ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Το Υπ. οικονομίας ενέκρινε ανακαίνιση του πρ. Αρσακείου

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη Τύπου του Δήμου Πατρέων.

Προχωράει έτσι με επιτυχία μια προσπάθεια που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου, καθώς είναι θετική η αξιολόγηση και ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με θέμα την ανακαίνιση του Παλαιού Αρσακείου.
Μαζί με τον Δήμαρχο ήταν ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου,  Καθαριότητας - Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Χρήστος Κορδάς, ο Εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Αντωνόπουλος, η Διευθύντρια Αρχιτεκτονικού Έργου – Η/Μ, Ελένη Αλεξοπούλου και οι μηχανικοί της Διεύθυνσης, Βασίλης Δαρσινός, Φανή Αντωνοπούλου, Δημήτρης Νικολάου και Μαρία Νικολάου, που είναι οι κύριοι μελετητές του έργου.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, ανέφερε μεταξύ άλλων:
Σας ενημερώνουμε ότι η πρότασή μας για την ανακαίνιση του Παλαιού Αρσακείου, που για δεκαετίες ρήμαζε, εγκρίθηκε και εντάχθηκε στην δράση «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός κτιριακού αποθέματος αρχιτεκτονικής αξίας», του Υπουργείου Οικονομίας.
Προχωράει έτσι με επιτυχία μια προσπάθεια που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου, καθώς είναι θετική η αξιολόγηση και ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Η πρότασή μας για το Παλιό Αρσάκειο, κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Η επιδότηση ανέρχεται στο ύψος των 2 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο ποσόν, των 2 εκατ. ευρώ, που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης, θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου.
Το καινούργιο κτίριο, θα λειτουργήσει ως έδρα του Δημαρχείου της Πάτρας, των Υπηρεσιών του, καθώς και για πολιτιστικές χρήσεις, μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
Δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα αν οι εργαζόμενοι του Δήμου μας και της αρμόδιας υπηρεσίας μας, δεν κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια, για το συγκεκριμένο έργο, αλλά και για το σύνολο των διεκδικούμενων έργων, στο πλαίσιο ενός εκτεταμένου προγράμματος για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.
Έχουμε καταθέσει και διεκδικούμε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων, έργα αναγκαία για την πόλη μας, όπως, η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, η ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου, του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, του κατεστραμμένου Εργοστασίου Τέχνης, η ανάπλαση των πρώην αποθηκών σταφίδας στο Νότιο Διαμέρισμα (ΑΣΟ), η ανάπλαση τμημάτων της Άνω Πόλης και Κάτω Πόλης με τις σκάλες. Της Γούβας, των Ζαρουχλεΐκων, της περιοχής του Έλους της Αγυιάς.
Από την κυβέρνηση και το Υπερταμείο, διεκδικούμε τον χώρο στην Μανιακίου, για την κατασκευή ενός ακόμα παιδικού σταθμού, τον χώρο του πρώην σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο, την έκταση της σκοποβολής στην Αρόη για την δημιουργία μεγάλου πάρκου αναψυχής, ενώ θα παραδώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα σε χρήση από τους Πατρινούς, το χώρο του Πλατανόδασους στον Καστελλόκαμπο και το χώρο δίπλα στον Κόκκινο Μύλο στις Ιτιές.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την οριστική παραχώρηση της λιμενικής ζώνης, την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών για αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών, έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής (αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές). 
Ξέρουμε πως τις διεκδικήσεις αυτές, μπορούμε να τις κάνουμε πράξη μαζί με το λαό μας.
Γιατί είναι ο λαϊκός παράγοντας, η δύναμη που πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά για να αποτρέψει το σύνολο των αντιλαϊκών πολιτικών που μετατρέπουν σε συντρίμμια τα λαϊκά δικαιώματα, τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας του σε εμπόρευμα, τον μόχθο και τη ζωή τους σε λάφυρο της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: