ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Με «ονόματα» ο Πολάκης στον Άδωνι για ΚΕΕΛΠΝΟ



Από τα 23  αναφέρθηκε σε ορισμένα από αυτά και κάλεσε «αν ακούει κάποιος εισαγγελέας» να ερευνήσει την υπόθεση 


Με διευθύνσεις και ονόματα για τους διορισμούς Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και για τις τιμές των φαρμάκων, μίλησε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απαντώντας σε ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Αναφερόμενος στους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο Π. Πολάκης είπε ότι υπάρχει «κατάλογος ρουσφετιών» που δεν έχει υπογραφή Γεωργιάδη, αλλά δίπλα στα 23 ονόματα που διορίσθηκαν υπάρχει το όνομα Θεωδωράκος (ήταν συνεργάτης του Αδ. Γεωργιάδη), το όνομα Γεωργιάδης και σε ένα όνομα της συζύγου του.

Από τα 23 ονόματα ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε σε ορισμένα από αυτά και κάλεσε «αν ακούει κάποιος εισαγγελέας» να ερευνήσει την υπόθεση.

-Βασίλης Μπεσκένης: «ήταν ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου σας. Τον είχατε με μισθό στο υπουργείο. Στις 30-6-2014 αναλαμβάνει και υπογράφει σύμβαση στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως ΔΕ για να απασχοληθεί ως συνεργάτης στο τμήμα παρεμβάσεων στην κοινότητα. Δηλαδή μόλις τελειώνετε εσείς και φεύγετε από το υπουργείο ανακαλύψατε ότι έχει ικανότητες στην επιδημιολογία», τόνισε.
-Δεμέντη Ιωάννα: διορίσθηκε από τις 18-9-2013 ως το 31-5-2014. «Ήταν άμισθη συνεργάτης του γραφείου τύπου σας. Υπάρχουν και σκωπτικά δημοσιεύματα  επειδή ήταν ευειδής κυρία. Η κυρία διατέθηκε στο υπουργείο Υγείας. Την λέγατε άμισθη, αλλά της κόψατε μηνιάτικο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.
-Θεοδωράτος Ιωάννης και η κυρία Ιωαννίδου που ήταν σύζυγός του: διορίσθηκαν από 1-11-2013 έως 31-5-2014.
-Κατράβα Παρασκευή: «είναι αδελφή μίας κυρίας με την οποία έχετε μαζί μία εταιρεία, την Ελληνική Αγωγή, στην οποία κατέχετε το 70% και την δηλώνετε στο πόθεν έσχες. Η Ελληνική Αγωγή έχει το 49% της ΑΛΣ Α.Ε. που έχετε συστήσει εσείς από το 2001 με ένα καναλάρχη ονόματι Κισσανδράκη την οποία ΑΛΣ δεν δηλώνετε στο πόθεν έσχες σας. Η εταιρεία του Κισσανδράκη πήρε από το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2014 γύρω στα 100.000 ευρώ», ανέφερε ο Π. Πολάκης και ρώτησε: «το θεωρείτε ηθικό εσείς να είστε υπουργός και ιδιοκτήτης μίας ΕΠΕ που την έχετε μαζί με ένα συνεταίρο και ο συνεταίρος να παίρνει 100.000 ευρώ την χρονιά που ήσασταν υπουργός».

Ακόμη ο Π. Πολάκης παρουσίασε στη Βουλή δύο έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ όπου το ένα λέει ότι οι διορισμένοι δεν είχαν συμβάσεις και το άλλο ότι πληρώνονταν! Συγκεκριμένα έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ από το τμήμα διοικητικής διαχείρισης λέει ότι τα αναφερόμενα ονόματα δεν είχαν σχέση εργασίας ως ΙΔΑΧ ή ΙΔΟΧ, αλλά από το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ που έστειλε το τμήμα οικονομικής διαχείρισης προκύπτει ότι είχαν έμμισθη σχέση που δεν μπορεί να αποδειχθεί λόγω κατάσχεσης του αρχείου από τη Δικαιοσύνη, τόνισε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε εμφατικά: «δηλαδή κάψατε τις συμβάσεις. Τους διορίσατε εκεί και τους κρύψατε».

Αποκαλυπτικός ήταν ο Π. Πολάκης και για την τιμολόγηση των φαρμάκων. «Εδώ κουβεντιάζουμε για το ¼ του χρέους της χώρας, για το ένα τεταρτημόριο του τρόπου με τον οποίο χρεοκοπήσατε τη χώρα. Στα 85 δις ευρώ είναι το μαύρο χρήμα στην υγεία από το 1996, όχι ότι σήμερα δεν υπάρχει αλλά έχει πέσει και λιγόστεψαν τα χέρια που το νέμονται», ανέφερε.

«Ως το 2010 υπήρχε μαύρη τρύπα για τον τρόπο μ τιμολόγησης των φαρμάκων, γιατί γίνονταν στο υπουργείο Ανάπτυξης. Είναι μπούρδες ότι γίνονταν με τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών στην Ευρώπη. Γίνονταν από Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία και μάλιστα από μη επίσημες πηγές και γινόταν στο Ανάπτυξης «ο θάνατος της αλεπούς». Δηλαδή γινόταν η τιμολόγηση με ακριβές τιμές και μόλις έπαιρνε τιμή η Ελλάδα, έπαιρναν άλλες 55 χώρες που μας είχαν στο καλάθι», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και κατήγγειλε ότι «κάνατε οριζόντιο τσεκούρωμα αλλά προφυλάξατε συγκεκριμένες εταιρείες». Έφερε δε ως παράδειγμα φάρμακο που η τιμή που πρότεινε ο ΕΟΦ ήταν 852 ευρώ και η τιμή που δόθηκε ήταν πάνω από 1.000 ευρώ.

Ακόμη ο Π. Πολάκης αποκάλυψε ότι με υπουργική απόφαση Γεωργιάδη προστέθηκε πως «αν αλλάξει η περιεκτικότητα εξαιρείται από την μείωση της τιμής. Το φάρμακο Λουσέντις άλλαξε περιεκτικότητα. Με βάση την αναγωγή, η τιμή έπρεπε να πάει 509 ευρώ, αλλά επειδή άλλες η περιεκτικότητα μπήκε στη στήλη των τριών χωρών. Έτσι στην επόμενη τιμολόγηση το φάρμακο μπήκε με την υψηλότερη τιμολόγηση».

Ακόμη ο Π. Πολάκης ανέφερε ότι επί Γεωργιάδη καταργήθηκε η ειδική χονδρική τιμή για τα ακριβά φάρμακα, η οποία υπήρχε στην απόφαση Γεωργιάδη τον Ιανουάριο του 2014, αλλά δεν υπήρχε στην απόφαση του Ιουνίου του 2014. Η ειδική χονδρική τιμή υπήρχε για να μειώνεται η τιμή στα φάρμακα υψηλού κόστους. Για παράδειγμα σε ένα φάρμακο που έκανε 1.000 ευρώ: αφαιρούνταν το 13% που έπαιρνε το νοσοκομείο και πήγαινε στα 870, προστίθετο ένα 2% και πήγαινε στα 884 ευρώ και με το κέρδος του φαρμακοποιού έβγαινε η τελική τιμή στα φαρμακεία στα 967 ευρώ. Όμως με ρύθμιση που έκανε ο Μ. Βορίδης αφαιρέθιηκε η μείωση του7 13% και η τιμή του φαρμάκου πήγε στα 1.110 ευρώ.

«Κάνατε εσωτερική αναδιανομή υπέρ των μεγάλων εταιρειών», τόνισε ο Π. Πολάκης κατηγορώντας τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πως «το βασικό σας έγκλημα ήταν το εξής: ποτέ δεν κάνατε διαπραγμάτευση. Είχατε στα χέρια σας την ευθύνη των ασφαλιστικών ταμείων που ήταν μονοψώνιο για τις φαρμακευτικές. Στη Γερμανία π.χ. το φάρμακο το πληρώνουν 20-30 ευρώ και εμείς 80 ή 100. Δεν τολμήσατε γιατί είσαστε υπηρετικό πολιτικό προσωπικό». «Τώρα την θεραπεία για την ηπατίτιδα που ήταν 30.000 ευρώ την πληρώνουμε 10.000 ευρώ και μπορεί να πάει και στις 5.000 ευρώ», υπογράμμισε ο Π. Πολάκης.

Από την πλευρά του ο Αδ. Γεωργιάδης για τους διορισμούς ισχυρίσθηκε ότι πρόκειται για δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ που πληρώθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες. Για την Ελληνική Αγωγή είπε ότι την δηλώνει στο πόθεν έσχες, αλλά δεν δηλώνει την ΑΛΣ διότι δηλώνοντας την Ελληνική Αγωγή «όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχει, την ακολουθούν». «Την ΑΛΣ την έχω πουλήσει εδώ και χρόνια. όταν ήμουν υπουργός δεν ήταν δική μου, έχω φύγει από την εταιρεία εδώ και πολλά χρόνια», ισχυρίσθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. «Το 2014 από τον ισολογισμό της Ελληνικής Αγωγής προκύπτει ότι έχει το 49% της ΑΛΣ. Ακόμη και σήμερα το τηλέφωνο της ΑΛΣ είναι στο όνομά σας», του απάντησε ο Π. Πολάκης.

Για τον δημοσιογράφο Β. Μπεσκένη ο Αδ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι «αναφέρεσαι λες και το ΚΕΕΛΠΝΟ πριν τη δική μου θητεία και μετά τη θητεία μου δεν έχει 200 συμβάσεις με δημοσιογράφους».

Για την Δεμεντή ο Αδ. Γεωργιάδης είπε ότι «έμεινε πολλούς μήνες και μετά την αποχώρησή μου, μάλιστα ήταν αρχικά και επί σήμερα. Συμμετείχα σε συνέδριο που οργάνωσε η Δεμεντή και συμμετείχε και ο Ζαχαριάδης που είναι στην ΚΟ του ΣΡΙΖΑ», ενώ διαβεβαίωσε ότι «με εμένα περαιτέρω σχέση δεν έχει».

Για την εταιρεία του Κισσανδράκη (που έχει τον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky) ο Αδ. Γεωργιάδης ζήτησε «να του εξοφλήσετε τα τιμολόγια, γιατί είναι απλήρωτα. Και εσείς δίνετε διαφημίσεις σήμερα» καθώς «το κανάλι είναι πραγματικό, οι εκπομπές είναι πραγματικές».

«Όταν με το καλό θα φύγετε, εγώ θα σε κλείσω φυλακή, ο Άδωνις Γεωργιάδης», απείλησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ καταγγέλλοντας ότι το γραφείο Πολάκη μέσω του συνεργάτη του Πανοτόπουλου «χάλκευσε» τα στοιχεία για τους διορισμούς στις ΜΕΘ. «Ο εισαγγελέας ζήτησε τα στοιχεία, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Ρόζεμπεργκ τα έστειλε στον Πολάκη, και ο Πολάκης τα έστειλε στον εισαγγελέα χαλκεύοντάς τα», υποστήριξε.

«Την μήνυση την κάνατε εσείς, φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Και απ’ ότι μαθαίνω πάει για το αρχείο», του απάντησε ο Π. Πολάκης και επεσήμανε ότι «είναι ντροπή να μας κουνάτε το δάχτυλο που για πρώτη φορά χρησιμοποιήσαμε κριτήρια ΑΣΕΠ για τους διορισμούς. Ο λόγος που διώξαμε τον Θ. Γιαννόπουλο από το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν γιατί ο μηχανισμός που είχε δημιουργηθεί εκεί πήγε να κάνει τους διορισμούς με τον τρόπο που ήξερε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: