ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Παν. Ρήγας: «Η Ν.Δ. λέει «βάστα Σόιμπλε» και η κοινωνία το ξέρει»

«Θα πάμε μέχρι το τέλος σε όλα αυτά που η κοινωνία ξέρει, αλλά όλοι έκαναν ότι δεν τα έβλεπαν» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος τόσο στα εξοπλιστικά


 «Η Ν.Δ. λέει «βάστα Σόιμπλε» και η κοινωνία το ξέρει» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στο ΣΤΑΡ ενώ σε σχέση με τη διαπραγμάτευση υπογράμμισε ότι η διαπραγμάτευση έχει προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό με κοινή κατάληξη σε πολλά θέματα.

Εξήγησε ότι η συνολική συμφωνία έχει τρία επίπεδα: το Staff Level Agreement που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, το δημοσιονομικό μείγμα για μετά το 2019 με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο και το μεσοπρόθεσμο για το χρέος, που έχει σχέση με τα πλεονάσματα.

Ο κ. Ρήγας παραδέχθηκε ότι υπάρχει «μεγάλη διαφορά για τα ζητήματα των εργασιακών και το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας» εξήγησε όμως ότι πάμε σε μια συμφωνία «πακέτο» και όσα στοιχεία εκκρεμούν θα πάνε στο Eurogroup για πολιτική λύση.

Παρέπεμψε για τα εργασιακά στην χθεσινή απάντηση του Πρωθυπουργού: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιλαμβάνεται τα εργασιακά με τον τρόπο που άλλοι θέλουν να επιβάλλουν». Το ΔΝΤ έχει ακραία νεοφιλελεύθερη συνταγή που έχει αποδειχθεί λανθασμένη υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ωστόσο ότι όσα υποστηρίζει για το χρέος είναι στη σωστή κατεύθυνση όταν λέει ότι πρέπει να υπάρξει βιώσιμη διαχείριση του.

Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η Ν.Δ. έχει επιλέξει «μια αδιέξοδη στρατηγική» την οποία μελλοντικά «θα πληρώσει» ενώ υπενθύμισε ότι είχε συμφωνήσει σε 4,5% πλεονάσματα που σήμαιναν 9 δις περισσότερα μέτρα για την κοινωνία.

Ο κ. Ρήγας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις παλινδρομήσεις της Ν.Δ. αναφορικά με την αξιολόγηση και την προτροπή που απευθύνει στην κυβέρνηση  να την κλείσει άρον άρον χωρίς να υπολογίζει το κόστος για τον ελληνικό λαό.


   
Μιλώντας για την πρόταση για προανακριτική επιτροπή για τα εξοπλιστικά που κατέθεσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «αφορά ένα ευρύ πεδίο» συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να διερευνηθούν όλα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία στο υπουργείο.

«Θα πάμε μέχρι το τέλος σε όλα αυτά που η κοινωνία ξέρει, αλλά όλοι έκαναν ότι δεν τα έβλεπαν» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος τόσο στα εξοπλιστικά, όσο και στα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. «Δεν αντέχει η κοινωνία να βλέπει πράγματα που συνέβαιναν, να πληρώνει σήμερα το μάρμαρο και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να λένε, εσείς φταίτε για όλα».

Κατ. Μπρέγιαννη-avgi.gr
Δημοσίευση σχολίου