ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Εξαγγελία Α. Τσίπρα στο Συνέδριο νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ



Επιδότηση για το πρώτο και δεύτερο παιδί, πρόγραμμα αξιοποίησης κτιρίων για νέους ανθρώπους και επιδότηση ενοικίου, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα του 1ου Συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ


“Η αριστερά δεν ενδιαφέρεται να έχει μια κυβερνητική νεολαία, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως «η δική μας αριστερά δεν φοβήθηκε ποτέ τον ανοιχτό διάλογο και την κριτική».

«Αυτό που συνέβη στη χώρα μας είναι πρωτοφανές διότι είχαν αγιοποιήσει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως «κληρονομήσαμε μια κατάσταση διαλυμένων εργασιακών σχέσεων».

«Δίνουμε μάχη για να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα» ανέφερε και τόνισε πως «ιδεοληψία είναι να νομίζεις ότι μπορείς να καταστρέψεις τις ζωές των νέων ανθρώπων και μετά να τους κουνάς το δάκτυλο να υποταχθούν».

Όσοι παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων θα το πληρώνουν ακριβά, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως «είμαστε εμείς που έστω και αργά υιοθετήσαμε το σύμφωνο συμβίωσης».


«Για πρώτη φορά διασφαλίσαμε υποτροφίες για διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, αποφασίσαμε και καταφέραμε να διπλασιάσουμε τη χρηματοδότηση για την έρευνα , θεσπίσαμε την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα ΜΜΕ και από το Σεπτέμβριο προσφέρουμε δωρεάν Internet στους πρωτοετείς φοιτητές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως «το 2017 ενισχύουμε το μαζικό αθλητισμό».

Στόχος μας είναι το Λύκειο να ανακτήσει την αυτονομία του ανέφερε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως «όποιος έχει τη ικανότητα να σπουδάσει θα έχει και τη δυνατότητα να σπουδάσει». Αναφέρθηκε επίσης στα παιδιά των προσφύγων λέγοντας πως «εντάσσουμε τα προσφυγόπουλα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως « ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ αυξήθηκε κατά 5 εκατ. ευρώ» ενώ αναφέρθηκε και στην θητεία λέγοντας πως «παίρνουμε μέτρα για να κάνουμε πιο αξιοποιήσιμη τη θητεία» .

Ιάσονας Σχινάς -Παπαδόπουλος: Να κάνουμε μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά

O αγώνας των νέων σε όλη την Ευρώπη είναι απέναντι στη λιτότητα, ανέφερε ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονας Σχινάς - Παπαδόπουλος στην ομιλία με την οποία άνοιξαν οι εργασίες του πρώτου Συνεδρίου. Ο αγώνας είναι κοινός απέναντι στη λιτότητα και τον νεοφιλελευθερισμό, 

«Έχουμε υποχρέωση» πρόσθεσε «να κάνουμε μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά που στοχεύει στη διάλυση της Ευρώπης» υπογράμμισε ο κ Παπαδόπουλος, σύμφωνα με ανάρτηση του ΑΜΠΕ.

Επιπλέον τόνισε ότι οι δυνάμεις του «νεοφιλελευθερισμού οραματίζονται μια Ευρώπη της φτώχειας και του αυταρχισμού». Ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα για τα εργασιακά τονίζοντας « δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δεν κάνουμε πίσω από ένα σχέδιο καταπολέμησης της ανεργίας που θα βασίζεται στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των νέων» τόνισε ο κ Παπαδόπουλος.

Πρόσθεσε « η νεολαία ΣYPIZA θα συνεχίσει να αγωνίζεται κόντρα στο ρατσισμό, το φασισμό, την πατριαρχία και το σεξισμό σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής» σημείωσε ο Ιάσονας Σχινάς -Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: