ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Το χέρι που μας βοηθά δεν το δαγκώνουμε κ. Πελετίδη!




«Το νότιο πάρκο χωρίς την βοήθεια του ΟΛΠΑ δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί, το θαλάσσιο μέτωπο, το πλατανόδασος και τα καταστήματα στις εργατικές κατοικίες δεν θα μπορούσαν να αποδοθούν στην πόλη χωρίς την πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης», τονίζει προς τον Δήμαρχο Πατρέων η δημοτική παράταξη ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη. Στριμωγμένος πολιτικά και ηθικά ο Κώστας Πελετίδης προσπαθεί να απαντήσει πειστικά.


Ο ίδιος «παραμένει αυτό που δήλωσε όταν ζήτησε την ψήφο του λαού της Πάτρας. Λαϊκή αντιπολίτευση στις αστικές κυβερνήσεις, την ΕΕ, το κεφάλαιο». Και τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Δήμαρχε, μην τον ξεχνάτε!



«Το νότιο πάρκο χωρίς την βοήθεια του ΟΛΠΑ δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί, το θαλάσσιο μέτωπο, το πλατανόδασος και τα καταστήματα στις εργατικές κατοικίες δεν θα μπορούσαν να αποδοθούν στην πόλη χωρίς την πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης».

Με τα παραπάνω το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐας, υπενθύμισε την περασμένη εβδομάδα, επόμενη ημέρα της παραχώρησης από την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, του Πλατανόδασους στον Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, πως έπρεπε «να αναγνωρίσει ότι υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες σέβεται τις υποσχέσεις της αλλά και τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των πολιτών της Πάτρας, βοηθώντας το Δήμο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής κυρίως των λαϊκών οικογενειών που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».
Στριμωγμένος πολιτικά και ηθικά ο Κώστας Πελετίδης προσπαθεί να απαντήσει πειστικά, επιδιώκοντας το ανέφικτο, καθώς έρχεται σε σύγκρουση η στάση του με τη λαϊκή ρήση: Το χέρι που μας ευγνωμονεί δεν το δαγκώνουμε!
Έτσι σήμερα 15 Μαρτίου και με καθυστέρηση πέντε ολόκληρων ημερών, ο Δήμαρχος Πατρέων εξέδωσε ανακοίνωση, απάντηση στην ΡΑΠ, με δεδομένη πια την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τον «Καλλικράτη», που ανέλπιστα πριμοδότησε την παράταξη του ΚΚΕ στην Πάτρα, ώστε από 25% που έλαβε την πρώτη Κυριακή να βρεθεί με ένα εκβιαστικό του νόμου, 36% στη δεύτερη αναμέτρηση.
Ο Δήμαρχος Πατρέων βρίσκεται σε παραλήρημα, στη σκέψη και μόνο πως θα κατέλθει του βάθρου της επίπλαστης πλειοψηφούσας εξουσίας.
Και ονειρεύεται πως οι λαϊκές δυνάμεις τις άνευ εξουσιοδότησης εκπροσωπεί αυτός και η παράταξή του, λες και δεν υπάρχουν άλλες παρατάξεις:
«Υποχρέωσαν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρήσει, να πάρει πίσω το σχέδιο για παράδοσή της (σ.σ.: του νότιου Πάρκου) στο Υπερταμείο των δανειστών και να ικανοποιήσει  το αίτημα του λαού της Πάτρας να πάρει ανάσα».
Είναι προφανές ότι με την απλή αναλογική στο εκλογικό σώμα και το πλειοψηφικό για τη θέση του δημάρχου στους δημοτικούς συμβούλους, ο Κ. Πελετίδης θα αποχαιρετήσει την τοπική εξουσία, καθότι δεν δείχνει ούτε στο ελάχιστο συνεργάσιμος για επανεκλογή του ως δημάρχου, υποστηριζόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων.
Και φυσικά κανένας, ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει, πως θα λάβει το 50% των ψήφων από τους δημότες-ψηφοφόρους. Κι αυτό πέραν των πληροφοριών που φέρουν τον Κ. Πελετίδη να διεκδικεί θέση βουλευτή στην Αχαΐα, έναν που ανήκει στο ΚΚΕ εδώ και αρκετά χρόνια.
Μέχρι τότε όμως κι επειδή από την πλευρά της ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη το πλαγιοκόπημα προς τον επικεφαλής της παράταξης του απομονωτικού ΚΚΕ είναι συνεχές και αυξανόμενο, πρέπει, έστω και αμυνόμενος ο σημερινός Δήμαρχος να απαντά.
Και ιδού η απάντηση, επίπονο προϊόν περίσκεψης των παραγόντων της δημοτικής αρχής Πελετίδη, που αντιλαμβάνεται τους τριγμούς, που απειλούν την πρωτοκαθεδρία της, στην προ πενθημέρου κριτική της ΡΑΠ.     

Κ. Πελετίδης:   Λαϊκή αντιπολίτευση στις αστικές κυβερνήσεις

Διαβάστε χωρίς λογοκρισία, ολόκληρη την ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής Πατρέων:

«Η κυβερνητική παράταξη (ΡΑΠ), με πρόσφατη ανακοίνωσή της, ανακάλυψε ότι η Δημοτική Αρχή είναι η πιο «τυχερή» των τελευταίων ετών, αναφερομένη σε ορισμένα αιτήματα, που μέσα από συνεπή και συνεχή διεκδίκηση μαζί με το λαό της Πάτρας καταφέραμε να  ικανοποιηθούν.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν είναι «άτυχη», ούτε «τυχερή».
Έχει γνώμονα τα λαϊκά στρώματα, τα αιτήματα και τις ανάγκες τους.
Αγωνίζεται μαζί  με το λαό, για να παρεμποδίσουν  τα βάρβαρα μέτρα των τριών μνημονίων, η  περικοπή των συντάξεων, η  άγρια φοροληστεία, η  αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,  που ως συνέχεια των προηγούμενων συνεχίζει με νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, με άλλη μια συμφωνία, άλλη μια λεηλασία του λαού μας.
Η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει όχθη. Είναι μαζί με τους εργαζόμενους και το λαό και την μόνη επιδίωξη που έχει είναι να αναδείξει τις λαϊκές αγωνίες, να διευκολύνει όσο μπορεί την πάλη τους.
Παραμένει αυτό που δήλωσε όταν ζήτησε την ψήφο του λαού της Πάτρας. Λαϊκή αντιπολίτευση στις αστικές κυβερνήσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο.
Δεν «βολεύεται» με τον στενό κορσέ της δημοσιονομικής προσαρμογής, του «Καλλικράτη» και του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου, που  διαμορφώνει τους Δήμους σε  μηχανισμό του αντιλαϊκού αστικού κράτους.
Σε αυτή την κατεύθυνση, οργανώσαμε  την μεγάλη πορεία αγώνα Πάτρα – Αθήνα, με σύνθημα «δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα», διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
Διοργανώσαμε τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις για την οριστική παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στο λαό της Πάτρας, που υποχρέωσαν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρήσει, να πάρει πίσω το σχέδιο για παράδοσή της στο Υπερταμείο των δανειστών και να ικανοποιήσει  το αίτημα του λαού της Πάτρας να πάρει ανάσα.
Σε αυτό το μεγάλο αγώνα, η ΡΑΠ ήταν απέναντι στη Δημοτική Αρχή και σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, τοποτηρητής της κυβέρνησης και εντέλει αντίπαλος του Πατραϊκού λαού και των πολύχρονων αγώνων του.
Απειθαρχώντας η Δημοτική Αρχή  στην  βούληση και την κωλυσιεργία  της κυβέρνησης και με ντεφάκτο ενέργειες της, προχώρησε στη δημιουργία του Νότιου Πάρκου, με ελάχιστα χρήματα και με πολλή δουλειά από τους εργαζόμενους του Δήμου.
Αποδόθηκε έτσι ένας χώρος όαση, που φέρνει καθημερινά τους χιλιάδες κατοίκους των υποβαθμισμένων λαϊκών συνοικιών, σε επαφή με τη θάλασσα.
Με την ανακοίνωσή της η ΡΑΠ, παραδέχεται έμμεσα ότι η συνεπής αγωνιστική, διεκδικητική στάση της Δημοτικής Αρχής, έχει αποτελέσματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα.
Σε αυτό το δρόμο, συνεχίζει η Δημοτική Αρχή εξαντλώντας κάθε δυνατότητα, ανοίγοντας χαραμάδες στην αντιλαϊκή πολιτική, να δώσει ανάσες στην λαϊκή οικογένεια που στενάζει από τη φτώχεια, την ανεργία και τα αντιλαϊκά μέτρα όλων των αστικών κυβερνήσεων και της σημερινής.
Όσο για τη ΡΑΠ, μπορεί να συνεχίσει τον άθλιο και άχαρο ρόλο της, να υπερασπίζεται με κάθε μέσον την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  και την αντιλαϊκή τους  πολιτική.
Να συνεχίσει σε αγαστή συνεργασία με την παράταξη της Ν.Δ., να πολεμάει την Δημοτική Αρχή και τους αγώνες της μαζί με το λαό.
Ο καθείς εφ ω ετάχθη.
Η ΡΑΠ με την κυβέρνηση, τους δανειστές, την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Δημοτική Αρχή με το λαό και τις ανάγκες του, ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις, τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: