ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Παραδίδεται εντός του μήνα η Κανακάρη, είναι όμως… μισή



Εντός του μήνα ή το αργότερο τον Απρίλιο φιλοδοξεί η δημοτική αρχή της Πάτρας να παραδώσει στην κυκλοφορία την οδό Κανακάρη οι εργασίες για τη διάνοιξη της οποίας έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί. 
Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, αρχικά η ροή της κυκλοφορίας στην οδό δεν θα αλλάξει, δηλαδή τα οχήματα θα κινούνται προς το κέντρο της Πάτρας. Η προβλεπόμενη αντιδρόμηση τόσο της Κανακάρη όσο και της Κορίνθου θα προχωρήσουν σε δεύτερη φάση, μέχρι το τέλος του 2017. Όσον αφορά στις εργασίες που απαιτούνται στα κομμάτια όπου η Κανακάρη ήδη υπήρχε αυτές σύμφωνα με τον κ. Στάμο ξεκινούν το αμέσως προσεχές διάστημα και θα πραγματοποιηθούν ενώ ο δρόμος θα έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία.
Πιο συγκεκριμένα και αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού υποστηρίζει: «Ασφαλτοστρώθηκε, μπήκαν και τα φωτιστικά σώματα, θα δοθεί σύντομα στην κυκλοφορία,. Ήδη πήραμε απόφαση στην επιτροπή και στο δημοτικό συμβούλιο για κίνηση, όπως είναι αυτή την στιγμή η κυκλοφορία στην οδό Κανακάρη, προς την πόλη, που θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί και ο κόμβος, που ήδη κατασκευάζεται της μίνι περιμετρικής».

Εκτίμηση του κ. Στάμου είναι ότι αυτές οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στον Μάρτιο και αναμένονται οι απαραίτητες εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος.

«Εφόσον έχουμε και τις αντίστοιχες εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς όπως ξέρετε, οποιαδήποτε απόφασή μας δεν είναι εκτελεστή και εγκρίνετε από την τεχνική υπηρεσία της αποκεντρωμένης.  Ευελπιστούμε μέσα στο μήνα θα έχει εγκριθεί,  για να τοποθετήσουμε τα αντίστοιχα σήματα για να λειτουργήσει κανονικά ο δρόμος».

Αναφορικά με τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τον σχεδιασμό που υπάρχει για αλλαγή στη φορά των δύο μονόδρομων (Κανακάρη και Κορίνθου) ο κ. Στάμος επισήμανε: «Ήδη δρομολογείται το έργο της αντιδρόμησης, μέσα στο χρόνο πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί , ούτως ώστε να είναι αντίθετη η κίνηση στην Κορίνθου και στην Κανακάρη».

Αναφορικά δε με την εργολαβία για να φτιαχτούν τα «τούμπια» που υπάρχουν στα δύο κομμάτια των ήδη υπαρχόντων κομματιών της Κανακάρη ο Αντιδήμαρχος σχολίασε: «Για τα δυο υπερυψωμένα τμήματα βγαίνει χωριστή εργολαβία , δεν ήταν ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, και θα τα κατασκευάσουμε πιστεύω πολύ σύντομα. Το να παρεμποδιστεί η κυκλοφορία για μερικές ημέρες , γιατί δεν είναι τεράστιο έργο αυτό, δεν νομίζω ότι θα προκαλέσει πρόβλημα. Θα μπορεί ένα τμήμα του δρόμου να κατασκευάζεται και το υπόλοιπο να είναι στην κυκλοφορία», σημείωσε, εκτιμώντας ότι σε περίπου ένα τρίμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί.

Όσον αφορά στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση αυτών των δύο κομματιών που σύμφωνα με την λογική θα έπρεπε ήδη να έχουν τελειώσει ώστε να μην παραδίδεται ουσιαστικά μισός ο δρόμος, ο κ. Στάμος μίλησε ξεκάθαρα για επιλογή του Δήμου: «Είναι και θέμα χρηματοδοτήσεων. Καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ στενά τα οικονομικά περιθώρια, που έχουμε, αυτά είναι από δικούς μας πόρους και καταλαβαίνετε ότι δεν μας τρέχουν και τα χρήματα. Κοιτάζουμε πως θα τα βολέψουμε ούτως ώστε να μην εξαντλήσουμε τα οικονομικά μας δεδομένα, με μια μόνο περιοχή της Πάτρας, αλλά ταυτόχρονα να βοηθούνται όλες οι περιοχές τα πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: