεριφοράς του Άσαντ, απέτυχαν ολικά και δραματικά. Ως συνέπεια, η προσφυγική κρίση εξακολουθεί να γίνεται βαθύτερη, και η περιοχή συνεχίζει να αποσταθεροποιείται, απειλώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.


Απόψε το βράδυ, καλώ όλα τα πολιτισμένα έθνη να μας πλαισιώσουν επιζητώντας το τέλος της σφαγής και της αιματοχυσίας στη Συρία, τερματίζοντας την τρομοκρατία όλων των τύπων και μορφών. Ζητούμε τη σοφία του Θεού καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις προκλήσεις των προβλημάτων του κόσμου που μας περιβάλλει. Προσευχόμαστε για τη ζωή των τραυματισμένων, αλλά και για τις ψυχές όλων αυτών που πέθαναν.


Ελπίζουμε ότι όσο η Αμερική ενεργεί για το δίκαιο, τόσο η ειρήνη και η αρμονία θα επικρατήσουν τελικά, στο τέλος.


Καλή σας νύχτα. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο. Σας ευχαριστώ».


Ρ. Τίλερσον: Δε ζητήσαμε την άδεια της Μόσχας


Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον δήλωσε «Δε ζητήσαμε την άδεια Μόσχας» αναφορικά με την πυραυλική επίθεση που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ κατά στόχων αεροπορικού και αμυντικού ενδιαφέροντος στο έδαφος της Συρίας.

Ένταση στις αμερικανορωσικές σχέσεις - Πρόθυμος ο Ερντογάν

Η εξαπόλυση πραύλων κατά των δυνάμεων του Άσαντ, με την έωλη κατηγορία των νευροπαραλυτικών χημικών, κάτι που η Μόσχα σαφώς κρατά αποστάσεις, καθώς θεωρεί αβάσιμους τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ, δίνει τροφή για ένταση στις Αμερικανορωσικές σχέσεις και αφορμή στον Ταγίπ Ερντογάν, να δηλώσει έτοινος για παροχή βοήθειας στις ΗΠΑ, ενώ γνωρίζει πως θέλουν την απομάκρυνση του Άσαντα από την εξουσία.


Πεντάγωνο: Ενημερώσαμε εκ των προτέρων τη Ρωσία για την επίθεση    


Ο αμερικανικός στρατός κοινοποίησε στις ρωσικές δυνάμεις ότι πρόκειται να βομβαρδίσει μια συριακή αεροπορική βάση, και δεν έπληξε τμήματα της βάσης που θεωρείται ότι βρίσκονταν ρωσικές δυνάμεις, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου λοχαγός Τζεφ Ντέιβις χθες.


Ο Ντέιβις, ενημερώνοντας δημοσιογράφους για την επιχείρηση, είπε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν "πολλαπλές" συνομιλίες με τις ρωσικές δυνάμεις χθες προτού εκτοξεύσουν πυραύλους, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα επικοινωνίας που είχε συμφωνηθεί από πριν για να αποφύγουν κατά λάθος συγκρούσεις στη Συρία μεταξύ των δυνάμεών τους στη μάχη τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή:  ΑΜΠΕ - avgi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πλήρη υποστήριξη στις ΗΠΑ εκφράζει το Λονδίνο


Επείγουσα σύγκληση του ΣΕ του ΟΗΕ ζητεί η Μόσχα και αναστέλει τη συμφωνία με την Ουάσινγκτον για την αεροπορική ασφάλεια στη Συρία


Συρία: Έξι νεκροί στην αεροπορική βάση από την αμερικανική επίθεση

Δημοσίευση σχολίου